Kaffe enema (coffee enema)

Mange vet hva tarmskylling er. Dette er kort sagt vann opp i rumpa for å skylle ut tykktarmen. Det gjøres gjerne på en klinikk, i en maskin som pumper vann inn og ut, og med assistanse av sykepeleier. Jeg har vært flere ganger på Tveitan klinikken og det har vært veldig bra.

Jeg hadde candida for noen år tilbake. Før jeg hadde noen diagnose på dette var jeg hos Marianne Tveitan. Dette var i 2012. Hun kunne se at det som kom ut liknet på candida. Det var veldig hjelpsomt i forhold til diagnose. På samme tid var jeg på Balder klinikken og gjorde en avføringsprøve der det ble analysert for candida. Den kom negativ tilbake. I dette tilfellet tok Balder klinikken feil og Tveitan klinikken hadde rett. To ting jeg lærte av dette var at det er usikkerhet rundt laboratorieprøvers nøyaktighet. Og at leger ofte har veldig lite greie på labprøvenes begrensninger. At de har så lite kunnskap om dette er rett og slett meget farlig og en stor dysfunksjon i helsevesenet. Å få en “falsk negativ” kan i beste fall føre til tapt tid i et sykdomsforløp, i verste fall er den tapte tiden skjebnesvanger. Jeg har opplevd å få falsk negativ flere ganger, ikke minst i forbindelse med parasitt tester.

Enema er en enkel form for tarmskylling der du gjør det hele hjemme hos deg selv. En enemabag er en beholder som kan fylles med vann eller annen væske. Har kjøpt min fra Optimal Health Network, Kristina Amelong. I bunn av baggen er det en lang slange som går ut, med et passende endestykke. Det er en klype før endestykket slik at man kan regulere vannet gjennom slangen – slippe opp og knipe igjen. Baggen henges høyt (gjerne i taket), pasienten legger seg på gulvet og putter endestykket i rumpa, forbi knipemuskelen så vannet kommer inn i tarmen. Så åpner man klypen og vann strømmer inn i endetarmen. Vannet bør være nær kroppstemperatur. Mengden vann varierer med person: preferanse og størrelse på tykktarmen. Rundt 1 liter går fint for meg. For å skylle tarmen kan man holde vannet inne i rundt 10 minutter, før man går på toalettet og skyller ut alt. Det er ofte lurt å gjøre prosedyren to ganger når man først er igang fordi den første gangen tømmes tarmen for avføring, mens gang nummer to er tarmen tom og man får vasket ut det siste. Det er lurt å sette seg litt inn i tykktarmens anatomi fordi hvordan vannet beveger seg i tarmen avgjøres mye av tyngdekraften. Jeg liker å ligge rett på ryggen når vann går inn, og så etterhvert snu meg så jeg ligger på høyre side med venstre ben høyt – da kommer ofte vannet lengre inn i tarmen. Noen liker å massere tarmen underveis. Det aller viktigste er å slappe av underveis så ikke muskulaturen strammer seg – da er det vanskelig å holde vannet inne.

Kaffe enema (coffee enema) er når man benytter kaffe istedenfor vann i enema baggen. Den viktigste årsaken til å gjøre dette er fordi denne prosedyren har en avgiftende effekt ved at den stimulerer leveren. Blant annet stimuleres produksjon av glutathione – det viktigste stoffet i kroppens naturlige avgiftning. Kaffe enema virker også mot parasitter. Man kan få dem ut i enemavannet, noen er synlige med det blåtte øye.

Jeg liker å gjøre coffee enema tidlig på morgenen, rett etter at jeg har gått naturlig på toalettet, slik at tarmen har fått tømt seg litt. Dagen i forveien går jeg tidlig til sengs, klokken 21 eller ikke senere enn 21:30. Sover til jeg våkner og er uthvilt, gjerne litt før 6. Det jeg ønsker nå er å få igang tarmen slik at jeg må på toalettet. Jeg gjør engentlig bare det jeg gjør hver dag, uansett coffee enema eller ikke: drikker en stor kopp varmt vann, eller aller helst varmt vann blandet med mimosa pudica, som er en antiparasittisk urt. Så tar jeg endel antiparasittiske urtetilskudd. Hvis jeg er midt i en periode med Quickilver Scientific push-catch protokollen tar jeg også artemisinin, BitterX og PC (phosphatidylcholine). Alle disse 3 er i flutende form, og kanskje er det spesielt slike som gir best stimulering – fordi disse smaker man og har i munnen et minutt eller to før de svelges, så smakssensorer i munnen stimuleres, som igjen signaliserer til andre deler av kroppen. Bitters stimulerer produksjon av gallesaft. Alt dette stimulerer tarmen og etter en halv times tid må jeg en god runde på toalettet. Etter det er jeg klar for coffee enema.

Gerson-terapien, en naturlig kreftbehandling, bruker *mye* kaffe enema. For å avgifte leveren. Jeg bruker deres fremgangsmåte. Det er videoer på youtube der de demonstrerer, og mange andre steder på internett. De selger også bøker, se Amazon.

Før jeg for alvor begynte med kaffe enema gruet jeg meg til å gjøre det hver gang. Syntes det var litt ubehagelig. For noen måneder siden begynte jeg å gjøre det hver uke, så det ble en fast del av rutinen min. Og nå har jeg fått helt dilla på det! Det er en fantastisk fin opplevelse – av spirituell art. Prosedyren klarner hodet og hjernen og man settes i en tilstand av takknemlighet, optimisme, kreativitet og energi. Borte er følelser som sinne og aggresivitet. Etter et enema får jeg lyst til å sette meg ned og skrive noe, eller være kreativ på andre måter. Jeg får inspirasjon jeg ikke hadde før. Nesten slik LSD var for Jimmi Hendrix!

Det er fint å ha god tid når man gjør dette. Jeg pleier alltid å gjøre en dobbel enema når jeg først er igang. Altså – først et kaffe enema som både stimulerer og tømmer tarmen. Holder det inne rundt 15 minutter. Deretter tømme og så nytt kaffe enema – som stimulerer og som er mulig å få lengre inn i tarmen fordi nå er tarmen tom.

Dagen i forveien legger jeg meg tidlig, og så står jeg opp grytidlig på CE dagen. Sånn at jeg er ferdig ved relativt vanlig frokosttid. Dette er viktig fordi da er det lettere å fort komme inn i vanlig rytme igjen med fordøyelsen. Spiser du frokost ved 8 tiden så rekker man også lunch og kanskje midda. Ender du med å spise frokost ved 12-tiden blir hele dagen forskjøvet. Og det er negativt – det tar lengre tid å komme inn i vanlig rytme igjen.

Jeg bruker rundt 1 liter vann og liker blandingen litt over kroppstemperatur. Jeg bruker økologisk malt kaffe. I en kjele har jeg litt over 2 liter vann – det er lurt å ha endel fordi mye fordamper underveis. Og så 5-6 gode spiseskjeer med kaffe. Dette gis et oppkok, og så skal det småkoke i 15 minutter. Deretter siler jeg det gjennom cheesecloth (tynt håndkle) for å skille kaffegrut og væsken. Jeg prøver å klemme cheeseklothet etter siling for å få ut alt – fordi mange av de gunstige stoffene er vissnok her – så jeg prøver å få med så mye som mulig (kan være varm å klemme på). Så henger jeg opp enemabaggen. Og har oppi litt kaldt vann. Og så har oppi litt under halvparten av kaffen. Og så litt mer vann til det er passe temperatur – rundt kroppstemperatur. Og passe mengde. Da er jeg klar. Pleier alltid å sette på U2 “Joshua tree” i bakgrunnen fordi det er vakker popmusikk med religiøse overtoner, som bidrar til prosedyrens spiritualitet. Noen ganger hører jeg også på Cranberries, Linger-albumet. Musikk hjelper meg også å slappe av under prosedyren, noe som er helt avgjørende for at det skal bli vellykket.

  • Den beste kaffen å gjøre dette med er Cafemam Theraphy Roast. Denne kaffen er anbefalt av Gerson. CafeMam sender til Norge – kontakt dem for pristilbud. Kaffen er også på Amazon og det var litt billigere her, spesielt fordi det var billigere shipping. Jeg har prøvd både vanlig økologisk kokekaffe kjøpt i Norge, og CafeMam kaffen, og CafeMam var annerledes og bedre.
  • Det er vikig å ikke få med for mye kaffegrut i enemabaggen. Fordi da kan vannslangen bli tett underveis. Dette skjer ofte rett over håndpumpen på slangen. Og man må da ut med endestykket, reise seg opp i sittende og demontere enema slangen for å få ut proppen. Ikke noe man ønsker å drive med når tarmen er halvfull med kaffe. Og det er lett at kaffen spruter, og møkka spruter litt også. Så mye bedre å være litt påpasselig når man har oppi baggen. CafeMam har en finere kvern enn den norske kokekaffen og det er lettere at kaffegrut kommer gjennom håndkleet man siler igjennom. Så man må være ekstra nøye. Disse tingene lærte jeg “the hard way”!
  • Det er lurt å ha litt salt i kaffen. Selvsagt ekte salt, kvalitetssalt som Himalaya salt. Det er to grunner til dette. Parasitter liker ikke salt, så salt gjør blandingen til en dobbel kruttpakke. Og blandingen blir mer “biokompatibel” med salt i -dvs mer lik kroppens egne væsker. Kroppens væsker har mineraler (magnesium, selen osv) i seg og når vannet også har litt av dette tror jeg det lettere aksepteres inn i kroppens små hulrom.
  • På summiten anticancersummit med Ryan Sternagel var det et intervju med Dr. Patrick Vickers fra Gerson klinikken i Mexico (Northern Baja, rett sør for San Diego). På Gerson klinikken tar pasientene opptil 5 coffee enemas hver dag. Han fortalte at en variant er å ta to spiseskjeer lakserolje (castor oil) i en kopp kaffe med en teskje honning klokken 5 om morgenen, ikke spise noe før man klokken 10 tar et coffee enema der man også har oppi to spiseskjeer med lakserolje. Han sa at når man tar de to spiseskjeene om morgenen går leveren “crazy” og produserer mengder med gallesaft (bile) – som er detoksifiserenede og går ut i tarmen. Og så får man alt ut i toalettet når man tar coffee enema 5 timer senere. Jeg vil se litt nærmere på denne varianten i fremtiden.
  • Jeg tror det er lurt å ta binders rett etter at man har tatt et coffee enema, før man spiser frokost. Fordi et coffee enema frigjør giftstoffer. Eksempelvis kan man ta 30 chlorella tabletter (av god kvalitet, eks fra biopureus dot com) rett etter et coffee enema, sammen med en kopp eller to varmt vann. Så vente en halv time (mens man vasker CE utstyret) og så spise en vegetar frokost – gryte med bønner og grønnsaker, med ekstra flax oil, fungerer veldig bra for meg. For meg er det viktig med endel fett i dette måltidet ellers kan jeg føle meg litt “spacy” i hodet etterpå. Hjernen behøver fett.
  • Hvis man har parasitter (som jeg, og helt sikkert mange andre har) så er det bra å gjøre følgende: dagen før CE spiser man vegetar og lett. En time før man legger seg tar man en god dose antiparasitt urter. Tidlig til sengs og tidlig opp neste morgen for CE. Mer urter, og ikke minst – ta en “bulletproof” kaffe med olivenolje (eventuelt gressforet smør uten salt) oppi (en enkel variant av Gerson, der vi tar CE rett etter kaffen istedenfor å vente flere timer, og der vi bruker olivenolje istedenfor lakserolje/castor oil). Dette dumper bile. Og så en solid runde med dobbel coffee enema, som man holder inne lenge (gjerne opp mot en halv time hver gang). Da kommer det parasitter i enemavannet. Jeg tror parasittene klikker og dauer når de før en solid dose urter på kvelden (da klikker de om natten fordi det er da de er mest aktive) og så i tillegg får urter, bile og CE neste morgen – da klikker de helt og dauer og havner i enemavannet. Jeg har fått ut så mye parasitt klaser på denne måten. Ta gjerne binders etter du er ferdig med CE.

Buksa ned, på med genser og sokker så jeg ikke blir kald underveis. Legger meg på ryggen på et underlag, under enemabaggen. Smører sluttstykket og anusring med olivenolje og lirker den forsiktig inn. Ikke for mye smøring fordi da kan den lett glippe ut underveis og det er meget ukomfortabelt og sølete. Viktig å slappe av, både nå og underveis. Så åpner jeg klypen på enemabaggen littegrann og inn kommer kaffe. Man merker at noe skjer. Inn med rundt 1 liter (eller nærmere 2, avh hva du liker og hvordan kropp du har, jeg liker nærmere 2), så sakte eller fort man ønsker. Ofte er det greit å ta det litt fort, og så en pause. Og så det siste. Slapp av. Slapp av igjen og ut med sluttstykket. Så ligge rolig, høre på musikken, slappe av i underlivet. Kanskje snu seg litt på høyre side for å få kaffen mer rundt i tarmen. Kanskje meditere. Det viktigste er å slappe av og la kaffen gjøre jobben. Jeg legger meg litt på høyre side og opp med venstre ben, ellers ligger jeg ganske stille og har fokus på å slappe av. Etter et kvarters tid (eller en halv time, hvis du har tid, jo lengre jo bedre) reiser jeg meg og setter meg på toalettet – for min del et campingtoalett (tror jeg kjøpte det på Biltema, ev Clas Ohlson) der det er god mulighet for å se hva som kommer ut (parasitter?). Det går vanligvis av seg selv å tømme tarmen. Det skjer i flere omganger så man må sitte litt.

Så en runde til. Denne gangen går alt litt lettere fordi nå er tarmen tom. Kanskje tar jeg litt sterkere kaffeblanding denne gangen. Hvis jeg har litt ekstra kaffe i koppen så slenger jeg det oppi også.

Etter å ha gått på toalettet og tømt tarmen for andre gang er jeg ferdig. Nå tar jeg meg en kopp eller to med varmt vann. Kanskje med himalaya salt i. Fordi man mister endel væske under denne prosedyren. Eller helst med Chlorella (binder). Så rydder jeg opp. Så et kvarter å slappe av litt på og så er jeg klar for en lett eller middels stor frokost/lunch – som har stått på slow cooking over natten så den er ferdig nå, så jeg slipper å tenke på å lage mat midt i det hele. Både vegetar (gryterett med bønner og grønnsaker) og ikke-vegetar (gryterett med kjøtt og grønnsaker) er veldig bra. Det er lurt å ikke spise for mye nå, bare til man er såvidt mett, fordi prosedyren belaster systemet og vi vil være litt ekstra forsiktige rett etterpå. Og spis sakte. Vi ønsker nå å komme tilbake i normal tarmfunksjon så fort som mulig. Kanskje holder med ett måltid denne dagen. Det er lurt å planlegge for å få en god natts søvn. Da er man tilbake til normalen neste dag.

Noen bruker “binder” rett før de gjør coffee enema (Jay Davidson). Jeg gjør ikke det og har ikke hatt noen merkbare problemer. Men det er en tanke.

Nå i det siste har det blitt en viktig del av rutinen min og noe jeg gleder meg til hver gang. Jeg gjør det 1 eller 2 ganger i uken. Ikke mer – fordi det forstyrrer tarmfloraen og tarmfunksjonen og jeg liker å normalisere denne igjen før jeg gjør det på nytt.

De fleste parasittene lever i tynntarm, tykktarm, lever og levergangene og galleblæregangene. Klinghardt hadde en alvorlig parasitt infeksjon selv og har mye peiling på parasitter, eksempelvis i dette foredraget.

coffeeenema01-20190503
Parasitt som kom ut. “Bitene” på parasitten tror jeg er matrester. Ved nærmere granskning viste det seg at det er ikke en parasitt, men mange mindre parasitter som ligger tett sammen. Kanskje i en biofilm?
coffeeenema02-20190503
Nærbilde av samme parasitten.
coffeeenema08-20190503
Cheesecloth (tynt håndkle) for å skille kaffe og grut. Laget av økologisk bomull. Kjøpt på ebay.
coffeeenema07-20190503
Økologisk kokekaffe.
coffeeenema03-20190503
Enemabaggen. To håndkær på gulvet jeg ligger på under enemaet.
coffeeenema04-20190503
Enemabaggen er festet i en krok i taket.
coffeeenema05-20190503
Slangen fra enemabaggen. Med sort håndpumpe, hvit klype og endestykke.
coffeeenema06-20190503
Endestykket på slangen fra enemabaggen.

Oppdatering 26. desember 2023. Purelife Lab Tested Enema Coffee. De har også annet utstyr for å gjennomføre kaffeenema. Jeg har ikke selv testet noe her foreløpig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *