Antiparasittisk kyllingsuppe

Parasitter hos mennesker er ikke godt kjent her til lands. Kanskje burde vi gjøre som våre husdyr. Ta en antiparasitt kur en gang i året.

antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde01-20220912_102538-banner-det-store-treet-tidlig-host

I varmere strøk som Afrika og Sør Amerika er parasitter hos mennesker et velkjent helseproblem. I USA er det etterhvert endel leger som begynner å forstå at dette er relevant der også. Denne innsikten har ikke kommet hit enda.

Formål

Målet med et antiparasitt program er rett og slett å ta knekken på så mye parasitter og parasittegg som mulig. Og få det ut av kroppen.

Naturlig antiparasittkur

Det finnes mange metoder for å ta knekken på parasitter. Blant annet antiparasittiske medisiner som Vermox (virkestoff Mebendazole, det er denne norske leger skriver ut) og Ivermectin. Min erfaring er at naturlige kurer uten medisinbruk både fungerer best og gir færre (ingen) negative bivirkninger. Man spiser antiparasitt mat, antiparasitt urte kosttilskudd samt tar behandlinger som lever-galleblære flush og kaffe enema. Kanskje vil man også gjøre tiltak som stimulerer immunsystemet. I denne posten skal vi se på en meget effektiv antiparasittisk kyllingsuppe. I mine siste parasittkurer har jeg brukt denne samt antiparasittiske urter og noen behandlinger. Dette tilsammen er krutt.

Oppskriftens opprinnelse

Jeg lærte den opprinnelige versjonen av suppen av min venninne Marianne. Hun lager den uten kylling.

I USA sier man “make grandmothers chickensoup” dersom noen føler seg litt dårlig. Dette stemmer ofte. En god varm kyllingsuppe styrker immunsystemet og kan helbrede mye.

Virkemåte

Jeg liker å ha med kyllingskrog (eventuelt hel kylling) fordi den fungerer da som et fullverdig måltid og man behøver ikke spise noe mer enn suppen for å bli mett. Det er et poeng fordi annen mat er mat for parasitter og vil svekke effekten. Smaken er også bedre. God smak gir bedre fordøyelse. Noe som igjen styrker den antiparasittiske virkningen. Klinghardt sier at parasitter lever av maten vi fordøyer. Jeg tror dette stemmer.

Fra kyllingskrog får suppen kollagen og andre næringsrike stoffer. Dette kalles også broth eller bonebroth, på norsk kraftbein. Min erfaring er at dette har en svakt antiparasittiske virkning. Enten i seg selv eller fordi det har en immunstyrkende virkning. Eller kanskje begge deler. Det demper også en smak som kan være sterk om man har i mye urter.

En haug med potente ferske urter gir sterk antiparasittisk virkning. I væskeform er virkningen der selv om ikke fordøyelsen er på topp.

Litt ekstra grønnsaker er også ok. Det bidrar til smak og til at suppen blir et fullverdig måltid der man ikke behøver spise noe annet. Man bør ikke ha i rotgrønnsaker og andre karbotunge grønnsaker som kan fungere som parasittmat. Dette vil redusere effekten av suppen.

Man lager en stor porsjon som varer nesten en uke. Det er et poeng å spise av suppen hver dag for å ta knekken på parasittene. Gjerne flere ganger om dagen. Jeg spiser vanligvis 2 måtider per dag og spiser av suppen til minst ett av de. Parasitter er mest aktive om natten. Tar man denne suppen som dagens siste måltid blir effekten ekstra god.

Se egne bloggposter for bilder av virkningen.

Oppskrift

Alle ingredienser skal være økologiske (såvidt det er mulig). Urtene skal ikke være visne fordi da har de redusert virkning. Jo ferskere urter, jo mer potente. Suppen skal ha mye urter, men også mye væske. Omtrent halvparten av suppeporsjonene skal være i ren væskeform. Denne delen av suppen har best antiparasittisk virkning. Den siste halvparten er væske pluss kylling, urter, grønnsaker.

Ingredienser:

  • Kyllingskrog (eller hel kylling).
  • Eplecidereddik (eller annen eddik).
  • Fersk økologisk hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie.
  • Litt grønnsaker, eksempelvis purre eller løk eller stangselleri
  • Ta gjerne med litt tang (kelp)
  • Pepper, økologisk, hel eller malt, kan man ta med

Ta en stor kasserolle. Min LeCreusset broth gryte på 10 liter fungerer veldig bra. Ha oppi noen økologiske kyllingskrog. Meny har ofte Holte øko kyllingskrog. Eventuelt man kan bruke en hel kylling. Bare skrog er både bedre og billigere. Ha i et par centimeter med vann. Deretter hell en dose økologisk eplecider eddik over kyllingen. Dette hjelper med å få ut kollagenet. La dette stå og trekke mens du begynner på hovedjobben. Som er å skrelle hvitløk. Vi skal ha oppi en solid dose fersk hvitløk fedd. Deretter er det å kutte i skiver fersk chili (ta gjerne med frøene, behøver ikke ta de ut), fersk ingefær (ginger) og fersk gurkemeie (turmeric). Alt skal oppi. Fyll vann i gryta til den er nesten full. Sett på komfyr og kok opp. Sett på putring i 24 timer. Man kan fint spise av suppen etter bare noen få timer. Etter 24 timer eller deromkring er kyllingskrogene blitt myke og kan spises.

Jeg pleier å ha den stående på komfyren i nesten en uke. Jeg slår av varmen om kvelden og setter komfyren på 1 neste morgen så den kommer igang igjen. Og så spiser jeg av den hver dag til det er tomt. Suppen kan spises som flytende føde uten grønnsakene. Eksempelvis som en forrett til et måltid. Tar man med kylling og grønnsaker blir det et fullverdig måltid. Bruker man den som forrett kan man inkludere rå hvitløk i hovedmåltidet slik at hovedmåltidet ikke ødelegger for mye av virkningen.

Jeg merker godt at suppen hjelper med å få ut parasitter. Etter bare en dag eller to begynner det å komme parasitter i avføringen.

antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde02-20220729_071320
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde02-20220729_071320
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde03-20220902_082620
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde03-20220902_082620
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde04-20220902_082629
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde04-20220902_082629
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde05-20220902_085746
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde05-20220902_085746
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde06-20220902_091824
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde06-20220902_091824
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde07-20220902_112243
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde07-20220902_112243
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde08-20220902_112303
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde08-20220902_112303
antiparasittisk-kyllingsuppe-bilde10-20220912_102538-det-store-treet
Det store treet 20220912_102538.

2 thoughts on “Antiparasittisk kyllingsuppe”

    1. Urtene er hvitløk, chili, gurkemeie (turmeric) og ingefær (ginger). Mengden urter: jo mer urter jo mer antiparasittiske virkestoffer. Bakdelen er at smaken blir sterk. God smak betyr bedre fordøyelse noe som også er antiparasittisk. Man må nesten prøve seg litt frem og finne hvilket nivå som passer for en selv. Bildene viser sånn omtrent hvor mye jeg tar oppi.

Leave a Reply to Therese Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *