Push-catch detox og Chris Shade

Push-catch er en protokoll for detox av tungmetallet kvikksølv, aluminium og andre problematiske forurensninger.

Blomst av gentian, Minamoto clan emblem

Push-catch er utviklet av Chris Shade, som driver firmaet Quicksilver Scientific. Han laget protokollen opprinnelig til eget bruk. Han var forgiftet med kvikksølv fra amalgam, fisk og kvikksølvsøl på laboratoriet på skolen. Han forsøkte kelatorer men ble bare verre. Etter ett års tid på push-catch merket han at det letnet. Jeg har selv brukt push-catch i rundt ett års tid og har tilsvarende erfaring.

Jeg har tidligere skrevet om 14 dager på push-catch.

Hvis du ønsker å prøve protokollen kan du kjøpe flere av produktene hos Lifeextensioneurope, og få 5% rabatt. Mer informasjon lenger ned.

Push-catch prinsipper

Navnet spiller på at første delen av protokollen dytter (push) toksiner fra lever til galleblære og ut i tarmen. Der bruker man en binder til å fange opp (catch) toksinene så de går ut av kroppen i avføringen og ikke resirkuleres.

Fremgangsmåten: først tar man bitre urter og eventuelt andre bitterstoffer. Disse stimulerer leverens avgiftningsfunksjon. Leveren øker produksjon av gallesaft (galle, på engelsk: bile). Gallen går ned i galleblæren der den lagres til neste gang man spiser et fettholdig måltid. Da dumpes gallen ned i tarmen for å hjelpe til med fordøyelsen. Leveren filtrerer ut tungmetaller og andre forurensninger fra leveren og dumper de i gallen. Galle har altså flere funksjoner – bidra med avgiftning, fordøye fettholdig mat og rense tarmen for patogener. Tungmetallene går ut av kroppen i avføringen.

Noen prinsipper for denne protokollen:

  • Eliminere tungmetaller gjennom tarmen (avføring) istedenfor å gå via nyrene (urin). Dette reduserer belastningen og risiko for skade på nyrene, som er ømfintlige organer.
  • Bruker kroppens egne avgiftningsorganer (lever, galleblære, tarm) og stimulerer disse.
  • Enkel å gjennomføre.
  • Lav risiko når det gjøres riktig.
  • Fleksibel protokoll som kan tilpasses egen hverdag. Man behøver ikke gjøre den hver dag. Man kan varierer måltidet den gjøres i forbindelse med – jeg liker å gjøre den i forbindelse med frokost, men det er mulig å heller gjøre den i forbindelse med andre måltider. Man behøver ikke bruke Quicksilver Scientific produkter – man kan bruke andre bitterstoffer og bindere.

Man kan ta protokollen to ganger om dagen. Jeg pleier å gjøre det kun om morgenen, før frokost.

Det er en risiko for at gallen resirkuleres i kroppen når den kommer ut i tarmen. Risikoen for dette øker dersom

  • Man har en dårlig tarmflora (noe mange har idag)
  • Det er mye galle med mye tungmetaller (noe denne protokollen er rettet mot å generere)
  • Kommer man seg på toalettet på morgenen reduseres trykket i tarmen og man får bedre detox og mindre sjanse for redistribusjon. Varmt vann og en liten kaffe er to ting som stimulerer tarmen. Det finnes også andre naturlige metoder.

Mellom bitterurtene og frokosten må man derfor ta en binder. Dette er et stoff som binder seg til tungmetallene i tarmen og sørger for at de går ut av kroppen og ikke resirkuleres.

Hvis man ikke tar binderen føler man seg fort dårlig etter frokosten. Noe av tungmetallene og andre forurensninger havner i blodet, treffer hjernen og man føler seg dårlig. Tungmetallene kan endte opp og lagres på steder i kroppen som er verre enn der de var før. Så det å ta en binder er en meget viktig del av protokollen. Jeg har eksperimentert en gang eller to med å ta protokollen uten binder, og det fungerte dårlig. Jeg fikk vondt i hodet og følte meg ikke bra.

Binderen må tas adskilt fra bitterurtene, og fra frokosten, med minst en halv time. Ellers risikerer man at den binder urter og næringsstoffer.

  • Man bør ikke være konstipert når man gjør protokollen. Det hindrer at kroppen kvitter seg med tungmetaller og andre toksiner. Vi vil gå på toalettet minst en gang om dagen, helst 2 eller 3. Hvis man er veldig konstipert kan man få redistribusjon. Da gjør man vondt verre og det er bedre å droppe protokollen. Man kan få igang tarmen med magnesium, C-vitamin, castor oil (lakserolje) og endel andre metoder.

Fremgangsmåte

Protokollen er fleksibel og det er flere måter å gjøre det på, så lenge man forstår prinsippene. Det er tre steg:

  • Bitterurter for å stimulere galle.
  • Binder for å hindre redistribusjon.
  • Frokost med fett og proteiner for å tømme galleblæren i tarmen.

Det beste er å legge seg tidlig og stå opp tidlig. Da har man god tid til protokollen før det er tid for frokost.

Etter å ha stått opp drikker jeg alltid en kopp eller to vann, ofte varmt. For å slukke tørsten etter natten og sette igang tarmen. Ofte tar jeg et par kapsler Malic Acid med vannet. Malic Acid løser opp gallesten. Jeg venter et par minutter. Så tar jeg protokollens første del. Bitterurtene skal ikke svelges rett ned, de skal holdes i munnen så lenge som mulig. Grunnen er at det er bitter reseptorer i munnen. Disse stimulerer galle produksjon i leveren.

Ofte tar jeg:

  • QS Artemisinin. 1 teskje.
  • QS BitterX. 4 pumper.
  • BodyBio PhosphatidylCholine (PC).
  • Kanskje tar jeg en pipette med Indigo Herbs Myrrh.

Artemisinin og BitterX er bitterurter. Det er Myrrh (myrra) også. PC gjør at gallesaften tynnes ut så den flyter lettere. BitterX inneholder blant annet Gentian rot, som er en velkjent bitterurt med blå blomster. Det er mulig å bruke protokollen med bare en bitterurt, for eksempel BitterX, hvis man ikke har alle de 4 ingrediensene ovenfor.

Nå venter jeg minst en halv time. Ofte mer, avhengig av når jeg sto opp. Kanskje tar jeg et par tillegg til protokollen i denne tiden:

  • En liten kopp kaffe
  • En liten slurk hjemmelaget liposomal vitamin C

Kaffen er økologisk, av topp kvalitet, hele bønner kvernet i min egen Encore kaffekvern, tilberedt i fransk presse. Jeg liker Purity Coffee fra USA. Jeg liker også den etiopiske kaffen Yirgachef som de har på Røtter. Kaffe av god kvalitet har bitteregenskaper så den passer inn i protokollen. Kaffe stimulerer tarmen. Dersom man kommer seg på toalettet før man tar binderen er det det aller beste. Eventuelt man kommer seg på toalettet etter binderen men før man spiser frokost. Protokollen fungerer bedre dersom man kommer seg på toalettet på morgenen. Det blir en bedre detox og mindre sjanse for redistribusjon.

Vitamin C gir immunsystemet en liten dytt og virker muligens også avgiftende.

Det skal være minst en halv time mellom kaffe eller noe annet (unntatt vann) før man tar binderen. Å ta binder er en viktig del av protokollen og kan ikke utelates. Hvis man ikke tar binderen vil ikke protokollen fungere og man vil fort gjøre vondt verre. Den vanligste binderen er

  • QS UltraBinder. Et par spatler rørt ut i vann.

En annen binder jeg ofte bruker er en blanding av

  • Biopure ZeoBind og QS IMD. Et par spatler rørt ut i vann.

Bindere består ofte av leire (clay). Dette er et stoff med elektriske egenskaper. Man skal ikke håndtere leire med metallredskaper fordi de elektriske egenskapene endres. Man skal bruke en trespatel.

ZeoBind binder aluminium og en del andre ting. Men muligens ikke kvikksølv. IMD binder kvikksølv. Jeg tar en boks med ZeoBind og blander oppi en halv “boks” IMD. (IMD, Intestinal Metal Detox, kommer i en liten glassbeholder på størrelse med et reagensglass). Så rister jeg det hele så det blander seg.

Jeg har prøvd å bruke Biopure Chlorella Pyredinosa som binder men det fungerte ikke. Jeg fikk vondt i hodet.

Nå venter jeg minst en halv time. Så er det klart for frokost, inneholdende fett og animalske proteiner. Spesielt olivenolje gjør at galleblæren kraftfult tømmes i tarmen. Så en frokost med olivenolje er gunstig. Man kan også bruke smør (økologisk, selvsagt). Kokosnøttolje fungerer ikke. Jeg tror heller ikke linfrøolje fungerer. Lurt å holde seg til olivenolje og smør.

Her er noen frokostforslag:

  • Varme kokte egg med økologisk smør fra Røros meieriet
  • Kalde egg fra igår med olivenolje
  • Stekt egg og bacon og grønnsaker med ekstra smør
  • Dampet fisk og grønnsaker med smør
  • Kylling eller noe annet som har stått på slow cooking over natten. Med ekstra smør.
  • Levergryte med grønnsaker og ekstra smør. Økologisk innmat er sunt.

Man skal ikke spise for mye til frokost. En middels stor frokost er bra. Så det er bra med plass i systemet til gallesaft. Etter frokost kan man sitte stille i 10 minutter og la kroppen jobbe med fordøyelsen. Det er lurt uansett om man bruker protokollen eller ikke.

Tungmetaller og andre forurensninger forlater kroppen i avføringen.

Protokollen er fleksibel i det at man kan ta noen dager på, og noen dager av. Den fungerer selv om man ikke tar den hver dag. Helst skal man ta den 10 dager på, og så ha ha 4 dager pause. Dette har å gjøre med at kroppens avgiftningsegenskaper stimuleres i en syklus på 10 dager.

Email fra QS: Using the Push Catch is very flexible. You can use it 2 days on/2 days off if that is what works best for you. You can think of each dose as a discreet detox in itself. There is an advantage to using it 10 days on/4 days off. You build up a “momentum” to the Nrf2 expression that peaks at 10 days. After that it starts to drop off back to baseline so you need to take at least 4 days off.

Man kan også spise en vegansk frokost – jeg ville da valgt olivenolje: Just one more question – when eating vegan on the protocol, what would be a good meal to have for breakfast, to get the bile moving? I eat a lot of hot vegetable-bean-potato stews, with added fat, preferably flax oil. Would that work? YES, THAT WILL WORK. ALSO BITTER HERBS AND GREENS.

Jeg tror push-catch protokollen er effektiv. Jeg mener at etter rundt ett år på denne protokollen merker jeg bedring. Bedre søvn, bedre kognitive egenskaper. Ting begynner å gå riktig vei. Det som er bra med denne protokollen er at den behandler en av rotårsakene. Det er ikke midlertidig symptomlindring, det er permanent bedring. I og med at vi lever i en giftig verden og hele tiden får i oss forurensninger, bør man ta protokollen med jevne mellomrom også etter at man er blitt frisk.

Produktbilder

Malic Acid løser opp gallestein

Malic acid gjør at store gallestein løses opp i små. Kan tas hver morgen. Malic acid tas spesielt i når man tar liver-gallbladder flush. Dette står det om andre steder på bloggen.
Malic acid gjør at store gallestein løses opp i små. Kan tas hver morgen. Malic acid tas spesielt i når man tar liver-gallbladder flush. Dette står det om andre steder på bloggen.

Bitterurter for å stimulere galle

BitterX fra Quicksilver Scientific. Dette er en liposomal blanding av bittre urter. Blant annet Gentian. Slike urter stimulerer leveren til å lage gallesaft. Dette bedrer kroppens avgiftning.
BitterX fra Quicksilver Scientific. Dette er en liposomal blanding av bittre urter. Blant annet Gentian. Slike urter stimulerer leveren til å lage gallesaft. Dette bedrer kroppens avgiftning.
Gentian - en velkjent bitterurt. Kan inngå i push-catch protokollen.
Gentian – en velkjent bitterurt. Kan inngå i push-catch protokollen.
Myrrh (fra Indigo Herbs, til høyre i bildet) er også en bitterurt. Kan fint inngå i protokollen. Jeg tar den ofte sammen med phosphatidylcholine.
Myrrh (fra Indigo Herbs) er også en bitterurt. Kan fint inngå i protokollen. Jeg tar den ofte sammen med phosphatidylcholine.

Phosphatidylcholin for å få bedre galleflyt

BodyBio Phosphatidylcholine (PC). Gjør at gallesaften blir mer tyntflytende. Og også bra for cellemembraner.
BodyBio Phosphatidylcholine (PC). Gjør at gallesaften blir mer tyntflytende. Og også bra for cellemembraner.
BodyBio PC (phosphatidylcholine), ny etikett. Jeg kjøpte denne på centrosan.de (centrosan.com)
BodyBio PC (phosphatidylcholine), ny etikett. Jeg kjøpte denne på centrosan.de (centrosan.com)
Phosphatidycholine (PC) fra Quicksilver Scientific. Gjør at gallesaften fortynnes og flyter lettere. Også bra for cellemenbraner.
Phosphatidycholine (PC) fra Quicksilver Scientific. Gjør at gallesaften fortynnes og flyter lettere. Også bra for cellemenbraner. Jeg bruker ofte PC fra BodyBio men QS sin er også meget bra.
KI Science MicroPhos. KI står sannsynligvis for Klinghardt Institute. Dette er egentlig phosphatidylcholine fra Quicksilver Scientific, bare rebranded. Klinghardt liker åpenbart QS produktene. Fra purified soybean lechitin.
KI Science MicroPhos. KI står sannsynligvis for Klinghardt Institute. Dette er egentlig phosphatidylcholine fra Quicksilver Scientific, bare rebranded. Klinghardt liker åpenbart QS produktene. Fra purified soybean lechitin.

Bindere for å hindre redistribusjon

En binder. Quicksilver Scientific Ultrabinder. Den inneholder blant annet activated charcoal og IMD.
En binder. Quicksilver Scientific Ultrabinder. Den inneholder blant annet activated charcoal og IMD.
IMD, Intestinal Metal Detox, fra Quicksilver Scientific. En binder. Den binder tungmetaller som kvikksølv. Den er basert på grunnstoffet silikon (silica). Veldig bra, og spesielt når man blander den med ZeoBind fra Biopure.
IMD, Intestinal Metal Detox, fra Quicksilver Scientific. Den binder tungmetaller som kvikksølv. Den er basert på grunnstoffet silikon (silica). Veldig bra, og spesielt når man blander den med ZeoBind fra Biopure.
ZeoBind blandet med et halvt glass IMD blir en veldig bra binder. Binder til mange toksiner og ikke så mye til næringsstoffer. Pectasol-C er en annen bra binder.
ZeoBind blandet med et halvt glass IMD blir en veldig bra binder. Binder til mange toksiner og ikke så mye til næringsstoffer. Pectasol-C er en annen bra binder. Man kan variere mellom disse på push-catch protokollen. Det er bra å ikke ta den samme binderen hele tiden fordi man risikerer at også næringsstoffer bindes og da vil man ikke binde de samme næringsstoffene hele tiden.

Frokost med fett og proteiner frigjør galle til tarm

Push-catch produkter

Push-catch protokollen er utviklet av Chris Shade. Han startet etterhvert firmaet Quicksilver Scientific (QS). De har laget mange produkter som kan brukes på protokollen. De har generelt produkter av meget høy kvalitet. Eksempelvis er BitterX en kraftig bitterurt blanding som gjør jobben. Chris Shade har mange foredrag på youtube og andre steder der biokjemien i protokollen gås gjennom i detalj.

Firmaet Lifeextensioneurope er distributør av QS produkter i Europa. Jeg har et samarbeid med dem. Hvis du ønsker å prøve protokollen kan du kjøpe produkter der og bruke koden 60274569. Du får da 5% rabatt. Jeg mottar en 10% kommisjon når noen bruker min kode. Bare å ta kontakt i kommentarfeltet dersom du har spørsmål rundt protokollen.

Jeg kjøper BodyBio Phosphatidylcholin fra Centrosan i Tyskland (centrosan.de). Man kan like gjerne bruke PC fra Quicksilver. BodyBio sin er mer tyktflytende. Begge er veldig bra. PC lages fra lecithin enten fra soya eller solsikkefrø. Det er noe uklart hva som er best.

Firmaet UnoVita i Norge selger endel QS produkter.

På iherb kan man kjøpe Gentian bitterurt. Jeg har kjøpt en annen bitterurt, myrra (myrrh) på ebay hos Indigo Herbs. Chris Shade snakker ofte varmt om Myrrh.

Andre detox protokoller

Jeg har prøvd flere avgiftningsprotokoller. Blant annet:

  • Andy Cutler kvikksølv avgiftning
  • Chlorella Pyredinosa 40 tabletter en halv time før ett måltid
  • Daniel Pompa har en protokoll CytoDetox, Tru Cellular Detox. Jeg har ikke forsøkt den enda.
  • Vannfaste. Det har jeg gjort flere ganger. Lengst så langt er 36 dager.

Cutler protokollen liker jeg ikke fordi man må stå opp midt på natten og ta tilskuddene. En god natts søvn er den beste avgiftning, naturlig og gratis. Å måtte stå opp for å ta Cutler tilskudd forstyrrer søvnen. Tungmetaller elimineres via nyrene. Jeg prøvde denne protokollen som noe av det første jeg gjorde etter jeg forsto jeg var syk i 2010. Protokollen fungerte ikke engang for meg – jeg ble ikke bedre, jeg ble verre.

Jeg liker Chlorella. Det fungerer ikke som binder i push-catch. Men å ta 40 chlorella tabletter en halv time før et måltid gjør meg ingenting. Chlorella inneholder bra næringsstoffer og har også en avgiftende effekt. Man må være nøye med at chlorellaen man bruker er topp kvalitet uten forurensninger. Biopureus Chlorella Pyredinosa er meget bra. Man kan ta chlorella før lunch/middag, samtidig som man tar push-catch til frokost.

Bildet av Gentian blomsten i et emblem er lovlig lånt fra wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Gentiana

CBD i protokollen

Oppdatering 5. mai 2022. Jeg hørte et intervju med Chris Shade på mycotoxinsummit i slutten av april 2022. Han sa at fullspektrum CBD olje var gunstig å ta med i push-catch protokollen. Jeg tror effekten var at nervesystemet ble mer parasympatetisk så man detoxet bedre. Jeg sendte en email til Quicksilver Scientific og spurte om dette.

PS: I do the push-catch detox protocol with bitterx, PC and ultrabinder. Chris Shade said in an interview that CBD oil can also be added to the protocol. How does one do that? Do you eat CBD oil together with bitterx? What benefits comes with adding CBD oil to the protocol?

Quicksilver support: Yes, you can just take the CBD with the other supplements, or anytime throughout the day, you might need it more than other times. For that combination, CBS is usually added for the anti-inflammatory effect that it has on the body, assisting with the detoxing process.

Man kan lovlig kjøpe CBD olje hos Formula Swiss. De har en norsk versjon av nettsiden.

Oppdatering 24. februar 2023. Idag hørte jeg dag2 av Zonia Toxin Free summit, produsert av Stefan Apostolov. Etter 52 minutter er Christopher Shade. Han snakket om kvikksølv og nevnte at han hadde hatt motivasjonsguruen Tony Robbins som klient. Robbins hadde endret diett fra vegetar til paleo der han spiste proteiner fra tunfisk og sverdfisk. Dette er fisker som blir gamle. Kvikksølv bioakkumuleres og de blir etterhvert kvikksølvbomber. Tony Robbins fikk fløyet inn fisken fra Hawaii. Et område med ekstra høye kvikksølvnivåer. Han ble etterhvert syk til et punkt der han trodde han skulle dø. Han begynte på push-catch protokollen og er nå på 10ppb. Fra fb til Tony Robbins September 6, 2018. Most people aren’t aware that they’re suffering from mercury poisoning. With the help of Dr. Shade at Quicksilver Scientific, I’ve gone from a toxic level of 123 down to level 10 (you can die at the level of toxicity I was at)! Han forteller i videoen at han ikke methylerer. Ikke umulig han har en MTHFR mutasjon.

Oppdatering 12. mars 2023. 5 Proven Benefits of a Good Cleanse by Aubrey Marcus. https://www.aubreymarcus.com/blogs/aubrey-marcus/5-proven-benefits-of-any-good-cleanse

Christopher Shade. Chris Shade.

One thought on “Push-catch detox og Chris Shade”

  1. What i don’t understood is actually how you’re not actually much more well-liked than you might be now. You’re very intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, produced me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *