Jeg har Rope Worm

De første parasittene kom ut under en 36 dager lang vannfaste våren 2017. Nå endelig vet jeg hva slags parasitter det er.

jeg-har-rope-worm-bilde-01-rope-worm-enema-banner-20220904_125232

De siste månedene har jeg vært på et langt antiparasitt program der jeg har forsøkt å få ut parasitter “on demand”. Jeg har eksperimentert en del. Kuren begynte rundt april 2022. Bloggpost 3. april 2022.

De siste ukene har jeg fått ut massevis. Samtidig har jeg gått “all out” for å finne ut hva slags parasitter dette er, eller hva det er for noe. Eksempelvis forfatter av boken Ascaris, Celia Holland, visste ikke hva det var. Heller ikke Arminlabs. Jeg var også i kontakt med Liverpool School of Tropical Medicine. Og flere andre jeg aldri fikk svar fra. Denne måneden fant jeg sannsynligvis ut hva det var.

Rafael d’Angelo og parawellnessresearch

Jeg sendte noen av parasitt bildene til Rafael d’Angelo i parawellnessresearch dot com. Han så med en gang hva dette var.

  1. Hi, I live in Norway. I have a parasite problem with visible parasites coming out in the stool. Maybe it is a mix of parasites and biofilm. Would like to know exactly what it is that is coming out. Would this be something you can do? Kind regards
  2. The lengh of these and the irregular diameters puts them in the rope worm category. I have attached some articles. Mimosa pudica seeds seems to help people evacuate them.
  3. Rope worm can be easily diagnosed by the photos as there are no other diagnostic parameters. Don’t send any of that type of specimen – not necessary.

d’Angelo sendte to artikler av Alex Volinsky.

Alex Volinsky

Volinsky er professor i Mechanical Engineering på USF, University of South Florida. Han er altså ikke lege men har en ingeniør bakgrunn som likner min egen. Han forsker på rope worm på fritiden. Han har skrevet flere artikler. Blant annet

  • Development stages of the “rope” human intestinal parasite
  • Full Genome Sequencing and Study of Homo Funis Vermis, “Human Rope Worms”

Dette var et stort, stort gjennombrudd for meg. I artiklene er det bilder og det står om symptomer. Det passer veldig godt på mitt tilfelle. gofundme Rope worms full genome sequencing.

Nikolai V. Gubarev

Volinsky bygger på arbeider av russeren Nikolai V. Gubarev. Han har skrevet boken Helminths known and unknown. Denne er ofte bare å få tak i på russisk. Jeg kjøpte den på amazon, for 4000 kroner! Og jeg må altså lære meg russisk. Jeg kunne tenket meg å skrive en PhD rundt rope worms.

jeg-har-rope-worm-bilde-02-gubarev-bok-helminths-known-unknown
Gubarev boken Helminths known and unknown.

Klinghardt

Oppdatering 1. september 2023. Igår hørte jeg på Klinghardts torsdags oppdatering. Vi er på en serie om parasitter og igår snakket han blant annet om rope worm. Han mener at rope worm er en “kompositt parasitt”. En matrix av mukus eller annet materiale som parasitter og andre mikroorganismer lever inni og som oppfører seg som en stor parasittisk enhet. Denne forklaringen kan stemme med min rope worm erfaring.

  • På denne bloggen er det mange bilder av mine rope worms, også under mikroskopet. I mikroskopet ser jeg ikke celler. Det ser ut som en form for matrix med fragmenter inni, muligens matrester, kanskje også andre ting.
  • Symptommessig er det som en stor parasitt. Innimellom er det som at den beveger seg inni magen. Den reagerer på mat og forskjellige typer mat (eksempelvis melk aktiverer den). Den er mest aktiv rundt fullmåne, et typisk parasitt symptom. Den produserer toxiner som gjør at jeg til tider ikke føler meg bra. Den dauer av antiparasittiske urter og kommer ut i avføring. Etc.

A riddle wrapped in a mystery inside an enigma.

Ahus

Oppdatering 1. september 2023. Denne uken var jeg på konsultasjon på endkrinologisk avdeling på Ahus. Årsaken er uvanlige hormonverdier, blant annet TSH, testosteron og SHBG. Jeg nevnte også dette med parasitter. For tiden går jeg på en antiparasitt kur og hadde med et glass med en nylig utkommet parasitt. Legen var så hjelpsom at hun sendte den til laboratoriet. Resultatet ble: “Mikrobiologen informerer om mukoid materiale på glass, som ikke er parasitt. Ingen ascaries eller parasitter er observert.” På Ahus mener de altså at dette er “mukoid materiale”, også kalt slim eller mukus, på engelsk mucus. Mogens Jensenius på Ullevål mente det var “tarmavstøtning” som jeg regner med ikke er det samme som mukus.

De endotele cellene som dekker tarmen inn mot tarmhulen danner slim (mukus) som blant annet beskytter cellene selv mot fordøyelsessafter. Såvidt jeg forstå mener Jensenius at det er disse cellene selv som kommer ut, mens Ahus mener det er slimet.

Kort om Rope Worm

Rope Worm er en ganske ukjent organisme. Man antar det er en parasitt. Den er levende. Den fester seg til tarmveggen med sugekopper.

Patologens histologi og eosinofile granulae

Etter jeg forsto jeg hadde parasitter (likner ihvertfall på det) våren 2017 har jeg tatt et utall parasittprøver hos fastlegen. Som sendes til Fürst Laboratorium. De kommer alltid negativ tilbake. Dette er avføringsprøver. Jeg sier hele tiden at jeg må kunne levere en parasitt og at de må se på denne og ikke på avføring. Og se om de finner hva parasitten er laget av, celler eller noe annet. Men dette har vært helt umulig å få til. Fürst Lab klarer ikke å ta denne beskjeden. På OsloMet fikk jeg tips om at jeg må be patologen se på prøven. Han ser etter celler. Noe jeg gjorde samme dag, juni 2023. Denne gangen leverte jeg en liten parasitt og ikke avføring som prøvemateriale. Svaret som kom tilbake var meget interessant. Patologen hadde nok glemt endel av sin immunologi. Men det har ikke jeg. Han forsto ikke helt hva han hadde funnet. Eosinofile granula. Eosinofiler er immunceller som dannes når man har en parasittinfeksjon, eller allergi. Jeg har lite allergi. Men altså desto mer parasitter. Granula er små korn, eller beholdere, inne i de eosinofile cellene. De inneholder kjemikalier som kan ta knekken på inntrengere. De eosinofile slipper løs granula på parasitten i håp om at parasitten skal dø. Så at patologen finner eosinofile granula på parasitten jeg leverte styrker hypotesen om at jeg har en parasittinfeksjon og ikke noe annet.

jeg-har-rope-worm-bilde-10-parasitt-histologi-patologen-20230623-furst-lab
Patologen: Det meste av materialet består av fecalia med degenerert materiale med bakterier. I tillegg sees noen fragmenter av ikke-fordøyd vegetabilsk materiale og noen delvis fordøyde fragmenter med velavgrensede celler med multiple eosinofile granulae. Disse strukturene passer bedre med utseende av plantefrø enn innvollsparasitt. Kommentar: patologen har muligens glemt sin immunologi fordi eosine immunceller er nettopp det man finner ved parasittinfeksjoner. At man ser eosinofile granulae (beholdere med kjemikalier som eosinofile immunceller inneholder og angriper parasitter med) er nettopp et tegn på at det kan være en parasittinfeksjon.

Andre kommentarer

Celia Holland

Trinity College Dublin. Good morning. The images are hard to examine without a microscope. They are certainly NOT Ascaris nor Trichuris or hookworm (much smaller) – certainly NOT nematodes. They look possibly more like tapeworms but to me too thick and strong to be tapeworms – they would consist of segments and break very easily. I wonder are they tissue rather than parasitic – that would be my opinion.

Ullevål Jensenius og rope worm tarmavstøtning

Jeg har et par ganger blitt anbefalt å henvende meg til Tropemedisinsk avdeling på et sykehus. Så jeg gikk til fastlegen og fikk henne til å henvise meg. Ullevål Infeksjonsmedisinsk Avdelingen er landets største i sitt slag og dekker hele fagfeltet innen infeksjonsmedisinske tilstander. Tropemedisin, hiv, tuberkulose, alvorlige og livstruende bakterielle og virale infeksjoner.

Man må søke om inngang. Det er måneder å vente. Man tenker at dette er toppen av helseekspertise nasjonen besitter. Min konsultasjon var bare noen dager før jeg sendte første email til d’Angelo i Parawellnessresearch. Jeg hadde med bilder, blodprøveresultater (som jeg mener støtter en parasitt diagnose) og også en fersk parasittprøve i et glass. Overlege Mogens Jensenius sa faktisk at jeg hadde rope worm. Og viste meg bilder på internett som liknet. Han sa også at rope worm ikke er en parasitt. Det er en avstøtning fra tarmen. Noen mennesker opplever dette, at tarmen avstøter vev. Det oppleves gjerne i forbindelse med tarmskylling. På wikipedia står også dette. Jeg fikk ikke ett spørsmål om symptomer. Og legen forsøkte å få meg ut døren. Jeg måtte ta opp symptomene selv. Det ble nesten litt ampert. Jeg forklarte at jeg hadde magesymptomer, ofte mer om natten og rundt fullmåne, etc, etc. Og at jeg trodde dette hadde med parasitter å gjøre og ikke var en vevsavstøtning fra tarmen. Legen var med på dette. Han var ikke med på at jeg hadde lav jern, men han så at jeg hadde høy IgE og var med på at dette kunne indikere parasitter. Vi endte med å sende en avføringsprøve til Danmark, Statens Serum Institut, for parasitt analyse. Når dette skrives, 24 dager senere, har prøvesvarene enda ikke kommet. Legen sendte også parasittprøven jeg hadde med opp til Ullevåls egen mikrobiologi avdeling for analyse. Jeg var tilbake på hans kontor noen dager senere med avføringsprøven og fikk da vite at på mikrobiologien hadde de ikke funnet noe. De fant ikke spor etter parasitter. Jeg hadde også med en ny parasittprøve som også nå ble sendt opp til deres egen mikrobiologi. Jeg vil høre om svaret på denne når svarene fra Danmark kommer. Tidsskriftet Mogens. Mogens om Nitrazoxanide aka Alinia.

Oppdatering 9. oktober 2022. I Danmark testet de for endel parasitter men ikke rope worm. Alt kom negativt tilbake. Jensenius sa at det ikke ville bli videre utredning hos han og at jeg burde gå til fastlegen og få henne til å henvise meg til gastroenterologisk avdeling. Jeg sa jeg hadde funnet ut hva dette var siden sist og refererte til Alex Volinsky rapportene. Jeg sa symptomene stemmer med det Volinsky skriver. Jeg sa jeg har Rope Worm. Og at Rope Worm ikke er en avstøtning fra tarmen men en type parasitt. Han sa han hadde hørt om Volinsky men mente fortsatt Rope Worm er en avstøtning fra tarmen.

Må bare innrømme at jeg synes logikken her svikter.

  • Fra bildene jeg hadde med mener Jensenius dette er rope worm aka en avstøtning fra tarmen (og altså ikke en parasitt).
  • Når jeg nevner symptomer og blodprøver er han med på at jeg muligens har en parasitt.
  • Parasittprøven kommer negativ tilbake. Og han mener da at det ikke er en parasitt allikevel og avslutter samarbeidet.
  • Men jeg har altså en haug med symptomer. Og blodprøver. Dersom det ikke er noen av parasittene Danmark testet for, og ikke avstøtning fra tarmen fordi det stemmer ikke med symptomene, hva er det da? Dette var han ikke interessert i å forsøke finne ut.

Norsk helsevesen er billig. Man betaler bare noen hundrelapper hver gang. Men bra når det gjelder kroniske lidelser er det ikke. Og da hjelper det lite at det er billig.

Liverpool School of Tropical Medicine

De har lab for å analysere parasitter. Man kan sende en parasittprøve til dem fra Norge. Man kan ikke gjøre det på egenhånd, man behøver godkjenning fra (norsk) lege for å gjøre det. Det holder fint at fastlegen godkjenner. Jeg ønsker å sende en prøve hit men har ikke gjort det enda når dette skrives. https://www.lstmed.ac.uk/

London school of hygiene and tropical medicine

London school of hygiene and tropical medicine. https://www.lshtm.ac.uk/

Arminlabs

Arminlabs sjekkliste. Armin kunne ikke fra bildene si hva det var. Han visste ikke. Hos Armin er det nå en nyansatt parasitolog. Han mener det som kommer ut ikke er parasitter. Han linket til medwatch.de Der Rope Worm ein Parasitologie Hoax? Han mener at det som kommer ut er

  • detached mucosal membrane. Årsak: Change of diet (Very high fat meal, switch to high carbohydrate diet.), Food intolerances (Lactose fructose and other intolerance, gluten intolerance, food poisoning), infectious diseases (Gastroenteritis, Salmonellosis and other bacterial, viral and parasitic infections- common), inflammatory bowel diseases (Morbus Crohn, Colitis ulcerosa), cancers (Small intestine or Colorectal cancer). Eller
  • pseudomembranes. This is a sign of pseudomembranous colitis due to use of multiple enemas with inappropriate substances in concentrations inappropriate for the human body, and also antiparasitic herbal regimen.

Han mener altså det samme som endel andre. Jeg tror dette er feil fordi det stemmer ikke med symptomene.

Men jeg kan ta feil. Han synes jeg skal tå til en gastroenterolog. Hva bør gastrologen gjøre for å bekrefte eller avkrefte parasitt teorien og slimhinne teorien?

The colour, consistency and quantity of the detached intestinal mucus give the doctor initial clues as to its trigger. In addition, the physician can arrange for further examinations that may reveal the cause. These include, in addition to a detailed physical examination, ultrasound examinations of the gastrointestinal tract, blood tests and a gastro and colonoscopy. Through a combination of these examination methods, the cause of the accumulation of mucus in the stool can be found in most cases.

About prove of origin, I am almost certain that any specialist in microbiology who has a minimum of experience in working with the microscope and with biological material will be able to confirm or deny the mucosal or non-mucosal origin of the specimen collected. In the worst case they could send us some photos taken with the microscope to interpret them and give you our opinion.

jeg-har-rope-worm-bilde-03-rope-worm-enema-20220904_125232
Rope worm etter kaffe enema under parasittkur, 20220904_125232.

Min venn G og pseudomembraner

Jeg har en venn G som er lege. Vi har diskutert rundt mitt problem.

jeg-har-rope-worm-bilde-04-g-chat-per20221009
jeg-har-rope-worm-bilde-05-g-chat-per20221009
jeg-har-rope-worm-bilde-06-g-chat-per20221009
jeg-har-rope-worm-bilde-07-g-chat-per20221009
jeg-har-rope-worm-bilde-08-g-chat-per20221009
jeg-har-rope-worm-bilde-09-pseudomembran
Pseudomembran. Ser ut som en tarm med matrester inni.

Egypt og Tyrkia

I land som Egypt og Tyrkia er det mer vanlig med parasitter enn i Norge. Leger her arbeider mye mer med parasitter enn i Norge. De beste parasitologene er vissnok i Egypt. Jeg sendte email til en egyptisk lege jeg fant på internett men fikk aldri noe svar.

Oppdatering 9. juli 2023. Qasr El Eyni Hospital. A research and teaching hospital in Cairo, Egypt. This hospital is affiliated with the Qasr El Eyni Faculty of Medicine, Cairo University and was founded on March 11, 1827. The famous parasitologist Theodor Bilharz worked here. Parasitology Unit.

CDC gratis parasitt identifikasjon

USAs svar på Folkehelseinstituttet, CDC Center for Disease Control and prevention, har gratistjeneste DPDx for identifisering av parasitter. Både via bilder sendt på email og via labanalyse av tilsendte vevsprøver.

DPDx – Laboratory identification of parasites of public health concern.

CDC offers consultation to healthcare providers in the absence of diagnostic testing. Healthcare providers needing assistance with diagnosis or management of suspected cases of parasitic diseases may contact CDC’s Parasitic Diseases Hotline at (404) 718-4745, or e-mail parasites at cdc dot gov.

DPDx is a website developed and maintained by CDC’s Division of Parasitic Diseases and Malaria (DPDM) that uses the Internet to assist laboratorians and pathologists in the diagnosis of parasitic diseases, both in the United States and abroad.

Jeg fant CDC tjenesten via wikipedia rope worm artikkelen, som refererte til artikkelen A Common Source Outbreak of Anisakidosis, som igjen skrev om The Parasitic Diseases Branch at the Centers for Disease Control and Prevention offers diagnostic assistance through DPDx (Centers for Disease Control and Prevention, Atlanta, GA),4 a web resource dedicated to the laboratory identification of human parasites. Telediagnosis based on images, case consultation, and direct examination of specimens are offered free of charge. Rart at rope worm artikkelen linker til en artikkel om Anisakis da denne primært lever i fisk og ikke likner det jeg får ut.