Teknologinotater

teknologinotater-bilde01-banner

Mine to hovedinteresser er naturlig helse og teknologi. De to henger sammen blant annet fordi god teknologiforståelse gir bedre mulighet til å utnytte vestens høyteknologiske helsesystem. Jeg er utdannet ingeniør og jobber innen IT, psdigital as. Jeg liker bra teknologier som ikke forurenser og som ikke har helsemessige bivirkninger som stråling og giftige materialer.

Kompost lager biogass for oppvarming

Firmaet HomeBioGas har to produkter. En kompost for matavfall osv som produserer gass man kan drive en ovn eller komfyr med. Og de har et toalett som gjør det samme. Miljøvennlig og smart.

Turn your waste into clean energy. HomeBioGas Toilet Does Double Duty, Converting Waste To Cooking Fuel.

Jeg hørte første gang om dette systemet i et intervju med den israelske legen Adiel Tel-Oren. I foredragserie Unbreakable av filmskaperen Jonathan Otto.

Prof. Adiel Tel-Oren, Health and Nutrition Science Expert; Holistic Skin Scientist; World-Wide Lecturer to Doctors, Health Practitioners and the Public; Founder of the “Tel-Oren MucoCutaneous Therapy” a nonsurgical and nonmedical approach to to Skin and Mucous Lesions; Skin and Anti-Aging Diagnostics and Therapeutics Innovator; Functional Medicine Expert; and Natural Medicine Author. Professor at the University of Natural Medicine and the IAACN; Certified, Licensed Clinical Nutritionist; Board-Certified in Functional-Medicine, Clinical-Nutrition, Disability Analysis, Chelation-Therapy; Founder of Humanitarian Projects in Several Countries; Guide of Foraging and Trekking Expeditions, Ecological Projects, Retreat, Adventures.

Norkart datainnbrudd

Oppdatering 13. mai 2022. Norkart utsatt for datainnbrudd. En av deres søketjenester ble rammet 5. mai-2022. Uvedkommende har hatt tilgang til data fra Norges offisielle eiendomsregister. Dette betyr at data som navn, adresser, fødselsnummer og informasjon om hva man eier, kan være på avveie. Rammede er alle som eier eller fester tomt eller eiendom, eller har gjort det. Det er snakk om rundt 3,3 millioner mennesker. Over 60 prosent av befolkningen. Data som navn, adresser, fødselsnummer og informasjon om hva man eier, kan være på avveie. Norkart anbefaller at man sperrer kredittsjekk. Da er det vanskeligere for tyven å stjele din identitet og bestille mobiltlf abonnement eller kjøpe bil på kreditt i ditt navn. Man gjør dette online hos de 4 kredittsjekk firmaene: Bisnode: privatpersoner, Experian: Min Experian, Creditsafe: Min side, Evry: Frivillig kredittsperre. Mulig dette kan hjelpe noe. Dette datainnbruddet kan likevel skape problemer.

Viktor Schauberger

“Quite naturally, the water has shown us itself the way it wants to go, for its needs to be optimally ful­filled, and we should follow its wishes. For it is not technologys task to correct nature, but to copy it.” Viktor Schauberger.

Drikkevann fra saltvann

Oppdatering 5. mai 2022. MIT Engineers Created a Portable Device that Zaps Seawater to Make Drinking Water.

Militær StarWars laser fra Israel

Laser er unipolart lys. Laser kan brukes til mye blant annet medisinsk behandling. A laser differs from other sources of light in that it emits light which is coherent. In physics, two wave sources are coherent if their frequency and waveform are identical. yahoo Israel Builds Laser Weapon to Zap Threats Out of Sky. nytimes From science fiction to reality. After two decades of research and experimentation, Israeli defense officials now say they have a working prototype of a highpowered laser gun that can intercept rockets, mortar shells, drones and antitank missiles in flight.