Cannabis i Norge februar 2020

Cannabis juridisk i Norge februar 2020.

Jeg har tidligere skrevet en blogpost om det endocannabinoide systemet i kroppene våre, og om hvordan cannabis kan være lindrende og helbredende for endel medisinske tilstander. I USA blir cannabis lovlig i flere og flere stater. Ikke bare for medisinsk bruk, men også for fritidsbruk (recreational use). Hvordan er den juridiske situasjonen i Norge per februar 2020?

Jeg sendte en email til Narkotikakontrollen i Legemiddelverket og spurte om dette.

Alle produkter basert på cannabisplanten (med unntak av frø og frøolje) anses som narkotika i Norge, uavhengig av hvor mye CBD og/eller THC de inneholder. Det er ikke tillatt for privatpersoner å importere slike produkter.

Ta kontakt med lege dersom du ønsker å diskutere CBD til medisinsk bruk. Det finnes ingen godkjente CBD-legemidler i Norge. Dersom legen mener CBD er riktig behandling, kan hun/han søke om godkjenningsfritak for bruk av utenlandske legemidler.

Legemiddelverket advarer mot å bruke legemidler som er kjøpt på internett fra utlandet, da man ikke kan være sikker på kvaliteten av disse. Se informasjon om gjeldende regelverk for CBD på våre hjemmesider: www.legemiddelverket.no/cbd. Sidene oppdateres dersom det skjer endringer for disse produktene.

I tillegg til informasjonen fra Legemiddelverket var det interessant å lese Legality_of_cannabis på Wikipedia. Her går det frem at Canada er mest liberalt av alle, med Sør-Afrika og Nederland deretter. Og det går frem at det skjer ting i Norge også: Illegal, but government is working on a decriminalization bill that would end all sanctions for use and possession of up to 15 g. Currently use and possession of up to 15 g are punished with heavy fines and risk of losing driver’s license.

Narkotikakontrollen sier til dette at dersom det skulle skje endringer som innebærer at visse produkter ikke lenger blir ansett som narkotika, vil disse produktene uansett måtte være i overensstemmelse med relevant regelverk (for eksempel regelverket for kosmetikk eller ny mat).

Oppdatering 5. desember 2020. FNs narkotikakommisjon CND stemte onsdag for å fjerne cannabis fra listen over de farligste narkotiske stoffene som inkluderer heroin og syntetiske opioider. Forslaget ble vedtatt med med 27 mot 25 stemmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *