Min covid19 sykdom 1

Jeg er uvaksinert og ble smittet med covid19 første gang oktober 2022.

min-covid19-sykdom-1-bilde01-banner-sars-cov2-elektronmikroskopi-etterarbeidet-med-farger

Covid19 kom til Norge mars 2020. Det tok 2 og et halvt år for meg å bli smittet. Jeg lever alene med en lavrisiko livsstil. Jeg er i byen omtrent en gang i uken. Jeg bruker aldri munnbind eller antibac så sant ingen insisterer på det. Immunresponsen spike protein vs nucleocapsid.

Smittekilde

Høsten 2022 begynte jeg som student igjen. Og med det deltok i høyrisiko aktivitet som daglige timelange forelesninger i lokaler med mange medstudenter. Det tok under 2 måneder å bli smittet. Så ja, dette smitter lett.

Sykdomsforløpet

Symptomene var som “fetteren til en mild forkjølelse”. Ikke mer plagsomt enn en mild forkjølelse. Ikke engang behov for å ta fri fra jobb (hjemmekontor). Symptomene var litt annerledes enn for forkjølelse.

Først hoste som kom og gikk. Husker i denne opptakten at jeg hadde sterk trang til å hoste men undertrykte det. Det kom flere dager når jeg la meg om kvelden for å sove. Men så hostet jeg fordi tenkte at dette er kroppens signal om at den vil ha opp slim og bakterier og virus fra halsen.

Deretter to-tre dager med kraftig vondt i halsen. Det var nå jeg mistenkte covid19 og ikke forkjølelse eller noe annet. Jeg snakket 1 time med en kunde på telefonen en av disse dagene og lurte på hvordan jeg ble oppfattet siden stemmen var redusert. Litt redusert luktesans. Litt annerledes smakssans. Jeg testet luktesansen og ja den var redusert men ikke borte. Hele forløpet varte rundt 10 dager og bare et par dager i midten hadde grad av reel sykdomsfølelse. 10 dager etter at det var over hadde jeg et par dager der noe kom tilbake.

Hører stadig om folk som blir syke, så blir bra, og så begynner å trene igjen, og deretter blir dårlige igjen i månedsvis med long covid. Kanskje disse siste par attpåklatt dagene er en årsak? At man i det minste må igjennom de før man kan trene igjen?

Jeg hadde aldri feber.

Tiltak under sykdommen

Da jeg ble smittet var jeg godt igang med kaldtvannsbading. Blodeffekten der man først blir ordentlig kald når man har kommet hjem i varmen begynte å vise seg. Jeg måtte kutte ut all videre kaldtvannsbading for året. Jeg løp også mye men det var nå bare å kutte ut.

Iløpet av sykdomsforløpet tok jeg c-vitamin, zinc, quercetin, magnesium, NAC. Jeg tok urten Andrographis. Og spiser tang for jod og rødløk for quercetin (en zinc ionosphore). Og spiser fett/protein rik frokost for å få fart på galleblæra som muligens skyller virus ut av kroppen. Jeg tok også endel badstu. Kombinert med kald dusj etterpå.

Tiltak etter sykdommen

Jeg trente ikke og fortsatte kostplanen i 2 måneder etterpå. Mange går på en smell her. De tror de er bra, slutter å ta hensyn, og går på en skikkelig smell.

Hell i uhell skadet jeg kneet 18. november 2022 så da hadde jeg en ekstra grunn til å ikke trene. En ukes tid etter skaden syklet jeg på ergometersykkel og sto på balansebrett. To uker etter tok jeg benstrekk uten vekter for bevegelse. Tre uker etter dette (og altså omtrent 2 måneder etter covid19) begynte jeg igjen med reel fysisk styrketrening. Korte økter og overkropp. Etterhvert også ben. Når dette skrives, 8. februar 2023, er jeg godt igang med dype knebøy med 60kg. Ikke allverden men det er tungt for meg og reell styrketrening. Og det er lurt å begynne rolig for å unngå skader. Jeg trente *mye* vekter på vdg skole. Dette er en bra anledning til å bli stor igjen! Jeg er også akkurat igang med løpeturer. Første løpetur 40 min Skar, Maridalen, i begynnelsen av februar 2023. Oppdatering 9. februar 2023. Idag løp jeg 40 min runde Skar, Maridalen. Andre løpetur etter kneskaden.

Jeg har hørt om mange, og kjenner også folk, som har begynte å trene for tidlig etter covid19 sykdom, og blitt skikkelig dårlige i lang tid etterpå (long-covid). Ofte med nevrologiske symptomer som lysfølsom og hodepine. Joe Rogan nevner dette på flere av podcastene. Senest igår hørte jeg Ben Marble på absolutehealingseries med Jonathan Otto, dag 7 bonus. Han er legen bak myfreedoctor dot com. Han gikk på en smell da han ble smittet. Han besvimte, og havnet på sykehus i ett døgn.

Jeg tar også mye badstu. Og kald dusj etterpå. Og gjerne repeter hvis jeg har tid. Bra for immunsystemet. På helsestudiet der jeg trener har de begrenset varmtvannet for å spare på strømmen. Og det er egentlig bra fordi da tvingens man til en kald dusj. Jeg har forsøkt kalde dusjer før men det har aldri blitt en vane. Nå må jeg. Et tilsynelatende problem kan ofte snus til noe positivt.

Omicron undervariant

SARS-COV2 varianten Omikron var dominerende på det tidspunktet jeg ble smittet. Så jeg antar det var denne jeg fikk. Det stemmer også med symptomene. Omikron er kjent for å holde seg mer i halsen og ikke så lett gå ned i lungene. Det er konsistent med at jeg fikk vondt i halsen og ikke hadde noen lungeproblemer.

Men hvilken undervariant av Omicron fikk jeg? Jeg vet ikke. Jeg spurte vaksinebloggen episode 18 om de visste. De som skriver denne bloggen jobber i det offentlige helsenorge og forsøker å ha en oversikt over hvilke virusvarianter som dominerer til enhver tid.

min-covid19-sykdom-1-bilde02-sars-cov2-virusvariant-omicron-ba5-bq1-ba2-xbb
min-covid19-sykdom-1-bilde03-sars-cov2-virusvariant-omicron-ba5-bq1-ba2-xbb
min-covid19-sykdom-1-bilde04-sars-cov2-antistofftest-noyaktighet-virusvariant
min-covid19-sykdom-1-bilde05-sars-cov2-antistofftest-noyaktighet-virusvariant
min-covid19-sykdom-1-bilde06-sars-cov2-elektronmikroskopi-etterarbeidet-med-farger
Transmission electron micrograph of SARS-CoV-2 virus particles, isolated from a patient. Image captured and color-enhanced at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. Credit: NIAID. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Novel_Coronavirus_SARS-CoV-2_%2849597020718%29.jpg
min-covid19-sykdom-1-bilde07-hiv-elektronmikroskopi-etterarbeidet-med-farger
Transmission electron micrograph of HIV-1 virus particles (pink/tan) budding and replicating from a segment of a chronically infected H9 cell (teal). Particles are in various stages of maturity; arc/semi-circles are immature particles that have started to form but are still part of the cell. Immature particles slowly change morphology into mature forms and exhibit the classic “conical or spherical-shaped core.” Image captured at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. Credit: NIAID. https://www.flickr.com/photos/niaid/52553270295

3 thoughts on “Min covid19 sykdom 1”

  1. Hei. Du sier du har åpen FB men hvordan finner jeg deg, er i en meget lik situasjon som det du har kjempet deg igjennom. Å skulle gjerne hatt noen pointers. Har lest mesteparten av alt du har skrevet, pluss myye andre detox,parasit og tungmetall sider og grupper, så kan ikke si jeg blir klok på dette, noen sier ditt mens andre sier datt, å noen sier at ditt ikke er bra for datt of omvendt.

    1. Du finner meg på fb ved å søke på navnet mitt. Og navnet mitt finner du på endel av bildene på denne bloggen. Blant annet på mange av bildene i denne posten.

      Som beskrevet i innledningssidene til bloggen skriver jeg ikke navnet mitt i teksten i bloggen. Fordi da er navnet søkbart i google, og bloggen kommer opp dersom potensiell arbeidsgiver e.l. googler navnet mitt. Og det ønsker jeg ikke fordi mange opplever det jeg skriver som kontroversielt og jeg ønsker ikke miste muligheter. Det er bare slik verden fungerer her til lands for tiden. Vi får håpe det endrer seg.

    2. Kan gi deg et par pointers her og nå. Begynn med “low hanging fruit”. Det vil si tiltak som er billige, enkle å gjennomføre, ufarlige altså lav risiko, og som potensielt kan gi bra avkastning. Det første du gjør når du står opp om morgenen er å drikke en eller to kopper varmt vann. Det er bra etter nattens tørke fordi det hydrerer. Det kan virke stimulerende på tarm, det er bra å gå på do. Vent minst 10 minutter, gjerne 20, før du spiser/drikker noe annet. Slik at vannet er gått inn i kroppen og ikke tynner ut fordøyelsessaftene. Gå gradvis over til økologisk kosthold (hvis du ikke er der idag). Lag mat fra grunnen av. Forsøk å ha en god døgnrytme der du kommer deg iseng til rimelig tid og opp til rimelig tid. Og sover om natten, ikke ligger våken. Ikke drikk kaffe etter klokken 12 på formiddagen, helst 11. Kanskje vil du ta magnesiumtilskudd, eksempelvis magnesium malate, mange har lite magnesium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *