Aftenposten sensurerer vaksinekritiske kommentarer

Aftenpostens Ingeborg Senneset har igjen skrevet en pro vaksine artikkel. I kommentarfeltet under artikkelen la jeg igjen en vaksine kritisk kommentar. Kommentaren besto av korrekt og verifiserbar informasjon. Neste dag var kommentaren slettet, mens alle kommentarer som var pro vaksiner fikk stå. Det var ingen informasjon om at kommentarfeltet ble redigert, så for en ny leser ser det ut som at alle er for vaksiner.

Sensur Aftenposten vaksiner 20200601 skygge.

Aftenpostens egen vaksine propagandist Ingeborg Senneset har igjen skrevet et innlegg med sterke meninger om vaksiner.

Her skriver man tydeligvis for sin egen heiagjeng fordi det er tynt med egen kunnskap og argumenter, men mye følelsesladet skremselspropaganda.

Innleggets overskrift lyder “Du er ikke nødvendigvis idiot om du er skeptisk til vaksiner. Men du er smittsom”. Mulig dette genererer klikk. Ikke helt godt å forstå hva hun egentlig mener. Er overskriften ment bokstavelig så er det “faktisk feil” som mainstream media liker å si det:

 • Du er smittsom dersom du har en sykdom som kan smitte fra et menneske til et annet. (Ikke alle sykdommer det vaksineres mot fungerer på denne måten, blant annet stivkrampe, T’en i trippelvaksinen DPT).
 • Du mangler ikke nødvendigvis immunitet om du er uvaksinert. En mer fullstendig (fungerer mot flere virus mutasjoner), mer langvarig immunitet oppnås ved gjennomgått sykdomsforløp. Og uten vaksiners mulige bivirkninger (bortsett fra selve sykdomsforløpet).

Hvis overskriften spiller på at hun mener folk som er imot vaksiner lett påvirker andre, burde hun ta en titt i speilet. Hun skriver innlegg etter innlegg, i Aftenposten, som hver gang er den samme propagandaen.

Hun skriver “Å spre konspirasjonsteorier og feilinformasjon om vaksiner er som å hoste andre midt i fjeset. Du aner ikke hva du smitter dem med, om de er sårbare, om de vil ta direkte skade av det, om akkurat ditt host brakte den ene, dødelige dråpen som skulle til.” Et godt eksempel på hva jeg kaller følelsesrettet skremselspropaganda.

Artikkelen kom på trykk igår, 1. juni. Jeg tok meg den frihet å skrive i kommentarfeltet under artikkelen. Teksten var omtrent:

“Makan til skremselspropaganda.

Nei takk til usikre vaksiner. Ja takk til sunn livsstil og et godt naturlig immunsystem.

Vaksiner er ikke uten problemer. Eksempelvis er vaksineprodusenter unntatt fra søksmål dersom de produserer en vaksine som forårsaker skade hos pasienten. Dette er nedfelt i loven “National Childhood Vaccine Injury Act”, underskrevet av Ronald Reagan i 1986. Når produsentene ikke kan stilles økonomisk ansvarlig for vaksineskader har de mindre insentiv til å være nøye med sikkerheten til produktene sine. Dette er noe av bakgrunnen for den store økningen i antall vaksiner siden 80-tallet, og for at vaksiner tillates å hasteutvikles. La oss sammenlikne med bilindustrien. Hvis en bil settes på veien og feil på bilen medfører skade eller død, kan bilprodusenten stilles ansvarlig og saksøkes. Eksempelvis dersom en Takata airbag har en feil som gjør at den åpner seg når den ikke skal. Bilprodusenter er derfor livredde for sikkerhetsfeil og sikkerhet er første prioritet. Slik er det ikke hos vaksineprodusenter.”

Teksten var kommentar nummer 2 på artikkelen. Så den var godt synlig. Jeg sjekket artikkelen før jeg la meg og da hadde den nest flest Likes. Så sjekket jeg artikkelen igjen idag i 14-tiden. Ingebjørg Senneset hadde selv lagt igjen svar på mange av de andre kommentarene. Der stort sett alle var sterkt pro vaksiner. Min kommentar var slettet. Det var ikke gitt opplysning om at noe var slettet så for en leser ser det ut som at kommentarfeltet er uredigert og at alle er for vaksiner.

Rørende å se hvor glad mainstream media er i meningsbrytning. De har sin egen agenda som de pusher med alle midler, inkludert sensur. Å sette tema under debatt er åpenbart ikke lenger ønskelig. De har helt glemt sitt oppdrag som den 4. statsmakt. En farlig utvikling.

Jeg la da igjen en ny kommentar:

“Imponerende at Aftenposten og Ingeborg Senneset fjerner mitt innlegg der jeg er kritisk til vaksiner. Et innlegg med korrekt og kontrollerbar informasjon om hvordan vaksineprodusentene er unntatt fra søksmål i rettssystemet. National Childhood Vaccine Injury Act fra 1986.

Kan dere vennligst la det første innlegget mitt stå?

Er det rart folk blir kritiske til vaksiner med denne type sensur. Kommentarfeltet ser usensurert ut, men i virkeligheten fjernes vaksinekritiske innlegg. Mainstream media bør gå i seg selv. Dere skyter dere selv i foten. Aviser som lever av å publisere er ikke tjent med sensur.”

Dette innlegget ble også fjernet – iløpet av få minutter.

Er det vaksinemotstanderne som sprer falsk informasjon? Eller de som er for vaksiner. Vurder selv.

For ordens skyld: jeg er ikke nødvendigvis mot vaksiner. Men jeg er mot usikre vaksiner – akkurat som jeg skrev i innlegget. Prinsipielt er jeg mot vaksiner som:

 • Har høy risiko for bivirkninger.
 • Har potensielt farlige bivirkninger.
 • Mot ufarlige sykdommer. Eksempelvis influensa. Med flere.
 • Ikke er godt uttestet. Og gjerne hasteutviklet.
 • Dobbelvaksiner og trippelvaksiner. En uvanlig belastning på immunsystemet og dermed med økt risiko.
 • Vaksiner i multidose glass – der det tilsettes konserveringsmiddel.
 • Vaksiner som inneholder aluminium. En nervegift. Som altså settes intravenøst.
 • Vaksinering av spebarn.
 • Vaksiner med usikkert innhold og potensiell forurensning.
 • Intravenøs vaksine er noe annet enn en vaksine man kan spise, med annen risikoprofil. Her går ikke vaksinen først gjennom leveren for filtrering, men rett til organene.
 • Og det hjelper ikke akkurat at media og myndigheter bedriver sensur for å få folk til å ta vaksiner.

Vaksineprodusentens unntak fra rettssystemet bidrar helt sikkert til at de ikke prioriterer utvikling av sikre vaksiner. De retter heller ressursene sine mot utvikling av flere vaksiner. Fordi det gir bedre bunnlinje.

Oppdatering 8. juni 2020. Etter å ha skrevet denne blogposten (teksten ovenfor) gikk jeg igjen inn på kommentarfeltet, og nå viste det seg at Aftenposten hadde lagt tilbake den andre kommentaren min (“Imponerende at…”). Senneset har også lagt igjen et svar, der hun skriver at det ikke er hun som sensurerer. Dette gjøres av Interaktiv Säkerhet. Man kan sende email til debatt@aftenposten.no med henvendelser om dette. Så da gjorde jeg det. Jeg påpekte at mine kommentarer ikke inneholdt feilinformasjon, rasisme, hets eller liknede, men faktisk informasjon som var etterprøvbar. Deretter: “For meg ser det ut som at kommentaren ble slettet fordi den var mot vaksiner. Mens Senneset er sterk tilhenger av vaksiner. Isåfall er dette ren sensur av folk med en annen mening enn artikkelforfatteren. Men kanskje er det en annen årsak? Hvorfor ble denne kommentaren slettet?” Neste dag var også min første kommentar komme tilbake. Jeg fikk aldri noe svar på hvorfor de to kommentarene opprinnelig ble slettet.

I kommentarfeltet blir det spurt – nøyaktig hva i Sennesets kommentar bryter med anstendige normer og krav om kritisk evne og saklighet? MItt svar:

 1. Kritisk evne: hovedproblemet med innlegget er at det belyser en sak kun fra en side. Her er alt pro vaksiner, og ingen motforestillinger.
 2. Anstendighet, saklighet, etiologisk og patologisk forståelse: skremselspropaganda som “…om akkurat ditt host brakte den ene dødelige dråpen som skulle til”. Det er ikke nødvendigvis slik at man smittes av corona ved å puste inn kun en dråpe med virus. Har man et godt immunsystem vil kroppen håndtere en lite mengde smitte. Mengden er en faktor – det er jo nettopp dette vaksiner benytter seg av. Det man etterhvert begynner å se er at corona smitter veldig lett innendørs i lukkede rom med dårlig ventilasjon. Bursdagselskap der en er smittet ender ofte med at mange er smittet når kvelden er omme. Korpraksis har ekstra risiko fordi det å synge gir ekstra virus i fluften fra en smittet person (hos en smittet ikke-symptomatisk person lever viruset ofte i halsen – og kommer lettere ut i luften når man synger enn ellers). Men utendørsarrangementer har mye mindre smitterisiko fordi her er ikke luften stillestående. Viktig å nyansere og gi informasjon og ikke komme med skremselspropaganda.
 3. At innlegg med informasjon som Ingeborg Senneset ikke liker sensureres bort (mitt første innlegg) er en fallitterklæring for pro siden. De har åpenbart ikke argumenter å svare med og velger sensur. Det er bare så skuffende dårlig og bidrar til lav troverdighet.

Jeg føler jeg fint kan stå for de tingene jeg har skrevet i dette kommentarfeltet.

Cecilie Thue og fotballrasisme

Cecilie Thus skriver i Aftenposte 30. mai 2022 om Er du en ung, brun mann med arbeiderklassebakgrunn? Da risikerer du forskjellsbehandling på fotballbanen. Hun skriver at det er lettere å få gult og rødt kort dersom man har brun eller sort hudfarge. Det hun ikke skriver er at ett eneste google søk på navnet hennes avslører at hun er “forsker” på OsloMet innen rasisme, kjønnsidentitet og andre relaterte emner. Hun oppgir bare at hun er Forball-mamma fra Oslo øst. Hun forsøker altså å seile under falskt flagg.

sensur-aftenposten-vaksiner-20200601-cecilie-thun-20220530-rasisme-fotballbanen
sensur-aftenposten-vaksiner-20200601-cecilie-thun-20220530-rasisme-fotballbanen

Jeg tillot meg å skrive et nort notis i kommentarfeltet om akkurat dette. Kommentaren kom aldri med. En dag senere sendte jeg email til debatt at aftenposten dot no for å høre hvorfor kommentaren ikke var med. De svarte aldri men kommentaren kom tilbake i kommentarfeltet en time eller to senere etter jeg sendte emailen. Dette viser igjen at også Aftenposten selv seiler under falskt flagg. De gir inntrykk av at kommentarfeltet er umoderert og dermed at det speiler folkeopinionen. De informerte ikke om at de mest kritiske stemmene var bare tatt ut.

Oppdatering 14. juni 2022. Det samme igår og idag med artikkelen det skal vaere vanskelig aa ha rare meninger av Andreas Slettholm. Kommentaren min ble slettet under en artikkel der det skrives varmt om hvor enkelt det er for annerledestenkende å komme til ordet! Jeg skrev kommentaren en gang til og nå kom den med.

2 thoughts on “Aftenposten sensurerer vaksinekritiske kommentarer”

 1. Er 100% enig i det du skriver! Hvis man er frisk, og/eller ikke har tegn på sykdom, ikke hoster eller har feber, så er man ikke smittefarlig! Denne idiotoverskriften “Du er ikke nødvendigvis idiot om du er skeptisk til vaksiner. Men du er smittsom!” forteller sitt om tekstfortatteren… “… ikke NØDVENDIGVIS idiot….” Hva slags useriøs argumentasjon er dette? Implisitt er det sannsynlig at du er en idiot, men ikke nødvendigvis…! Du KAN være en av de som ikke er idioter, m.a.o. En ganske uforskammet påstand å komme med i en debatt om en så betent sak om vår personlige helse.
  Den slags ufine hersketeknikker minner om en debattant med en fanatisk agenda! Det må være mulig å respektere mennesker med en annet mening i en så viktig sak!

  Og hva for slags skråsikker påstand er det hun kommer med? Hun slår altså fast at ALLE uvaksinerte
  friske personer er smittebærere! Folk flest i samfunnet er friske, så sant de ikke har tegn på smittsom sykdom som hoste, feber, dårlig allmenntilstand, vaksinerte som uvaksinerte. Hvis hun virkelig tror på det hun selv påstår, bør hun altså unngå buss, trikk, tog og fly, det samme gjelder kino, konserter m.m. – hvis hun da ikke har vaksinert seg mot alt som finnes av infeksjonssykdommer.
  Har hun det, burde hun ikke da føle seg trygg blant folk flest? I så fall forstår jeg ikke hennes anklagende overskrift. Dette er ikke en rasjonell diskusjon, det er en tydelig agenda, eller en totalt unyansert vaksinepropaganda! Kan det stå noen bak her? Dette er et så invasivt inngrep i våre kropper, at det strider mot et menneskes rett til å bestemme over egen kropp, det sier seg selv. Spesielt i dagens situasjon hvor det økende antall vaksiner viser seg for det første å være helt unødvendige, og for det andre at vi ikke kan være sikre på at de er trygge! Det finnes for mange eksempler på det motsatte. Så beviselig trygge vaksiner er jeg absolutt for, og har tatt en god del av dem i min barndom. Men det var en helt annen tid, og et helt annet samfunn!

  Men for all del, det er heldigvis frivillig å vaksiner seg i dag, og alle som velger å gjøre det, bør da kunne føle seg halt trygge? Hvis ikke, hva er da hensikten med vaksinering?

  1. Takk for kommentar.

   Å drive sensur og kunnskapsløs propaganda, slik vi ser et godt eksempel på i denne aktuelle Aftenposten artikkelen, er ikke veien å gå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *