Hundepose og biologisk nedbrytbar plast

Bilogisk nedbrytbar plast / komposterbar plast tar lang tid å brytes ned i naturen. Bare i en varm kompost går det fort.

hundepose-biologisk-nedbrytbar-plast-03-banner-20210420_103949

Noen hunder skjønner ikke at det er dumt å drite i en plastpose og kaste posen i naturen. Fordi plast i naturen brytes ikke ned, er forurensning, dyr spiser det og skades osv. Såkalt “biologisk nedbrytbare”, “komposterbare” hundeposer skal heller ikke i naturen fordi de tar år på å brytes ned. Bare i en god varm kompost brytes de fort ned. Jeg har sjekket, med BioBag Norge.

hundepose-biologisk-nedbrytbar-plast-01-20210420_103949
20210420_103949
hundepose-biologisk-nedbrytbar-plast-02-20210420_103949

Fra Rolf hos BioBag Norge: En BioBag er laget av råstoffet Mater-Bi som er en familie av råstoffsammensetninger som gjør at vi kan tilpasse produktene i henhold til bruksområde. Mater-Bi består av fornybare råvarer som maisstivelse eller vegetabilsk olje samt biologisk nedbrytbart polyester.

Søstrene Susanne og Anette Bastviken har skrevet boken Jordnært om de mange alvorlige miljøkonsekvensene av plast. De har bloggen radicalbroccoli.

Problemet med å ha Mater-Bi materialet i komposten er at du ikke helt vet om det blir til jørd før om flere år. Og blir det ikke til jord er hele komposten ødelagt. Jeg ønsker å gjøre en test i liten skala. Eksempelvis fylle tre Mater-Bi poser med blader eller annet komposterbart materiale. Grave de ned. Og så grave de opp, en etter ett år, en etter to år, og den siste etter 3 år. Og se i hvilken grad de har blitt til jord.

Jeg bygget egen kompostbinge ifjor. Kompost kan være kald eller varm. Her er en som har varme i komposten. Da går nedbrytningen raskere.

Bildene ovenfor tatt etter et par måneder med carnivore plus tang diett.

BioBag merking av rull, bakside
BioBag merking av rull, bakside
BioBag merking av rull
BioBag merking av rull
BioBag, selve posen
BioBag, selve posen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *