Honning 101

Honning er spesielt fordi det er både animalsk og søtt.

mad-honey-gal-honning-bilde01-20220502-himalaya-nepal-lamjung-villhonning-banner

Bier og honning er sentrale i naturens komplekse men samtidig så logiske gang. Mange idag har glemt at det er hannblomster og hunnblomster. For at det skal bli frukt må det komme pollen fra hannen til hunnen. Planten lager nektar. Dette er biers mat og tiltrekker biene. Når bien besøker en hannblomst fester det seg pollen på biens bein og kropp som så overføres til neste blomster bien besøker. Er dette en tilsvarende hunnblomst skjer pollinering. Fra nektaren lager bien matreserver for vinteren. Dette er honning. Bier lager også andre ting eksempelvis propolis. Når birøkteren samler honning stjeler han egentlig bienes matreserver for vinteren. Han erstatter derfor honningen med et billig sukkervann. Så biene ikke dør.

Villhonning

Honning fra villbier. Jeg kjøpte Wild Honey her forleden. Visste nesten ikke hva villhonning var men så nevnte Klinghardt det på en torsdag update. K mente villhonning er sunnere enn bikubehonning. Fordi biene er overlatt til seg selv og blir derfor sterkere og produktet deres mer næringsrikt.

Mad honey Deli Bal

Villhonning med naturlig innhold av psykoaktive stoffer. På ebay. Fikk det i posten for bare noen dager siden. Fra Himalaya, Nepal, Lamjung. Denne honningen har vissnok iboende psykoaktive egenskaper. Var ikke klar over det før idag. Den kalles Mad Honey. Det står også på de to små plastglassene som kom i posten. youtube Hallucinogen Honey Hunters, Hunting Mad Honey, Full Documentary.

mad-honey-gal-honning-bilde02-20220502-himalaya-nepal-lamjung-villhonning
mad-honey-gal-honning-bilde03-20220502-himalaya-nepal-lamjung-villhonning
mad-honey-gal-honning-bilde04-20220502-himalaya-nepal-lamjung-villhonning

Shroom honning

Honning med tørket psilocybin. Aka blue honey.

En grunnleggende årsak til kronisk sykdom er barndomstraumer. Dette er beskrevet i boken Body keeps the score av Bessel van der Kolk. Etterhvert mye omtalt på denne bloggen. Jeg opplevde traumatiske hendelser i helt tidlig barndom. Blant annet ble jeg forlatt av min egen mor da jeg var 3 måneder gammel. For eldre barn kan dette gå godt. Men når man er så liten fungerer hjernen på andre måter fordi den er under utvikling. Trygghet er helt sentralt. Og det forsvinner når mor forsvinner. Resultatet kan være suboptimal utvikling av nervesystemet. Og fysisk sykdom i voksen alder.

Hvordan behandle en rotårsak som skjedde så tidlig i livet og som man heller ikke husker noe av? Meditasjon er en mulighet. Psykedelia, “psykedeliske stoffer”, en annen. På engelsk psychedelics. LSD er klassikeren. Jimmi Hendrix og andre kreative personer bruker og brukte LSD. Jeg tenker på psykedeliske stoffer som en type rusmidler (påvirker hjernen) med en “drømmende” effekt. Man ser bilder og historier. Det er for tiden stor oppmerksomhet rundt terapeutisk bruk av slike stoffer. Muligens gir de tilgang til ellers ikke tilgjengelige minner og andre ressurser i hjernen. Og kan dermed brukes til å behandle barndomstraumer. Jeg har foreløpig ikke forsøkt psykedeliske stoffer men det er på planen.

Sommeren 2021, altså for litt under ett år siden, gikk jeg i skogen og spiste sopp jeg ikke visste hva var. Ikke lurt. Jeg endte med å spy og drite og føle meg helt fullstendig elendig de neste 3 dagene. Men jeg hadde også glimt av hallusinasjoner. Jeg så korte sekvenser med den type psykedeliske ansikter med litt farlige smil som stereotypisk forbindes med denne type opplevelser. Sannsynligvis var det noe psykedelia også i den soppen.

Psilosybin er en sopp som vokser også i Norge. Den har psykedelisk virkning. Igår leste jeg at man kan blande tørket psilosybin i honning. Dette gjør at soppen kan lagres lenge. Og honningen er en fin måte å mikrodose på. Det vil si ta små doser som gir en lette psykedeliske opplevelser. Kanskje øke ens kreativitet, gjøre en vennligere og gladere, og andre bra ting. Denne typen honning kalles shroom eller blue honey. Dette blir muligens min første erfaring med psykedeliske stoffer.

magicmushrooms101 dot com. Magic Mushroom with Honey. Shroom Recipes. Magic mushroom with honey goes by an old name called Blue Honey. The recipe will make the mushroom last longer while adding a sweet hint without the raw flavor. It does require patience and effort but the result is a whole new kind of trip. For the mushroom, bruise them before drying them up to create that blue hue after the process. The blue color is more an aesthetic feature that wouldn’t affect the taste. It is imperative that the mushroom you use, no matter the species, is dried up. Moisture will ruin not just the taste but the whole honey itself. Use a coffee grinder to powderize the dried mushroom or finely chop it to reduce it to its smallest bits. Start with a layer of powdered mushroom, cover it with honey, then layer again with the shrooms. Do this until you have covered the whole jar. Cover it tightly with a lid and put it in a cool and dry place. For best results, wait for up to four months. You can already have a taste for the first month, but the longer you wait, the more Psilocybin gets infused with the honey.

shroom-honning-blue-honey-bilde01-banner

Rotten på Netflix om honning

Dokumentarserien Rotten på Netflix omhandler korrupsjon innen matindustrien. En av de 6 episodene er om honning. Det går an å finne ut hvor mange tonn honning som selges fra butikker til forbrukere i verden over ett år. Det går også an å finne ut hvor mange tonn honning som produseres fra bikuber iløpet av ett år. Det viser seg at de to tallene avviker med omtrent 10 gangeren (muligens mer). Det selges altså 10 ganger så mye honning som det produseres. Noe er åpenbart feil. Det viser seg at Kina og andre lager farget sukkervann og selger det som honning. Forfalskningen er vanskelig å oppdage selv med laboratorieanalyse. Andre typer mat er utsatt for tilsvarende problem, eksempelvis olivenolje. Som forbruker må man lære seg å lese etiketter, informere seg og være bevisst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *