Hva legene gjør når de får kreft

Følger leger egne råd? Det er en interessant problemstilling. I VG idag omtales temaet, under overskriften Legen fikk kreft – dette gjør han selv.

Fastlegen Øyvind Torp fra Gjøvik, 41 år, opplevde å få kreft – svulster i bukspyttkjertelen, forstørrede lymfeknuter i magen, svulst i et ribbein. Altså sannsynligvis metastisk kreft (kreft med spredning til flere steder i kroppen). Legen valgte å selv ikke motta den behandlingen helsevesenet anbefaller, og som han selv anbefaller sine pasienter. Han valgte å stake ut sin egen kurs. Han ble frisk og ett år senere løp han helmarathon.

Han gjennomgikk to operasjoner – halve skjoldbruskkjertelen (thyroid) og tre biskjoldbruskkjertler (parathyroid glands) ble fjernet, og svulsten i ribbeinet ble operert bort. Det er uklart for meg hvorfor han opererte skjoldbruskkjertelen – det står ikke at det var kreft her. Det står videre at det var igjen forstørrede lymfeknuter i magen som ikke ble operert. Det står ingenting om han fikk cellegift eller ikke. Det at han deltok på marathon ett år senere tyder på at han ikke fikk cellegift – cellegift skader vanligvis kroppen såpass at en maraton ikke ville vært mulig. Cellegift er obligatorisk for vanlige pasienter med metastatisk kreft. Det står heller ingenting om stråling – så jeg antar at han heller ikke fikk dette.

I VGs artikkel går det frem at han mener livsstil og miljøfaktorer er årsaken til 90% av krefttilfellene. Og at han således begynte å analysere egen livsstil. Han leste seg opp på alternativ kreftbehandling og endret kosthold radikalt. I artikkelen er det listet Øyvinds 10 tiltak du selv kan gjøre for å angripe kreftsykdommen. 8 av de går på kosthold, de to siste er stressreduksjon og fysisk trening:

 1. Spis mat som hindrer angiogenesis. Det nevnes blåbær, bringebær, grønn te, hvitløk og olivenolje.
 2. Reduser kroppsbyrden av toksiner ved å avgifte og ved å unngå eksponering for toksiner.
 3. Unngå stress. Stress redusererer immunforsvaret.
 4. Reduser forhøyede hormonnivåer. Det er litt uklart hva VG mener her, men konklusjonen er ihvertfall at man skal redusere karbohydrater.
 5. Spis mat som demper kronisk betennelse i kroppen (gurkemeie, ingefær, omega-3, mange ulike grønnsaker) og ikke spis mat som øker betennelse (ferdigmat, mat med høyt sukkerinnhold, alkohol)
 6. Styrk immunforsvaret med vitaminer (C, D, E, K1, K2), riktig kosthold og fysisk aktivitet.
 7. Fysisk trening – fordi det styrker immunforsvaret.
 8. Spis urter som inneholder terpener, fordi det kan hindre spredning (rosmarin, oregano, basilikum, mynte, timian). Kreftcellene lager et stoff NF-Kappa B som øker betennelse og dermed muligheten for spredning. NF-K B hemmere finner vi bl.a. i oregano, capsaicin(chilipepper) og valnøtter.
 9. Spis planter som inneholder stoffer som kan drepe kreftceller. Salvesterol gjenkjenner et enzym inni kreftcellene (Cyp-1-b1) som friske celler ikke har, stoffet trenger seg inn i kreftcellene og kan ødelegger dem innenfra.
 10. Kutt sukker. Kreftceller er avhengige av sukker for å vokse og spre seg.

Jeg synes Øyvind er en smart fyr som handler som han gjør. Standard kreftbehandling i Norge er operasjon (dersom mulig), stråling og cellegift. Det gjøres lite eller intet arbeid for å finne årsaken til at pasienten får kreft. Og det gjøres ingen tiltak for å styrke kroppens eget immunforsvar. Legene forstår ikke helt at kreft har en årsak, og at dersom man ikke gjør noe med årsaken vil svulsten med stor sannsynlighet komme tilbake. Operasjon kan være en mulighet dersom en kreftsvulst er veldefinert, slik at det er enkelt å operere bort hele uten at noe blir tilbake. Risikoen med operasjon er at den kan føre til spredning – kreftceller kan komme inn i blodomløpet under operasjonen og det kan føre til spredning. Både stråling og cellegift dreper alle typer celler – både kreftceller og vanlige celler. Strategien er at man håper man dreper kreftcellene før man har drept så mange vanlige celler at pasienten dør. Stråling kan rettes mot et avgrenset område (eksempelvis hjernen eller skjoldbruskkjertelen) mens cellegift er systemisk. Både stråling og cellegift er kreftfremkallende så dersom man overlever den opprinnelige kreften er det ikke uvanlig at behandlingen fører til ny kreft.

Man kan lure på hvorfor kreftbehandling i det offentlige er så lite opptatt av forebygging og kroppens naturlige forsvarsmekanismer. Og hvorfor begynner man ikke med de enkle, lite risikable tiltakene som endret kosthold og livsstil? Får man kreft skal man rett på operasjon, stråling og cellegift, så fort som mulig. Istedenfor å først gi de enkle, ufarlige tiltakene en sjanse. Kreft er vanligvis ikke en akutt sykdom der man har dårlig tid. Her er det helt sikkert mye politikk ute og går. Man er naiv dersom man tror at helsevesenet har pasientens helse som førsteprioritet. Det er en ganske trist erkjennelse.

Jeg var på Elverum sykehus for rundt 8 år siden for å ta en søvntest. Da bodde jeg på pasienthotellet der en natt. Der bodde det også mange kreftpasienter. Det var en kjøkkenavdeling og det som sto fremme var loff og syltetøy. Nøyaktig det motsatt av hva man skal spise dersom man har kreft. Og uansett usunt, om man er syk eller ikke. Er ikke sykehus et sted der man skal få bedre helse?

Jeg har en bekjent som har kreft. Han er stadig på sykehuset for å få cellegift. Der serverer de loff med kjøttpålegg til lunch. Igjen stort sett nøyaktig det motsatte av hva som er anbefalt. Min bekjent kommer til å dø av behandlingen, ikke kreften, det er min spådom.

Når man ser folk som har vært gjennom behandlingen det offentlige prakker på dem, er det bare trist, de blir minst 10 år eldre på et par måneder.

Det er bra at VG omtaler dette temaet. Selv om VG er svært forsiktige med å slå dette opp. Artikkelen er for det første bak en betalingsmur. Så det er bare et fåtall som får lest den. I tillegg utelates det mye informasjon som Øyvind helt sikkert har fått med seg. For eksempel at et økologisk kosthold er helt grunnleggende. Leser man et par bøker om alternativ kreftterapi (det er mange av dem på Amazon – så lenge det varer) forstår man fort at økologisk er det som anbefalles. Men dette er VG meget forsiktige med å omtale. Jeg tenker at dette er fordi man er livredde for å tråkke noen på tærne.

Litt mer om Øyvind i Caluna.no: Legen fikk kreft: – Her er mine ti tiltak.

Komikeren Christine Koht har fått kreft (betalingsmur). Først en grapefrukt stor svulst i underlivet, som ble operert bort. Denne var vissnok godartet (det vil si velavgrenset – gir god mulighet for vellykket operasjon – og uten evne til å spre seg til andre deler av kroppen). Kort tid etterpå ble det oppdaget 3 svulster til – en i svelget og en i hver mandel – og disse var ondartede. Hun har en form for sjelden føflekk kreft, som ikke sitter på utsiden av huden, men på slimhinnene inne i kroppen. Krefttypen kan ikke behandles med cellegift eller stråling, men med immunterapi. En form for terapi som ved hjelp av medikamenter skal bedre kroppens eget immunforsvar til å angripe kreftcellene. Her står det interessant om hva Christine Koht får til kveldsmat på Rikshospitalet – og gjerne også til frokost og etter middag. Pannekaker – og altså tre (3) ganger om dagen! Altså nøyaktig det motsatte av hva legen som fikk kreft selv inntar. Det er nesten så man ikke helt vet om man skal le eller gråte av akkurat denne her. Den ene hånden styrker immunforsvaret (på kunstig vis vel å merke, gud forby noe annet), den andre styrker kreftcellene. Kanskje går det opp-i-opp?

Her har hopphelten Bjørn Erik Romøren fått kreft – en ondartet svulst i hoften. NRK skriver det er Ewings sarkom. Å styrke kroppens eget immunforsvar ser ikke akkurat ut til å være en del av planen her. Legen hans og det offentlige har funnet ut at han skal igjennom 40 uker med cellegiftbehandling. Og Romøren kan fortelle at etter en behandling er det null krefter og et fullstendig fraværende immunforsvar. Med påfølgende stor risiko for akutte komplikasjoner, der han må rett på sykehus. Romøren og Koht burde sammenlikne notatene sine. Ewings sarkom er en form for benkreft, kanskje sammenliknbart med det Øyvind hadde i et ribben. Vi ser igjen at det er stor forskjell på liv og lære.

Dette er en test på pingback.

Oppdatering 4/4-2020. Pølse- og bollelukten fra kiosken slår meg i bakken, sier Annette Staubo (45), som forteller om sitt møte med sykehusmaten da hun var kreftsyk. Artikkel i DN 27. desember 2019. Hun er i tett dialog med Radiumhospitalet for å få et sunnere og grønnere mattilbud. Vegetartilbudet på sykehuset skuffet stort. Sjekk også kommentarfeltet der Helsetypen fyrer opp debatten! Denne artikkelen var rett etter publisering gratis tilgjengelig. Nå er den dessverre bak betalingsmur.

Oppdatering 1/8-2020. Idag hørte jeg et foredrag med Dr. Kristi Funk, pinklotus. Hun er kreft kirurg som spesialiserer på brystkreft. Så hun er ikke helt på den naturlige siden. Hun deler mange av Øyvinds oppfatninger. Hun er kjendislege i USA og har blant annet behandlet Angelia Jolie og Sheryl Crow. Foredraget var på dag 2 av Little-known life-changing antiaging summit. Hun sa at hennes råd #1 for å unngå kreft er et plantebasert kosthold. Hun sa at å spise vanlig kjøtt ikke er bra fordi det er proppfult av hormoner og andre kjemikalier. Hun sa det ikke direkte men man må tolke det som at hun mener økologisk er veien å gå. Virker som at leger, som Øyvind, mener økologisk er veien å gå men de tørr ikke si det direkte. Muligens får de problemer med lisensen sin da? Her er det mye politikk.

Oppdatering 2/1-2021. Filmskaper Terje Toftenes fikk kreft og gikk alternativ vei.. Link til video om Øyvind Torp. Terjes film på frifrakreft.no.

Oppdatering 18. juli 2021. Cellegift kan gjøre kreftceller resistente. Noen typer kreftbehandling virker mot sin hensikt, og fører til at kreftceller blir motstandsdyktige. Det er jo også logisk. Cellegift baserer seg på et håp om at man klarer å drepe -alle- kreftcellene før man også har drept så mange friske celler at pasienten dør. Slik at det ikke er -noen- tilbake som kan begynne å formere seg og bringe problemet tilbake (som med ugress). Vi vet jo at bakterier (encellet organisme) blir resistente mot antibiotika (bakteriegift). Så at også celler blir styrket av gift som ikke tar livet av dem er logisk.

Oppdatering 24. april 2022. Biofilm kan gjøre at bakterier skjermes fra antibiotika og blir resistente. Kanskje kan det også gjøre at kreftceller skjermes fra cellegift.

Oppdatering 24. april 2022. Det finnes kreftstamceller (CSC – Cancer Stem Cells). En krefttumor inneholder mange forskjellige celler. CSC finnes i kreftsvulster og kan differensiere (dele seg og samtidig endre seg) til alle disse typene. CSC kommer fra to kilder. De dannes i benmarken slik som vanlige stamceller. Og utviklede kreftceller kan gå tilbake til CSC. Wikipedia. Det er CSC som gjør at krefttumorer kan metastasiere. De kan gå med blodet til andre vev i kroppen og differensiere til kreftsvulster der. Ved bruk av cellegift må man ha egen type cellegift for CSC. Og helt avgjørende at disse tas knekken på under en cellegiftkur. Ellers kommer kreften tilbake.

Oppdatering 5. november 2022. Litt krefthistorikk. 1838: Rudolf Virchow figured out that all our cells, even cancerous ones, come from other cells. 1915: Katsusaburo Yamagiwa and Koichi Ichikawa at Tokyo University applied coal tar to the skin of rabbits, inducing cancer and showing that some substances are carcinogens or cancer-causing.

Oppdatering 27. juni 2023. VG 17. juni 2023. Maren Walvik Johnsen 29 er død. En inspirator for mange. Maren gjorde alt riktig. Hun tok HPV vaksinen. Da hun fylte 25, testet hun seg for livmorhalskreft, slik anbefalingen til norske kvinner lyder. VG 12. januar 2023. Maren tok HPV Cervarix vaksinen med én gang hun fikk muligheten. Det var i 2016, da myndighetene innførte en midlertidig ordning for kvinner født i tidsperioden 1991–1996. Trolig ble Maren smittet før hun fikk vaksinetilbudet. Ifølge FHI kan det ta tiår før HPV-virus utvikler seg til kreft. Kommentar: troen på skolemedisinen i Norge er religiøs. Mediene varsler daglig om alt vi kan dø av dersom vi ikke bruker skolemedisin. Og bruker man alt som er av skolemedisin og så blir syk så er det fordi man ikke tok nok av det. Det er mange indikasjoner på at vaksiner gjør vondt verre og kan føre til sykdom. Det er også mange indikasjoner på at kreftbehandling gjør vondt verre og at det er “kuren” og ikke sykdommen som tar flest liv. Vil man undersøke slike spørsmål blir man sensurert og stemplet som konspirasjonsteoretiker. For egen del vet jeg at får jeg kreft skal jeg ihvertfall ikke ha cellegift eller stråling. Er det en veldefinert kreftsvulst der det er enkelt å operere ut absolutt alt så ingen kreftceller blir tilbake, og det er liten risiko for at kirurgen søler kreftceller til blodomløp og vev slik at operasjonen i seg selv fører til spredning, ville jeg vurdert det. Sannsynligvis ville jeg først forsøke å redusere svulster ved livsstilsendring for å se om det var tilstrekkelig.

Oppdatering 2. september 2023. 2023 PLANTSTRONG Podcast Episodes, Aug 3, 2023. youtube Mike Melloh – A Harrowing Surgery Story You Have to Hear to Believe. www.plantstrongpodcast.com/blog/mike-melloh. Mike Melloh hadde ingen symptomer og tilogmed attest fra bedriftslegen etter omfattende testing at han var i meget god form. Så leste han Tony Robbins boken Life Force og dro på klinikk for å gjøre en hjertetest. En radioaktiv test (!). Han inntok radioaktivt materiale som de kunne registrere. De sa han var i ferd med å få tette blodårer. Selv om han altså ikke hadde symptomer. Han gikk all in og bad om å bli operert. Og holdt på å daue på operasjonsbordet. Moralen her er ikke nødvendigvis at plantebasert diett er redningen. Heller at skolemedisinen er full av overivrige leger som vil “redde” deg med risikable behandlinger. Man må forstå at legen har egeninteresser i dette. De har alt å vinne på operasjon, cellegift og annet. Overlever pasienten er det på grunn av legens intelligens og heltemodige innsats. Dør pasienten er det fordi det var kommet så langt at ingenting kunne gjøres. Og i begge tilfeller tjener helsesystemet penger.

Thanks for sharing Mike. A story to remember. Most important takeaway for me is not neccessarily a plant based diet, rather the medical professions overeagerness for dangerous interventions. As far as I could understand Mike became health conscious and changed his lifestyle at 46, 10 years before this harrowing surgery. At that point he became a pescatarian. So he probably ate lots of fish and vegetables. And he says he also ate lots of eggs, lots of yogurt. No cheese and no milk. He eliminated all meat – chicken, pork etc. Also got rid of carbs like pasta, grains etc. On this regimen he lost weight and felt good. He was doing strength training 4 days a week. And cardio also two more days. So working out 6 days a week and prioritizing it. So lots of energy, apparently. A question is the wiseness of pescatarian diets in an age where seafood often is polluted with heavy metals and other contaminants. Also I would eat organic. I would trust my symptoms and overall feeling of health before going all in on some random doctors suggestion I might be dying and need to pay him lots of money for risky procedures or else I might die. WFPB Whole-Foods Plant-Based Diet.

For ett års tid siden (muligens 2022) hørte jeg fra Tony Robbins selv at han hadde i senere tid vært utsatt for kronisk kvikksølvforgiftning. Han kontaktet da Christopher Shade (Chris Shade) i firmaet Quicksilver Scientific. De er eksperter på diagnostisering av kvikksølvbelastning og på kvikksølv detox. Årsaken til forgiftningen var at han hadde endret til en diett basert på fisk, og mye tunfisk, som er versting når det gjelder kvikksølv. Så virker som Mike Melloh ble inspirert av Tony Robbins ikke bare for preventiv scanning men også for kosthold. Det høyteknologiske senteret de besøkte heter Fountain Life. Mike tilbrakte dager der med bildetaking i MRI og CT maskiner. Ikke spesielt lurt. Gir massiv helseskadelig stråling samt man må ofte drikke giftige kontrastmidler som gadolinium som kan gi alzheimer 10 år senere. De skriver: Fountain Life delivers the most advanced diagnostics and vetted therapeutics to those who seek a longer, healthier, and more vital life. Your 150 Gb “upload” of imaging, genetic, and blood diagnostics maximizes your vitality and healthspan. By providing top-of-the-line health snapshots, vetted therapeutics, and a team of longevity physicians, we provide long-life, life-long treatments to help you reverse disease and live optimized. Ikke nødvendigvis sant.

82 thoughts on “Hva legene gjør når de får kreft”

 1. Veldig bra at VG tar opp dette. Kunskap rundt mat og helse må fram . Det som foregår nå er et svik mot befolkningen til fordel for markedskrefter..

 2. Er så enig.Helsevesenet er altfor opptatte av kun å behandle symptomer…Viktig å behandle også mtp å leve sunnere, og dermed forebyggende.

  1. Enig. Og når folk er syke er det viktig å forsøke å finne årsaken til sykdom, og behandle årsaken. Ikke bare symptomene.

  1. I artikkelen står det at han gjennomgikk flere operasjoner. I artikkelen står det at han hadde: svulster i bukspyttkjertelen, forstørrede lymfeknuter i magen, svulst i et ribbein. Altså sannsynligvis metastatisk kreft (kreft flere steder i kroppen). Han gjennomgikk to operasjoner, halve skjoldbruskkjertelen (thyroid) og tre biskjoldbruskkjertler (parathyroid glands) ble fjernet, og svulsten i ribbeinet ble operert bort. (Det er uklart her for meg hvorfor han opererte skjoldbruskkjertelen – det står ikke at det var kreft her.) Det står videre at det var igjen forstørrede lymfeknuter i magen som ikke ble operert. Det står ikke at han fikk cellegift. Det at han deltok på marathon ett år senere tyder også på at han ikke fikk cellegift. Cellegift er obligatorisk for vanlige pasienter med metastatisk kreft. Så denne legen valgte helt klart å ikke motta den behandlingen han tilbyr sine pasienter. I tillegg gjorde han alt han kunne på kostholdssiden (grønnsaker, økologisk osv) og livsstilssiden (unngå stråling osv), og var opptatt av årsaken – hvorfor han fikk kreft. Disse tingene er ikke noe som gjennomgås for vanlige pasienter. Så han valgte en helt annen retning enn det vanlige pasienter på norske sykehus tilbys.

 3. Hvem er legen? hvordan kan dette være troverdig uten kilder og bevis for at historien er ekte? Legens navn?

  1. Legens navn står øverst i blogginnlegget. Med link til VG-artikkelen som dette blogginnlegget bygger på.

  2. Jeg har hørt legen holde foredraget om sin kreft og tilnærmingen til behandling. Dette er ekte saker.
   Anbefaler alle å kjøpe boken.

 4. Dijtal Pazarlama; Markaların hedef kitleleriyle çevrimiçi platformlar aracılığıyla etkileşime geçmesini sağlayan geniş bir alandır. Geleneksel pazarlama yöntemlerinin yanı sıra, dijital pazarlama stratejileri markaların görünürlüğünü arttırmak, müşteri sadakatini güçlendirmek ve satışları teşvik etmek için ön plana çıkmıştır. İnternetin hayatımızdaki yerinin artmasıyla, dijital pazarlama faaliyetleri de işletmeler için daha fazla bir öneme sahip olmuştur.

 5. I think that is one of the such a lot important info for me.

  And i’m satisfied reading your article. However should statement on few
  common things, The web site taste is great,
  the articles is really great : D. Excellent task,
  cheers

 6. Great blog here! Also your site loads up fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my site loaded up as fast as yours lol

 7. กำจัดปลวกเชียงใหม่ ( chiangmai termite ) เป็นบริษัทกำจัดปลวกเชียงใหม่ ฉีดปลวกเชียงใหม่ราคาถูก เน้นความคุ้มค่า
  เพื่อลดค่าใช้จ่ายของลูกค้า.
  มีขั้นตอนการฉีดปลวกเหมือนกับบริษัทใหญ่ราคาแพง.เรารับงานทุกตำบล ทุกอำเภอ ในเชียงใหม่ ,
  อำเภอเมืองเชียงใหม่ ,
  ศรีภูมิ , พระสิงห์ , หายยา ,
  ช้างม่อย , ช้างคลาน , วัดเกต , ช้างเผือก , สุเทพ
  , แม่เหียะ , ป่าแดด , หนองหอย , ท่าศาลา , หนองป่าครั่ง , ฟ้าฮ่าม , ป่าตัน , สันผีเสื้อ , อำเภอจอมทอง , อำเภอเชียงดาว , อำเภอดอยสะเก็ด , อำเภอแม่ริม , อำเภอสะเมิง
  , อำเภอฝาง , อำเภอแม่อาย , อำเภอพร้าว ,
  อำเภอสันป่าตอง , อำเภอสันกำแพง , อำเภอสันทราย , สันทรายหลวง , สันทรายน้อย , สันพระเนตร ,
  สันนาเม็ง , สันป่าเปา , หนองแหย่ง , หนองจ๊อม , หนองหาร , แม่แฝก , แม่แฝกใหม่ , เมืองเล็น , ป่าไผ่
  , อำเภอหางดง , หางดง
  , หนองแก๋ว , หารแก้ว ,
  หนองตอง , ขุนคง , สบแม่ข่า ,
  บ้านแหวน , สันผักหวาน , หนองควาย ,
  บ้านปง , น้ำแพร่ ,
  อำเภอฮอด , อำเภอดอยเต่า , อำเภออมก๋อย
  , อำเภอเวียงแหง , อำเภอไชยปราการ , อำเภอแม่วาง
  , อำเภอแม่ออน , อำเภอดอยหล่อ , อำเภอกัลยาณิวัฒนา

 8. Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old.

 9. Right here is the perfect website for anyone who wants to understand this
  topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).

  You certainly put a brand new spin on a subject that’s been written about for many
  years. Excellent stuff, just excellent!

 10. Pingback: galeon tamsulosin
 11. Pingback: synthroid walnuts
 12. Pingback: voltaren 50mg
 13. Kahve tutkunlarının vazgeçilmez adresi artık daha yakın! Nitelikli çekirdek kahvenin eşsiz lezzetini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İhtiyacınız olan tüm kahve çeşitlerini bulabileceğiniz ve damak zevkinize uygun aromaları keşfedeceğiniz bir platforma hoş geldiniz.

 14. Cabura site – официальный сайт приглашает Кабура игроков онлайн игры уникальную стратегию игры , привлекать новых геймеров , радуйся каждому , зарабатывай играя

 15. Having read this I thought it was very informative.
  I appreciate you spending some time and effort to put this content together.
  I once again find myself personally spending
  a lot of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worth it!

 16. “Teknoloji dünyasındaki en son yenilikleri, derinlemesine incelemeleri ve kapsamlı analizleri keşfedin, sadece Pandermos.net’te. Akıllı telefonlardan yapay zekaya, bulut bilişimden siber güvenliğe kadar her konuda güncel bilgileri takip edin. Yeni çıkan oyun teknolojilerinden elektrikli araçlara, giyilebilir cihazlardan akıllı ev sistemlerine kadar geniş bir yelpazede, teknolojinin her köşesini keşfetmek isteyenler için Pandermos.net, zengin içeriği ve uzman görüşleriyle ideal bir kaynaktır. Teknoloji meraklıları, geliştiriciler, yatırımcılar ve eğitimciler, güncel teknoloji haberleri ve trendlerini takip etmek için Pandermos.net’i ziyaret edin; teknolojinin geleceği hakkında derinlemesine bilgi edinin.”

 17. Thanks for another informative blog. Where else may
  I am getting that type of information written in such an ideal manner?
  I’ve a project that I’m just now running on, and I’ve
  been on the look out for such information.

 18. I’m not sure exactly why but this blog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my
  end? I’ll check back later on and see if the problem still
  exists.

 19. Excellent blog here! Also your web site loads up fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate
  link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *