14-dagers push-catch detox

De siste 14 dagene har jeg jobbet med “drainage”. Det vil si – øke mengde og flyt av gallesaft fra lever til gallebære til tarm.

De siste 14 dagene har jeg jobbet med “drainage”. Det vil si – øke mengde og flyt av gallesaft fra lever til gallebære til tarm.

Protokollen push-catch er utviklet av Chris Shade i Quicksilver Scientific. Jeg har gjort denne protokollen helt etter boka mange ganger. Nå for tiden har jeg min egen lille variant. Protokollen tar sikte på å øke gallesaft og å avgifte kroppen for toksiner – tungmetaller og annet. Etter at man har ståt topp tar man urter som stimulerer galleproduksjon. Deretter tar man en “binder”, et vil si et stoff som gjør at toksiner i tarmen tas ut av kroppen og ikke resirkuleres. Og tilslutt spiser man et måltid med proteiner og fett, slik at kroppen kontraherer galleblæren og gallesaften kommer ut i tarmen. Nå er vi glade for at vi har en binder der. Har man en middels tarmflora (som jeg og mange andre har) så vil mer resirkuleres og man kan ende opp med vondt i hodet og at protokollen sprer toksinene til mindre gunstige steder i kroppen og egentlig gjøre vondt verre.

Jeg legger meg tidlig, gjerne 21:15. Og står opp tidlig, gjerne 04:15. Første når jeg står opp er å drikke en kopp varmt vann.

Deretter tar jeg “bitters”, det vil si bitre urter. Disse har reseptorer i munnen og de stimulerer produksjonen av galle i leveren. Denne gangen har jeg typisk tatt: 1 teskje Artemisinin fra QuickSilver Scientific (kjøper det på UnoVita), 8 spruter BitterX fra QuickSilver Scientific (også kjøpt på UnoVita), en slurk PC (phosphatidylcholine) fra BodyBio (kjøpt på den tyske nettbutikken CentroSan).

Så venter jeg litt og drikker en kopp varmt vann til.

Minst en halv time etter bitters tar jeg binders. Denne gangen har jeg vekslet litt mellom Ultrabinder fra Quicksilver Scientific (kjøpt på UnoVita), ZeoBind (fra biopureus) og Intestinal Tune-up fra Honeycomb Industries. Den siste har jeg hatt liggende i mange år så det var fint å endelig få brukt den. Jeg håndterer binders med en treskje/trespatel. Mange binders inneholder leire og leire har elektriske egenskaper som kan ødelegges dersom den håndteres med metallbestikk. Jeg tar tilsvarende en teskje i en kopp med varmt vann, blander og drikker rett ned. Alle tre fungerte fint – jeg fikk ikke vondt i hodet noen av dagene.

Minst en halv time etter bitters pleier jeg å ta en god kaffe med et litt spesielt tilbehør. Jeg lager økologisk høykvalitets kaffe. Gjerne etiopisk, i en fransk press. En 3/4 full kopp. Kaffe er digg for hjernen. Og jeg tror også det fungerer som en bitter – dette hørte jeg fra Ann Louis Gittleman. Og så har jeg oppi et par gode spiseskjeer diatomaceus earth. Kjøpt på ebay i en 5kg sekk, billig. Og så har jeg oppi et par spiseskjeer med hvitløkspulver (eller nellik pulver cloves, jeg veksler fra måned til måned) som jeg kjøper på Tidsporten. Både DE og hvitløk/nellik virker mot parasitter. DE virker mekanisk så dette kan man bruke uten å rotere. Hvitløk/nellik virker kjemisk så de bør roteres. Og ikke minst, så har jeg oppi god kvalitet økologisk olivenolje, helt så koppen blir full. Altså en god dose. Så blander jeg det hele med en skje. Og styrter det hele rett ned.

Når denne olivenolje blandingen treffer tarmen går gallblæren amok og spruter galle ut i tarmen for å fordøye fettet. Dette vet jeg fra de mange lever-galleblære rensene (flush) jeg har gjort. Galle fordøyer fett, og det desinfiserer også tarmen for candida, bakterier, parasitter og andre ikke-gunstige mikroorganismer. Så god galle flyt er grunnleggende for god helse. Gallen inneholder toksiner som er filtrert ut fra blodet i leveren. Så nå tar binderen vår tak i disse og fører de ut av kroppen.

Varmt vann, bitters og kaffe er alle ting som setter igang tarmen. Så ofte må man ordentlig på toalettet iløpet av denne morgenprosedyren. Nok en fordel.

Etter å ha tatt denne styrkedrikken kan det hende jeg tar litt kaffe til med bare olivenolje i. Og så holder jeg meg oppreist så tyngdekraften virker til min fordel så alt kommer ned i magen og tarmen. Kanskje hører jeg på en helse summit når jeg står sånn i en halv times tid, og kanskje litt mer.

Så spiser jeg frokost. Gjerne med proteiner og fett. Aller best liker jeg animalske proteiner nå. Men det går fint med en vegansk frokost også. Kaffen har gjort det meste av jobben så frokosten er ikke avgjørende.

I den opprinnelige protokollen til Chris Shade er det ikke noen kaffe. Men derimot er det essensielt at frokosten består av proteiner og fett, fordi det er frokosten som skal få galleblæren til å kontrahere. Så jeg har byttet litt på dette. Den opprinnelige protokollen skal ikke gå over mer enn 10 dager. Jeg endte med å gjøre rundt 14 dager denne gangen. Jeg tror det er bedre å bare gjøre 10.

En måte man kan se om man har god galleflyt er å sjekke fargen på avføringen. En fin brunfarge betyr at det er bra med galle i tarmen.

3 thoughts on “14-dagers push-catch detox”

  1. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *