Matsensitiviteter

Jeg har aldri hatt noen åpenbare matallergier. Men jeg har hatt mye problemer med mat og søvn som voksen, problemer som har kommet gradvis. Så jeg har lurt på om jeg er allergisk eller har sensitiviteter for noe. Uten å komme til bunns i dette.

Dette skrives 11. januar 2021. De siste ukene har jeg vært på carnivore dietten. Jeg merker at dersom jeg drikker syrnet yogurt, et melkeprodukt, påvirker det søvnen min. Så jeg lurer på om jeg har en sensitivitet for melk. De to vanligste tingene folk er sensitive nå for tiden er melk og brød. Og jeg begynner å lure på om jeg er sensitiv for melk. Jeg vet ikke helt årsaken. Den yogurten jeg har spist er laget på økologisk råmelk, uten sprøytemidler eller antibiotika. Den er altså hverken pasteurisert eller homogenisert. Jeg har alltid trodd at råmelk er sunt. Men her er det sannsynligvis noe som spiller inn som gjør at jeg reagerer.

Oppdatering 17. juni 2021. Jeg har akkurat forsøkt to uker uten melk og melkeprodukter. Og så reintrodusert melk. Jeg merker egentlig ikke noen forskjell. Så jeg tror egentlig at jeg fordøyer melk (laktose) og heller ikke reagerer allergisk eller sensitivt (melkeproteinet kasein). Tidligere har jeg testet råmelk vs pasteurisert melk. Og kan ikke si at jeg merker noen forskjell på det heller. Mange er sensitive for melk men jeg tror ikke at det gjelder meg. Men jeg har parasitter og melk er deres favorittmat. Så jeg tror at jeg sover dårligere dersom jeg spiser melkeprodukt litt sent på dagen fordi melkeproduktet aktiverer prasitter om natten og de igjen påvirker søvnen. Så sånn sett er jeg indirekte sensitiv. Men blir jeg kvitt parasittene så vil det forhåpentligvis forsvinne.

Oppdatering 14. oktober 2021. Jeg tror jeg er sensitiv for

  • melkeprodukter som kefir og cottage cheese, og
  • poteter

Jeg reagerer ikke allergisk og jeg mangler ikke fordøyelsesenzymer. Men jeg er sensitiv fordi jeg har parasitter og disse matvarene aktiverer parasittene. De begynner å produsere giftstoffer. Igår spiste jeg lunch ved 12-tiden der jeg spiste både poteter og kefir. Det påvirket søvnen. Selv om jeg la meg 12 timer senere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *