Ansiktsmaske på laboratoriet

Islams åpenbare overgrep overfor kvinner normaliseres.

Idag var jeg på Fürst laboratorium på Furuset for å ta noen blodprøver. Noe jeg gjør med jevne mellomrom. Jeg liker å se om endringer i livsstil og kosthold påvirker disse verdiene. Spesielt: hvordan bruk av olivenolje og smør påvirker kolesterol. Olivenolje (og flax olje) gir ikke økt LDL, men det gjør smør.

Da jeg ankom venterommet satt det en åpenbart muslimsk familie der. En mann med Tjsetsjensk utseende anslagsvis 50 år gammel, hans kone og deres barn i barnevogn anslagsvis 5 år gammel. Det var kvinnen som skulle ta en prøve på laboratoriet. Hun hadde på seg en bekledning som likner det somaliske kvinner i Oslo har. En type gult telt som går over hodet og dekker til håret men uten å dekke til selve ansiktet. I tillegg hadde hun for anledningen en rød ansiktsmaske. En type maske som dekker pannen, hele ansiktet og langt ned på hals og bryst. Det var kun små åpninger for øynene. Jeg fikk litt flashback til Monty Python Life of Brian. Tror det var en mann, som ønsket å kle seg ut som kvinne, som brukte en slik der. Når jeg kommer inn på et venterom og ser noe slikt får jeg litt sjokk. Og en følelse av uro. Er dette dagens Norge? Man forbinder denne typen påkledning med terrorister og andre kriminelle. Og man tenker at dette ikke er noe kvinner velger selv. Her er det en dame som ikke får lov å gå til laboratoriet på egenhånd, men må følges av sin mann. Og hun får ikke gå utenfor døren uten å ta på telt + ansiktsmaske. Heller ikke på venterommet kan masken gå av. Hun må sitte der som et fugleskremsel på steroider. På venterommet på Furuset stirrer jeg litt ekstra. Den tsjetsjenske mannen ser akkurat hva jeg gjør og ser ganske uttrykksløst tilbake. Med blikket sier han at dette er helt normalt. Den nye normalen i Norge? De andre på venterommet unngår å stirre.

Vi forsøker å normalisere et åpenbart overgrep, fordi dette er det enkleste for oss og det mest behagelige. Ikke minst er det slik de fleste politikere agerer. Slik jeg ser det er dette primært et svik mot kvinner som kommer fra strenge patriarkalske samfunn til Norge med håp om en enklere eksistens. Og så opplever de at overgrepene normaliseres av norske politikere, kvinnesakskvinner og store deler av velgermassen. Man unngår konflikt og er først og fremst ute etter et enkelt og komfortabelt liv for seg selv. Og livredd for å bli kalt rasist. “Man skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv”. Det er noe med det.

En relatert betraktning er at denne muslimske praksisen begrenser kvinners mulighet til medisinsk behandling. De kan altså ikke gå til laboratoriet eller legen (eller andre steder) på egenhånd. Og uten å ta på seg telt + ansiktsmaske.

Muslimsk kvinne med anstand, telt og ansiktsmaske. For å kunne ta en prøve på Furst medisinsk laboratorium på Furuset.
Muslimsk kvinne med anstand, telt og ansiktsmaske. For å kunne ta en prøve på Furst medisinsk laboratorium på Furuset.

Oppdatering 24. oktober 2020. Handel med ungdoms liv. Ungdom med innvandrerbakgrunn tvinges til å misbruke kroppen og sjela si for at fetteren eller kusina skal kunne flytte til Norge.

Irans håndballjenter påtvinges hijab

Oppdatering 19. desember 2021. Nettavisen, 17. desember 2021. Sporløst forsvunnet: Nå søker hun asyl i Vesten. Shaghayegh Bapiri fra det iranske håndballandslaget. Skrevet av Mina Bai.
For en god uke siden roste den norske landslagssjefen, Thorir Hergeirsson, håndballjentene og kapteinen på det iranske kvinnehåndballagets bruk av hijab som et uttrykk for mangfold. Det var i kjølvannet av VM-kampen i Spania.
Iran tvinger kvinnene til å dekke seg til. Både hjemme i Iran, og i utlandet når de representerer landet.
På onsdag kom nyheten om at stjernespilleren Shaghayegh Bapiri fra det iranske håndballandslaget var «sporløst forsvunnet» fra hotellet hun og laget bodde på i Valencia i Spania.
Like før reisen tilbake til Iran, forsvant Bapiri fra hotellet. På sosiale medier ble det spekulert i om at hun hadde «forsvunnet eller blitt kidnappet». Men det virket opplagt at hun hadde hoppet av.
Gjennom en video sendt til den frie persisk-språklige TV-stasjonen Iran International på torsdag, forklarer Bapiri (uten hijab) forsiktig at hun har hoppet av, og befinner seg på et trygt sted. Hun sier videre at hun har søkt asyl og insisterer på at hun er kun interessert i sport.

Kommentar: Norge, i dette tilfellet representert ved landslagssjef Thorir Hergeirsson, er latterlig naive når det kommer til Islam og innvandring.

Overfallsvoldtekt Bergen Nygårdsparken

Oppdatering 29. desember 2021.

islam-furst-medisinsk-laboratorium-02-20211229-voldtekt-bergen-nygardsparken
Aftenposten 29. desember 2021.

Fadime Sahindal saken i Sverige

Oppdatering 17. januar 2022. Fadime saken i Sverige. En henrettelse tatovert inn i Sveriges hukommelse. Nesten ti år før Utøya-massakren vekket en pappas henrettelse av sin datter også en vi glemmer aldri-bevegelse. Familien hadde kommet til Sverige fra en by i en kurdisk del av Tyrkia da Fadime Sahindal var liten. Til flere familiemedlemmers store fortvilelse og irritasjon ble hun likevel påvirket av vestlige verdier. Kombinasjonen av ville protester mot å gifte seg med en fetter fra hjembyen i Tyrkia og hennes ja til en svensk kjæreste gjorde hverdagen livsfarlig. Tirsdag 20. november 2001 var Fadime Sahindal invitert til å holde tale i den svenske Riksdagen. Der forklarte hun hvordan valget av en svensk kjæreste hadde påført familien skam. Drept av faren 21. januar 2002 klokken 21:45. Under rettssaken ville ikke faren akseptere uttrykket æresdrap. Hun har bare fornærmet meg, og da skjøt jeg henne. Hun ødela mitt liv. Nå som Fadime er død, er alle problemer borte, sa Rahmi Sahindal. I april 2014 ble Fadimes bror Mesut skutt og drept etter å ha truet politibetjenter med kniv. Et drøyt halvår senere kom meldingen om at søsteren Songül var død. Songül ble funnet 20. november, på dagen 13 år etter Fadimes tale i Riksdagen. I leiligheten sin, der Fadime ble drept. Politiet fant ikke noe mistenkelig ved dødsfallet. Songül ble begravet ved siden av Fadime.

Pela Atroshi saken i Sverige

Honor killing of Pela Atroshi. Pela Atroshi (12 October 1979 – 24 June 1999) was a 19-year-old Iraqi Kurd from Farsta, Sweden. She was murdered in an honor killing by family members after being taken from Sweden to Dohuk in Iraqi Kurdistan. She was deemed to have brought shame on the family by moving out of the family home and trying to achieve some independence. Two of Pelas uncles, Dakhaz Atroshi and Rezkar Atroshi, were convicted of her murder in Sweden and were sentenced to life in prison, later commuted to 24 and 25 years respectively. Pelas father, Agid Atroshi, was tried in Kurdistan and was given a suspended sentence as the court concluded that his motive was “honorable”.

Verdens hijabdag 1. februar

Noen har nå innført verdens hijabdag hver 1. februar. Dagen skal vissnok feire kvinners “frihet til å kle seg som de vil”. Snakk om å sette saken fullstendig på hodet. Man mistenker at her må norske sosialister, feminister og NRK ha en finger med i spillet. Nettavisen, iranske Feri Gaulin, 01.02.22. I anledning verdens hijabdag, vil jeg dele en historie fra min egen barndom i Iran.

Norge og Taliban januar 2022

Oppdatert 2. februar 2022. Taliban har akkurat vært på et 3 dagers besøk i Oslo for “samtaler”. Overfart på norsk privatfly. Alt på regningen til norske skattebetalere. En organisasjon som dyrker kvinneundertrykking i alle dets former. Bistandsaktuelt beretter.

To bøker

Resett 8. oktober 2021. Lily Bandehy er aktuell med en ny bok, kalt Kvinner i Islam. Som hun lanserte på Nasjonalbiblioteket tirsdag 5. oktober. Til stede var også politiet. For vakthold.

Resett 10. oktober 2021 Bokanmeldelse: Islam. Sannheten om Muhammed og hans religion. Forfattet av Shurika Hansen og Helge Lurås. Resett forlag 2021.

Awa og tvangsgifte

Oppdatert 21. april 2022. NRK artikkelen Den røde skoen. En sak som gir innblikk i politi, påtalemyndighet og domstol. Samt norsk innvandring, kvinners stilling, omskjæring. De involverte er muslimer fra et land i Vest-Afrika. Merkelig at man i Norge ikke for lengst har forbudt ekteskap mellom fetter og kusine. Med det legger man til rette for slik praksis.

Betinget straff for mishandling av ditt eget barn, for at dette skal slutte å motsette seg systematiske voldtekter av en fetter? Det er ikke til å tro. Dette skjer mens 8 mars komiteen er opptatt av reservasjonsrett og andre uviktigheter. Dette er elefanten i rommet ingen vil snakke om.

Overfallsvoldtekter og medieomtale

Oppdatert 13. oktober 2022. VG 6. oktober 2022 Politiet: Etterforsker overfallsvoldtekt i Oslo. Etter en voldtektsbølge i 2011 lagde Oslo-politiet nye retningslinjer for at færre anmeldte overfallsvoldtekter skulle bli omtalt i mediene. En rapport påviste at økningen i voldtektsanmeldelser var sterkt forbundet med antall presseoppslag. – Tidligere gikk vi ut med mange saker, men det skapte en voldsom frykt. Det ble skapt et mediebilde av at det var veldig mange voldtekter hele tiden, sa leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, til VG i 2016. Praksisen som fortsatt gjelder i Oslo-politiet, er at det kun opplyses om voldtekter om publikum kan bidra til oppklaring, om politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen eller om mediene har fanget opp hendelsen på annet vis.

Mahsa Amini brukte hijaben feil

Oppdatering 5. mars 2023. I midten av september 2022 ble Mahsa Amini drept av iransk politi for å ha brukt hijaben på feil måte. Dette utløste massive protester i landet mot kleslover og andre lover som setter kvinner i fare. Flere hundre demonstranter har så langt blitt drept i sammenstøt med politi. Flere titalls har blitt tømt til døden i påfølgende rettssaker og noen av disse dommene er allerede gjennomført. I Norge ser vi en utbredt angst for fordømming og diskusjon rundt disse åpenbare ugjerningene og ikke minst deres årsak, islamsk kvinnelovgivning både skrevne og uskrevne. Samtidig som vi forsøker å fremstå som best både på kvinnesak og demokrati. Norge nekter å innse det åpenbare, hijab er for de fleste tvang og undertrykking. Mange kommer hit nettopp for å slippe fra dette. Og så opplever de den samme undertrykkingen her. Det er et stort svik. De modige kvinnene som står opp og ytrer kritikk mot tingenes tilstand opplever nå i Norge å bli sensurert og kansellert. Sosialistene viser sitt sanne ansikt der det ikke finnes noen prinsipper. Nettavisen Lily Bandehy Ungdommen bruker woke kulturen for å kvele kritikk av islam. NRK: Hei. Vi har fått så mange tilb.meld om at det ikkje er relevant el greit å debattere hijab i lys av Iran-demo, at vi ikkje går vidare med planlegginga fram mot kveldens Debatten.

Noen linker

Oppdatering 11. nov 2023. Aftenposten, publisert 11. nov 2023. Kvinner om livet bak nedtrukne gardiner. Voldtekter, trusler og storfamiliens ære. Ektemannen tvang seg til sex til alle døgnets tider. Nå frykter hun at mannens storfamilie skal drepe henne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *