Utredning stoffskifte 01

Første gang jeg hadde unormalt høy TSH på blodprøver var i 2011. Så jeg har hatt mistanke om lavt stoffskifte lenge. Siden har verdien variert mye, fra Ok til høy og utenfor intervallet. Jeg ønsker nå å få utredet stoffskiftet hos en spesialist.

Mørke bølger

Jeg har fått hjelp av lege Joakim Iversen på Lysaker med å utrede stoffskiftet. Mye av informasjon i denne posten er innhentet i samarbeid med han. Noe har jeg hentet inn på egenhånd.

Bakgrunn

Siden jeg begynte min helsereise for omtrent 10 år siden har TSH variert mye fra innenfor intervallet til høy. Fritt T4 har alltid vært omtrent midt i laboratorie intervallet. Fritt T3 har stort sett vært innenfor laboratorieintervallet, men i nedre del.

Jeg gjennomførte en 32 dager lang vannfastet i februar-mars iår, 2020. Under fasten hadde jeg symptomer som gjorde at jeg ble mer overbevist om at jeg hadde et stoffskifte problem, og at dette kan være alvorlig.

  • Rett før vannfasten var TSH 21, altså høy.
  • En måned etter fasten var den 31. Enda høyere.
  • Under fasten gikk TSH ned og var innenfor intervallet.
  • Fritt T4 var omtrent midt i intervallet før fasten. Ble ikke endret særlig under vannfasten.
  • Fritt T3 var i nedre del av intervallet før fasten. Den gikk betydelig ned og var langt under intervallet under fasten. Dette kan tyde på at kroppen i større grad omdanner fritt T4 til reverse-T3 under en faste, for å spare energi. Dette er i samsvar med litteraturen.

På engelsk kalles lavt stoffskifte ofte for hypothyroid. Spesielt når årsaken kan spores til skjoldbruskkjertelen eller systemene rundt denne..

Blodprøver 19. mai 2020

Mandag 18. mai begynte jeg en jod døgnurin test. Denne leverte jeg på laboratoriet neste morgen. Samtidig tok jeg blodprøver.

Blodprøve 2020-05-19, side 1. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 1/4. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 2. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 2/4. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 3. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 3/4. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 4. Typiske stoffskifteparametre.
Blodprøve 2020-05-19, side 4/4. Typiske stoffskifteparametre.

Tolkning blodprøver:

  • Fritt T4 og fritt T3 er begge innenfor intervallet, i nedre del. Dette er slik de alltid pleier å være. Slik jeg ser det er fritt T3 den viktigste (men ikke den eneste) markøren i en blodprøve for å diagnostisere hypothyroid. Fordi det er T3 som er det metabolsk aktive stoffet – det stoffet som påvirker cellene og metabolismen inne i cellene.
  • TSH er høy, tildelse meget høy. Hvis skjoldbruskkjertelen er hormonmotoren er TSH gasspedalen. Vanligvis blir TSH høy når fritt T3 og fritt T4 er lave. Så det er litt rart at den er så høy når både fritt T3 og fritt T4 er relativt normale. Kanskje er min skjoldbruskjertel svak og man må ha gassen i bånn for at den skal produsere middels mengde?
  • Det meste med jern er lavt. Dette oppstår ofte samtidig med lavt stoffskifte. Men uklart hva årsak og mekanisme er. Skjoldbruskkjertelen behøver jern for å produsere hormoner. Kanskje de parasittene jeg har tar jernet mitt så det blir lavt, og så blir det ikke nok til at skjoldbruskkjertelen kan jobbe ordentlig? Eller jeg har en blødning i tarmen av andre årsaker som gjør at jernet blir lavt? Oppdatering 21. januar 2021: det er en sammenheng mellom jern i blodet og infeksjoner: hardt rammede corona pasineter mangler K-vitamin. Her står det: “For eksempel kan det måles høye verdier av jern i kroppen når vi har en virusinfeksjon. Det skyldes imidlertid ikke at vi har mer jern i kroppen, men bare at metallet beveger seg ut i blodplasmaen.” Kanskje det er en mekanisme her som kan forklare hvorfor jeg har lav jern. Kanskje jeg har hatt parasitter og infeksjoner så lenge at de har spist alt jernet så det tilslutt blir lavt? Kanskje jeg har en virusinfeksjon jeg ikke kjenner til?
  • B12 er høy, dobbelt så høy som intervallets øvre grense. Det er rart. Ofte er B12 lav når man har lavt stoffskifte og man må supplere. Jeg tar ikke B12 tilskudd. Virker som at B12 hoper seg opp. Som med homocystein.
  • Folat er bra. Folat er et annet ord for vitamin B9. Denne har å gjøre med metylering og MTHFR genet. Som jeg har to mutasjoner i, c677t og a1298c. Noen med mutasjoner i dette genet har lav folat.
  • Jeg har høy homocystein. Min verdi er akkurat innenfor den øvre intervall grensen. Jeg har hørt på foredrag med Ben Lynch (2019-04-01 interpreting your genetics summit dag 6 Ben Lynch: Results from 23andme now what) og han sier at homocystein bør være rundt 7. Verdien av homocystein kan betraktes som et mål på hvor bra metyleringen i kroppen fungerer. De som har MTHFR mutasjoner har ofte redusert metylering. Dette ser ut til å vises hos meg.
  • LDL er midt i intervallet. Ofte er høy LDL et tegn på at man er hypothyroid. (Fordi fritt T3 forbruker LDL. Lav fritt T3 er det virkelige målet på om cellene får for lite hormonstimulering fordi thyroidreseptorene på celleoverflatene er for T3. Når fritt T3 er lav forbrukes mindre LDL og LDL serumverdien går opp.) Før jeg fastet fikk jeg lett høy LDL. Men på denne blodprøven er den helt normal.
  • Anti-TPO (Hashimoto antibody) er innenfor intervallet.
  • Anti-TG (Hashimot antibody) er det ikke testet for. Den har vært innenfor intervallet for meg på alle tidligere blodprøver. Så ikke sannsynlig at jeg har Hashimoto, en autoimmun sykdom der kroppen selv angriper skjoldbruskkjertelen.
  • En tredje Hashimoto test?
  • Selen er høy. Selen er viktig for å omdanne fritt T4 til fritt T3.
Sommerfugl 20190422_124819
Sommerfugl 20190422_124819. Skjoldbruskkjertelen ser ut som en sommerfugl (butterfy) og kalles ogå sommerfulgkjertelen.

Jod i døgnurin og reverse T3 19. mai 2020

Da jeg var på Fürst og avga blodprøve ble noe av blodet sent til OUS Hormonlaboratoriet (Oslo Universitets Sykehus). Noen av analysene ble gjort der. Døgnet før jeg var på Fürst gjorde jeg en døgnurin oppsamling, tok en prøve av denne i et reagensglass og leverte hos Fürst.

stoffskifte01-20200519-ous-hormonlab-jod-dognurin-reverse-t3
Blodprøver analysert på OUS Hormonlaboratoriet. Det ble også analysert en døgnurin prøve. Diiurese er antall liter urin jeg produserte i de nesten 24 timene – 1,9 liter. Fra denne døgnprøven ble det gjort et uttak til et reagensglass, som ble levert til Fürst og fra dem til hormonlaboratoriet. Det ser ut som at det totalt var 4,9 mikromol jod. Og at dette er over en minimumsverdi. Det er ikke noen maksimumsverdi for jod i urin. Vi ser at reverse T3 er innenfor intervallet.

Jod døgnurin: de måler jod døgnurin til 4,9 mikromol. Er dette mye eller lite? Det er uklart om de måler I2 (iodine) eller I+ (iodide) eller I (elemental iodine). Her er en side som omgjør fra mol til gram, endmemo for iodine. Uklart her også, om dette er I eller I2. Legger jeg inn 4,9 her får jeg 620 mikrogram. [Oppdatering: de måler I, elemental iodine, så utregningen ovenfor er korrekt. I har atommasse 126,9 dalton, molmasse altså 126,9g/mol] Iodine Excretion in 24-hour Urine Collection and Its Dietary Determinants in Healthy Japanese Adults. Her er undersøkt jod i urin hos japanere. I tabell 3 ser vi at for min aldersgruppe (40-49 år) er gjennomsnittlig urinvolum for et døgn 1745 ml og gjennomsnittlig jod 312 mikrogram. Vi ser at mitt volum er i nærhten av gjennomsnittet. Min I er omtrent det dobbelte av gjennomsnittet. Japanere er kjent for å spise mye fisk og tang og for derfor å ha høyt jod inntak. De neste to aldersintervallene har 405 mikrogram/døgn og 581 mikrogram/døgn. Jeg ligger litt over dette men ikke så mye. Det er snakk om at TSH vil variere med et stort jod inntak. Min jodverdi er høy. Jeg ser ikke bort fra at dette kan forklare den høye og varierende TSH’en.

Fra Japan-studien: The World Health Organization (WHO) epidemiologic criteria define urinary iodine concentration of <100 mikrogram/L as “Insufficient” and ≥300 mikrogram/L as “Excessive” for people aged 6 years or older, except for pregnant and lactating women. “Excessive” in WHO criteria means the amount exceeding the level to prevent and control iodine deficiency. Jeg har 326 mikrogram/liter (620/1,9).

Dr. Alan Christensen mener jeg har for mye jod og at det kan være årsak til stoffskifte sykdom. Høy TSH er første tegn på begynnende hypothyroid. T4 og T3 kommer etterpå. Jonathan Wright er ikke enig, Dr. Mercola Interviews Dr. Wright About Thyroid. Guy Abraham, The iodine project, The Original Internist. Controversies in urinary iodine determinations.

Sara Hammerstad hos Spesialistsenteret i Pilestredet, sa også at hun trodde jeg spiste for mye tang og at dette var årsaken til at TSH var høy.

Her er Anti-Tg i blod testet for. Den er ok.

Reverse T3 er ok? Innenfor, men i øvre del av intervallet.

Gentest MTHFR

Lege Joakim gjorde oppmerksom på at min blod homocystein er i den øvre delen av intervallet. Han spurte om jeg hadde en genetisk MTHFR mutasjon. Jeg er heterozygous i to MTHFR mutasjoner. Dette er sannsynligvis årsaken til at min homocystein er såpass høy.

Jeg hørte et foredrag med Ben Lynch, 2019-04-01 interpreting your genetics summit dag06 Results from 23andme now what. Han sier at dersom metylering skal fungere bra er man avhengig av en fungerende skjoldbruskkjertel.

Gjør MTHFR at stoffskiftet reduseres? Jeg vet ikke. Elle Russ skriver i sin bok “The paleo thyroid solution” om MTHFR men det er ikke så godt forklart akkurat sammenhengen med skjoldbruskkjertelen.

stoffskifte01-2020815-mthfr-diagram
mthfr biokjemi

Alle cellene i kroppen har T3 reseptorer, og metylering er en prosess som også skjer i alle cellene.

MTHFR mutasjonene er en mulig viktig rotårsak, slik jeg ser det. Og bør undersøkes.

Hårmineralanalyse

Håret til denne prøven ble klippet 15. mai 2020. Sist jeg klippet meg var 18. januar 2020. Så prøven er basert på hårveksten i dette tidsrommet. Jeg fastet fra og med 19. januar 2020 til og med 21. mars 2020. Dette påvirker sikkert hva som skilles ut i håret – vannfaster er kjent for å være den mest effektive avgiftningsmetoden. Så variasjoner på grunn av en slik vannfaste er med i denne hårmineral analysen.

stoffskifte01-20200515-haar-mineral-analyse-01-nutrient-minerals
Hårmineralanalyse, mineraler. Hår klippet 15. mai 2020. Det er 3 måneder siden sist jeg klppet meg så analysen er basert på hårvekst fra 18. januar 2020 til 15. mai 2020. I denne perioden, fom 19. februar tom 21. mars, vannfastet jeg. En slik faste påvirker sikkert hva som skilles ut i håret, så en slik variasjon er med i denne prøven.
stoffskifte01-20200515-haar-mineral-analyse-02-toxinc-metals
Hårmineralanalyse, tungmetaller. Hår klippet 15. mai 2020. Det er 3 måneder siden sist jeg klppet meg så analysen er basert på hårvekst fra 18. januar 2020 til 15. mai 2020. I denne perioden, fom 19. februar tom 21. mars, vannfastet jeg. En slik faste påvirker sikkert hva som skilles ut i håret, så en slik variasjon er med i denne prøven.

Generelt viser hårmineral analysen lavt på det meste av næringsstoffer. Kanske er det fordi jeg har parasitter og de stjeler næringsstoffene?

Det er interessant å sammenliken hårmineral analysen med blodprøvene. Viser de det samme? Bør de vise det samme?

  • En blodprøve måler verdier i serum. Altså utenfor cellene. En hårprøve er muligens et bedre uttrykk for hva som skjer inne i cellene.
  • Blod er et transportmedium og frakter stoffer til og fra cellene. Hår er en måte kroppen kan kvitte seg med avfallsstoffer.
  • Kanskje er det forskjeller i lab referanseintervallene.

Det er ikke gitt at de bør vise det sammen. Kanskje er det slik at begge prøvene er bra, til sitt formål. De er bra når de brukes riktig, men ikke bra ellers. Et eksempel: jeg var utbrent i 2009 og var hos flere leger. De tar en mengde blodprøver. Alle var egentlig ok. Også magnesium. Så gikk jeg til en naturlege. Hun tok hårmineral analyse. Den viste at jeg var lav på det aller meste. Spesielt magnesium. Hun ga meg magnesium tilskudd. Og jeg merket forskjell med en gang. Jeg følte meg generelt bedre og sov bedre. Mangesium var åpenbart noe jeg behøvde. Dette viste seg ikke i blodprøven, men det var tydelig på hårmineral analysen. Så jeg tror ikke en blodprøve er en bra måte å sjekke pasientens magnesium. Magnesium er et mineral mange har for lite av blant annet fordi det forsvinner i ferdigmat, som vi i vesten spiser mye av. Og pasienten får ikke vite om det forid legen tar bare blodprøve og ikke hårmineral analyse.

Det er det samme idag som i 2009. På blodprøven var Mg ok. På hårprøven er den (fortsatt) lav. Jeg vet hårprøven har rett fordi jeg føler meg bedre når jeg tar magnetium tilskudd. Det er det viktigste tilskuddet jeg tar.

På hårprøven har jeg et “four lows” mønster. Alle de 4 første mineralene – kalsium, magnesium, natrium, kalium – er lave. Dette er et mønser man ønsker å komme seg ut av fordi det er assosiert med alvorlig sykdom som kreft etc. Jeg har hatt dette mønsteret helt siden jeg begynte med hårmineral analyse rundt 2009.

De fire første er også et “bowl” mønster. Et bolle møster der det går ned og så litt opp igjen. Dette er assosiert med “emotional stuck pattern”. “Darn if you do, darn if you dont”. En form for psykologisk traume?

  • 3 av de 4 – magnesium, natrium og kalium – er lave på hårmineral analysen og middels på blodprøven. Ikke godt samsvar.
  • Kalsium, den siste av de, har ok samsvar. Den er relativt lav på begge.
  • Selen: høy på blodprøven, relativt lav på hårmineral analysen. Ikke godt samsvar.
  • Sink: litt lav på blodprøven, lav på hårmineral analysen. Så her er det samsvar.
  • Kopper: midt i på blodprøven, høy på hårmineral analysen (kroppen dumper?). Ikke godt samsvar.

Kan man se skjoldbrusk kjertel funksjon fra hårmineral analysen? Jeg får hjelp til å tolke analysen av en i USA. Forholdstallene avgjør:

  • Calsium/magnesium (Ca/Mg): skjoldbruskkjertel funksjon.
  • Calsium/kalium (Ca/K) kroppens respons på thyroid hormonene.

På min prøve er begge for høye.

For binyrene er det to andre forholdstall som gjelder:

  • Natrium/magnesium (Na/Mg) adrenal function
  • Natrium/kalium (sodium/potassium) (Na/K) adrenal effect

Begge to er lave på min prøve.

Måle morgen og dagvariasjon kroppstemperatur og puls

Jeg er på email listen til Forefront Health. Et nettsted drevet av skjoldbruskkjertel legen Tom Brimeyer. Han sier at den beste måten å diagnostisere hypothyroid er å måle kroppstemperatur og puls. Man måler 3 ganger om dagen. Den første målingen er morgentemperaturen. Dette er før man har stått opp og fortsatt ligger i sengen. Så måler man litt etter frokost og på ettermiddagen. Jeg har gjort dette. Resultatet:

  • Morgentemperaturen min er normal.
  • Jeg har en normal økning av både temperatur og puls utover dagen.

Så ifølge denne testen er jeg ikke hypothyroid.

Ultralyd skjoldbruskkjertel 3. juni 2020

Jeg gjorde ultralyd undersøkelse av skjoldbruskkjertelen 3. juni på Unilab Majorstua.

stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-01-20200603_193545
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-01-20200603_193545
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-02-20200603_193545
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-02-20200603_193545
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-03-20200603_193545
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-03-20200603_193545
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-04-colloid-cyst-20200603_193502
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-04-colloid-cyst-20200603_193502

Hos Dr Grønseth på UniLab, ultralyd av skjoldbruskkjertelen. Han var hyggelig og forklarte veldig bra når jeg stilte spørsmål.

  • Størrelsen: Min skjoldbruskkjertel hadde følgende mål: venstre thyroidea vinge var 1,5 cm dyp. Høyre thyroidea vinge var 1,4 cm dyp. Gjennomsnittlig dybde er mellom 1,0 og 2,0 cm. Så den har en helt vanlig størrelse.
  • Hypothyroid: På ultralyden er fargen gråtoner. Ved hypothyroid er ofte skjoldbruskkjertelen mørkere grå. Min farge var ikke mørkere grå. Det var vanlig gråtone. Så sannsynligvis ikke hypothyroid.
  • Colloidal cyste: Skjoldbruskkjertelen hadde en colloid cyst, sirkulær og 2,5mm i diameter. Dette er et område som er fylt med væske. Det var en liten hvit prikk på kanten av området. Dette er ufarlig og vanlig.
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-05-resultat
stoffskifte01-ultralyd-skjoldbruskkjertel-05-resultat

Test med Natural Desiccated Thyroid

Jeg testet å ta NDT – natural desiccated thyroid – tilskudd i noen dager. Tror jeg testet det i 5 dager, 4 kapsler 3 ganger om dagen. Merket ingen forskjell. NDT er tørket thyroid kjertel fra storfe. Det er et naturlig thyroid tilskudd.

  • Den NDT jeg testet kjøpte jeg på iherb og hadde ikke problemer med å importere, Allergy Research Group, Thyroid, Natural Glandular, 100 Vegetarian Capsules.
  • Jeg kjøpte også en fra Ancient Supplements, Grass Fed Natural Desiccated Thyroid, den tok over 2 måneder i posten (under corona) og ble så beslaglagt i tollen fordi det er ikke lov å importere “innmat”. Den ligger fortsatt i tollen og jeg jobber med å få den ut.

Fri T3 og fri T4 i døgnurin

November 2020. Ingen av de norske spesialistene eller andre leger jeg har vært hos her tillands har nevnt testing av skjoldbruskkjertel hormoner i urin. Jeg endte med å gjøre dette helt på egenhånd, på KEAC laboratoriet i Nederland. I utgangspunktet skulle jeg teste for HPU (Hemopyrrolactamuria, også kalt KPU kryptopyrroluria) og endte med å også teste fri T3 og fri T4. Min fri T3 var normal, mens fri T4 i urin var 5 ganger høyere enn normalintervallet. Så her er det noe som ikke stemmer.

I blod har jeg høy B12, lav jern og ferritin, høy homocystein, varierende men vanligvis høy TSH, normal fri T3 og normal fri T4, negativ for anti-TPO og anti-Tg Hashimoto antistoffer og negativ for.. Sannsynligvis har kroppen problemer med å ta opp B12 fra blodet til vevet. Så det hoper seg opp B12 i blodet. Både Bob Miller og KEAC sier dette.

Jeg skal nå teste for Methylmalonic Acid (metylmalonsyre MMA) i urin. Og muligens også blod. Dette kan si noe om jeg har B12 mangel.

Foreløpig konklusjon

Hovedfunn fra testing:

  • TSH er veldig høy. De andre thyroid parametrene er stort sett normale. Iod døgnurin er høy.
  • Jeg har høy homocystein, lav jern, høy B12, folat er muligens høy?
  • Jeg er heterozygous i både c677t og a1298c i MTHFR genet.
  • Hårmineral analysen viser et mulig thyroid problem, men jeg er usikker på hvordan dette tolkes.
  • Kroppstemp og ultralyd av skjoldbruskjertel er normal. Begge sier et jeg ikke er hypothyroid.
  • Jeg vet jeg har parasitter og dårlig tarmflora.
  • Jeg har tydelige parasitt symptomer.
  • Jeg har muligens hypothyroid symptomer men ikke de helt typiske.
  • KEAC tror jeg har non-Hashimoto, dvs en variant av Hashimoto der jeg har sykdommen men uten at det er antistoffer.

Hva er årsakene til avvikene?

  • Kanskje TSH er høy fordi jod er høy? Dette er en kjent sammenheng. Muligens er det første tegn på hypothyroid?
  • Høy homocystein kan forklares med MTHFR. Homocystein forsvinner ved metylering. MTHFR mutasjoner reduserer metyleringshastigheten. Homocystein hoper seg opp.
  • Høy B12 pga MTHFR?
  • Dårlig metylering fører til redusert avgiftning. Skjoldbruskkjertelen påvirkes lett av toksiner og kan få redusert hormonproduksjon pga dette. Problemet med dette resonnementet er at hormonene som skjoldbruskkjertelen produserer er normale. Det er TSH som er unormal. Og den dannes i hypofysen. Det virker som at sensormekanismen i hypofysen ikke fungerer. Og også at skjoldbruskkjertelen ikke responderer på høy eller lav TSH – den bare produserer riktig uavhengig av THS.
  • Hvis skjoldbruskkjertelen er hormonmotoren er TSH gasspedalen. Vanligvis blir TSH høy når fritt T3 og fritt T4 er lave. Så det er litt rart at den er så høy når både fritt T3 og fritt T4 er relativt normale. Kanskje er min skjoldbruskjertel svak og man må ha gassen i bånn for at den skal produsere middels mengde?
  • Er det andre ting i kroppen enn fritt T3 og fritt T4 som påvirker TSH produksjonen? Parasitter? Microbiome? Tim Jackson foredraget på 20200714 superhumanenergysummit at det var en sammenheng mellom thyroid og microbiome. Det tror jeg også. Parasitter er en del av microbiome.
  • Feil i hypothalamus? Hypothalamus registrerer fritt T3 og fritt T4 og produserer et hormon THR som stimulerer hypofysen til å produsere TSH. Som igjen stimulerer skjoldbruskkjertelen.
  • Feil i hypofysen? Responderer ikke hypofysen riktig på signalet fra hypothalamus?
  • Skjoldbruskkjertelen behøver jern for å produserer hormoner. Jeg har lav jern. Men hormonene herfra er jo normale så da forstår jeg ikke at jernmangel er problemet.
  • Kanskje jeg har jernmagel fordi jeg har parasitter. De stjeler næringsstoffer. Dette er også konsistent med hårprøven der de fleste næringsstoffer er lave.
  • Jeg har hatt åpenbare barndomstraumer. Som gjør en mindre parasympatetisk og mer fight-flight. Mitokontriene går i cell-danger modus istedenfor energimodus. Man er mer utsatt for toksiner. Som kan påvirke skjoldbruskkjertelen. Men den produserer jo ok… så det er litt rart.
  • Jeg har sannsynligvis feilstillinger i kjeven. Dette har jeg såvidt begynt å skrive om på denne bloggen, sjekk Dwight Jennings. Slike feilstillinger påvirker nervesystemet.

Det virker som at det er en feil i systemet skjoldbruskkjertel-hypofyse-hypothalamus. I og med at alle testene viser normal skjoldbruskkjertel virker det som at feilen er i hypofyse eller hypothalamus. Jeg kunne tenke meg å teste TRH og andre parametre vi ikke har testet for her.

For meg virker det rimelig å gå videre med MTHFR, barndomstraumer, parasitter, detox og kjeve/munn. Alle fem er relativt grunnleggende. Ta kosttilskudd for min MTHFR mutasjon. Fortsette å behandle parasitter, detoxe og fortsette å behandle barndsomstraumer. Fortsette med munn og kjeve research. Og se hvordan det hele utvikler seg. Kanskje TSH stabiliserer seg når en eller flere av disse fem faktorene blir bedre.

todo

Måle TRH – thyrotropin releasing hormone, hormonet fra hypothalamus.

Status er at jeg har unormale stoffskifte blodprøver. Leger tilbyr meg å gå på standard livslang hormonbehandling. Dette er ikke noe jeg ønsker. Slik jeg ser det: jeg ønsker å finne årsaken til de unormle verdiene. Jeg tror det er en sammenheng mellom lavt stoffskifte og de andre tingene jeg har – eksempelvis parasitter. Vanlig skjoldbruskkjertel medisin er T4 tilskudd. Jeg ser ikke at dette kan hjelpe fordi jeg har ikke lav T4 og heller ikke lav T3. Jeg var på Unilabs med prøver etter kaffe enema/ Gubarev. De fant ikke parasitter.

Oppdatering 3/11-2020. Hvordan er det med stoffskiftehormoner i urinen? Det er det ingen som har nevnt for meg i denne tiden jeg har undersøkt stoffskifte. Jeg tok akkurat en kryptopyrroluria test på KEAC laboratoriet i Nederland. De tilbyr også stoffskifte hormoner i urin test.

Oppdatering 23. januar 2022. Idag har jeg hørt på HPU Kongress på tysk, arrangert av Medumio. De snakker om at skjoldbruskjertelen. De som har HPU har også ofte en forstyrrelse i skjoldbruskkjertelen. https://akademie.medumio.de/hpu-kongress/kongressraum/tag-1/

stoffskifte01-20200519-17-hpu-skjoldbruskkjertel-stoffskifte
HPU og stoffskifte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *