Proceed as the way opens

Amish ordtak.

proceed-as-the-way-opens-01-sno-is-banner-20200115_150640

Helse er fundamentalt i livet og sykdom setter alt på hodet. Man er redusert fysisk og psykisk. Kanskje klarer man ikke å tjene penger og opplever at økonomien går nedenom. Samtidig som man må finne ut hvordan bli frisk. En overveldende situasjon. “Overwhelm”.

Jeg var ganske syk i 2009. Det viktigste symptomet var at jeg var utbrent og ikke hadde krefter til å ha normale dager, hverken på jobb eller ellers.

Noen enkelthendelser førte til at at jeg tok store valg:

  • Da jeg i 2009-2010 forsto at stråling fra mobilmaster og kvikksølv fra amalgam/fisk var viktige årsaker, valgte jeg å selge leiligheten min på Majorstua og flytte ut av byen. Til et småbruk på Aurskog.

Jeg fortsatte å jobbe og pendlet til Oslo. Jeg brukte Andy Cutler protokollen for å chelere kvikksølv, men syntes ikke det fungerte så bra. Muligens gjorde jeg protokollen feil.

  • En høstkveld i 2010 i 20-tiden kolliderte jeg med en elg, på vei fra Oslo hjem til Aurskog. Bilen ble vraket. Jeg kom uskadet fra det. Denne hendelsen fortalte meg at jeg ikke gjorde tingene på riktig måte. Jeg slutte å jobbe og brukte all tid på å komme meg på beina.
proceed-as-the-way-opens-02-sno-20200115_150640

Det neste året, 2011, leste jeg bøker og andre kilder om helse. Og eksperimenterte med kosthold, livsstil og mange forskjellige kurer og terapier. Tilslutt begynte jeg å gjøre de riktige tingene. Liver-gallbladder flush var et gjennombrudd, det kom massivt med gallestein. Et par måneder på Gerson terapien, hjemme på egenhånd, var også et vendepunkt fordi jeg forsto at toksiner og detox er reelt. Det neste året, 2012, jobbet jeg med å snu en nedadgående spiral der jeg ble litt sykere for hver måned, til en oppadgående. Jeg leste en bok om candida og forsto at dette kunne gjelde meg. At det var noe med fordøyelsen. Det var et viktig gjennombrudd. Jeg fikk hjelp av en amerikansk lege med et urte candidaprogram. Nå var jeg nesten i en oppadgående spiral.

proceed-as-the-way-opens-04-20200115_150640
  • Huset manglet museband. Det var mus i veggene som vekket meg om natten og ødela nattesøvnen. Søvn er helt avgjørende for å bli frisk. Jeg valgte å leie en enkel hytte på Vinterbro, hvor jeg bodde, samtidig som jeg beholdt småbruket. Jeg flyttet til Vinterbro tidlig høsten 2012.

Jeg stiftet et AS og begynte etterhvert å jobbe mer. I IT bransjen.

  • Høsten 2016 følte jeg meg sliten og tidvis utbrent. Jeg fikk sparken fra den største kunden. Juletider 2016 fastet jeg 27 dager på vann. Det var en bra opplevelse. Men jeg brøt fasten før det var nødvendig. 3 måneder senere gikk jeg på en ny faste, denne gangen 36 dager. Jeg tok vannenema annenhver kveld og etter 29 dager kom det ut synlige parasitter. Det var da jeg forsto jeg hadde parasitter.

Jeg tror alt har en årsak, og en løsning. Hvorfor ble jeg syk? Jeg tror det var flere årsaker. “A perfect storm”. Jeg leste boken “Body keeps the score” av Bessel van der Kolk. Den omhandler blant annet barndomstraumer. Jeg tror en viktig faktor var noe jeg opplevde som helt liten. Da moren min flyttet til en annen by da jeg var 3 måneder, for jobb. Dette oppleves som traumatisk for små barn og påvirker utvikling av blant annet nervesystemet. Jeg var ikke godt klar over at dette skjedde.

  • Våren 2019 hadde jeg en lang samtale med tanten og onkelen min om denne tiden i 1972. Som gjorde at jeg nå vet mer om det faktiske forløpet.

Ett år senere føler jeg at denne kunnskapen har vært til hjelp. Landskapet har klarnet ytterligere. Jeg vil fortsatt flytte i en sunn enebolig i frisk luft uten stråling i nærheten av Oslo. Men det behøver ikke skje iår eller de nærmeste årene. Det er også andre måter å leve på som gir minst like mye kunnskap og personlig utvikling. For meg er dette en spirituell innsikt. Det handler om å se det store bildet og gjøre bedre og bedre og mer fullstendige vurderinger.

Idag så jeg på Answer to cancer summit dag 7, 110min. Dori Madsen overlevde alvorlig kreft og nevnte et Amish ordtak som hun opplevde som en åpenbaring: Proceed as the way opens. Det var så fint sagt fordi det er slik det føles. I begynnelsen ser man ikke så godt landskapet i det hele tatt. Det å håndtere motgang gjør at landskapet etterhvert klarner. Man ser det store bildet. Man blir istand til å navigere stadig bedre, med større innsikt. Å kunne navigere det store bildet er for meg å bli en mer spirituell person. Det er motgangens mulighet og gave.

Answer to cancer summit.

proceed-as-the-way-opens-03-sno-is-raak-20200115_150640

Oppdatering 18. september 2023. You cannot swim for new horizons until you have courage to lose sight of the shore. William Faulkner.

2 thoughts on “Proceed as the way opens”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *