Parasitter

alien av auraneurotica deviantarat

PARASITTER har vist seg å være en betydelig del av årsaken til mine symptomer. Min parasitt reise har gitt god kjennskap til laboratorieprøvers begrensninger. Og ikke minst legers begrensninger. Jeg måtte gjøre stort sett alt på egenhånd. **

Våren 2017 forsto jeg at jeg hadde parasitter. Da gjennomførte jeg en 36 dager lang vannfaste. Hver ettermiddag gjorde jeg et vannenema. På dag 29 kom det synlige parasitter (ormer) ut i enemavannet. Dette var et vendepunkt. Siden dette har jeg arbeidet med å redusere parasittbelastningen.

San Diego og Petersons

Første gang jeg tenkte tanken at jeg muligens hadde parasitter var i 1991. Da var jeg et halvt år i San Diego i USA rett etter videregående. Jeg tok noen kurs på San Diego State University og bodde i en amerikansk familie. Jeg (eller rettere sagt, bestemoren min) betalte en månedlig sum for et rom og for å kunne spise hos dem. Dette var forøvrig et usedvanlig spennende halvår. Den amerikanske moren Carolyn syntes jeg spiste mye og sa halvt på spøk at jeg kanskje hadde en parasitt (“worm”). Jeg tenkte ikke mer over det.

Kanskje var det iløpet av dette oppholdet at jeg fikk en parasitt infeksjon.

Jeg kan ikke med sikkerhet si at jeg hadde parasitt symptomer før dette. I tiden før USA gikk jeg på videregående og trente mye vekter. Da spiser man mer enn hvis man ikke trener. Jeg bodde på hybel da og spiste mye tunfisk fra boks, brød, makrell i tomat, cottage cheese, butikkstekt kylling og poteter tilberedt i mikrobølgeovn. Idag har jeg et helt annet kosthold. Men jeg kan ikke huske at jeg hadde problemer med mat i de årene.

Etter San Diego var jeg i militæret i 1 år. Jeg kan huske at jeg hadde episoder med overspising i denne perioden. Både i Bergen der jeg var med på marinejeger uttaket – og feilet. Et minne der vi hadde vært uten mat en stund og jeg spiste mer enn de andre da vi endelig fikk mat i kantinen. Senere var jeg på sambandsavdelingen på Hønefoss og bodde hos bestemoren min i Bærum. Her var det episoder der jeg spiste for mye. Spesielt brød, som jeg spiste ferskt uten å skjære opp eller ha på pålegg, gjerne mens jeg så på fotballkamp på tv. Etter militæret var jeg mannskap på en LNG gasstanker. Her fikk jeg melding fra kapteinen om at jeg hadde god appetitt.

Idag er det kjent at parasitter er relativt vanlig å ha i USA. Flere og flere alternativleger blir oppmerksomme på dette. Ikke minst er det velkjent at parasitter er vanlig i Sør-Amerika. En kusine var i Sør-Amerika i flere år og hadde jevnlig parasitt infeksjoner. Som hun fikk antibiotika for. Så gikk det litt tid før infeksjonen returnerte. San Diego er helt sør i USA, på grensen til Mexico.

Det er vanskelig å tidsfeste en parasitt infeksjon. Men å tenke og skrive litt rundt egen historikk kan hjelpe.

Tveitanklinikken. Balderklinikken og falsk negativ.

Neste gang temaet parasitter kom opp var våren 2012. I denne perioden gjorde jeg en rekke tarmskyllinger på Tveitan klinikken. De la merke til at det som kom ut av meg (tarmen) ikke så helt riktig ut. De sa at jeg sannsynligvis hadde sopp/candida. Jeg bestilte time på Balder klinikken for å få dette diagnostisert. Her gjennomførte jeg en avføringsprøve. Det ble testet både for bakterieflora, candida (yeast) og parasitter. Den kom tilbake negativ både for candida og parasitter. Prøven viste en avvikende bakterieflora.

Jeg var på dette tidspunktet først og fremst opptatt av candida. Og forsto at vi hadde en situasjon der Tveitan mente jeg hadde candida, mens Balderklinikken mente jeg ikke hadde det. En av dem tok åpenbart feil. Jeg leste en bok om candida, en type gjærsopp (yeast), og forsto fra symptombeskrivelsene at dette kunne være aktuelt for meg. Jeg fikk diagnostisert candida hos en annen lege, Annegret Bauman. Jeg fikk først Fluconazol, og mange symptomer forsvant med en gang. Etterhvert begynte jeg på en 3-årig urtekur mot candida, der jeg fikk hjelp av naturlegen Michael Biamonte fra USA. Jeg ble mye bedre iløpet av noen måneder. Og ble tilslutt kvitt candida. Uten tilbakefall. Mer om dette her.

Avføringsprøven var altså negativ også for parasitter. Jeg tenkte derfor ikke mer over parasitter. Jeg var opptatt av candida. Og jeg hadde fått en innføring i testers og legers begrensninger. Dette er et meget interessant tema. Laboratorieprøver som gir feil svar. Og ikke minst – leger som blindt stoler på laboratorieprøver. Dette er noe jeg har fått god kjennskap til under min helsereise.

Avføringsprøve på Balder klinikken. Prøven ble avgitt 7. mai 2012.
Avføringsprøve på Balder klinikken. Prøven ble avgitt 7. mai 2012. Resultatet er negativt for parasitter og for ova (parasittenes egg).

Prøven ovenfor er negativ både for parasitter og Ova (parasittenes egg). Men jeg hadde en massiv parasitt infeksjon på dette tidspunktet. Det vet jeg idag, fordi jeg hadde alle symptomene. Så her er det en prøve som gir falsk negativ. Og en lege som ikke har greie på laboratorieprøvers begrensninger. Dette er farlig, fordi da gir legen beskjed om at man ikke har en lidelse, som man faktisk har. Jeg fant tilfeldigvis ut at jeg hadde parasitter, da jeg vannfaste i 36 dager (våren 2017, mer om dette nedenfor).

Min erfaring er at leger stoler blindt på laboratorie resultater. Det er dette som danner grunnlaget for diagnosene de gir. De er lite interessert i andre faktorer som pasientens symptomer, sykehistorie, en manuell undersøkelse av pasienten, ting som har hjulpet osv. Hvis lab prøven kommer negativ tilbake, er det ingen diagnose å få. Og dermed heller ingen hjelp. Med parasitter har jeg opplevd dette gjentatte ganger. I andre tilfeller også, eksempelvis blodprøve for magnesium.

Da jeg i 2017 forsto at jeg hadde parasitter, skulle det ikke mye research til for å innse at laboratorieprøver for parasittinfeksjon er kronisk upålitelige. Til et nivå der det ikke er noe poeng i å ta dem. Hvis man informerer legen om dette gidder de ikke bruke 5 minutter på å sette seg inn i problemstillingen. De vil ha korte, enkle arbeidsdager. De er ikke interessert i å bruke tid på å sette seg inn i ny forskning. Dette har jeg opplevd ved flere anledninger, med forskjellige leger.

En lett tilgjengelig kilde til mer informasjon om parasitter er The Parasite Summit med Jay Davidson. Her er det intervjuer med en rekke leger og andre som har erfaring med parasitter.

Biamonte – anticandida program og antiparasitt program

Som nevnt ovenfor fikk jeg hjelp av en amerikansk lege, Michael Biamonte, til et anticandida program. Jeg begynte på dette høsten 2012 og tok mye urter. Høsten 2013 oppdaget jeg plutselig en dag parasitter i avføringen. Kanskje er dette “mucus”, altså slim, produsert av “mucosa of colon”. Og ikke parasitter. Jeg vet ikke. Men jeg tror det er parasitter. (Interpretation of Stool Examination https://www.youtube.com/watch?v=-iI2PxmHxuo Mucous in stool: It is produced by the mucosa of colon in response to parasympathetic stimulation. It is translucent gelatinous material clinging to the surface of stool.)

Parasitter i avføring 5. september 2013.
Parasitter i avføring 5. september 2013.
Parasitter i avføring 20. september 2013.
Parasitter i avføring 20. september 2013.

Email fra meg til Biamonte fredag 13/9-2013: The 5. of september I had a stool where I wonder if there was some parasites coming out. 8 pictures are attached this email. The pictures are all of the same stool, in the 3 last pictures I have rearranged the pieces a little to get a different angle). Is this one or several parasites? (the slimy, rubbery things on the surface of the pieces, marked with arrows in picture 4).

Det endte med at han satte meg på et antiparasitt program. I tillegg til anticandida programmet jeg allerede gikk på. Jeg gikk på antiparasitt programmet i 2 måneder. Jeg syntes egentlig ikke det fungerte så bra. Jeg tror ikke jeg hadde synlige parasitter i avføringe iløpet av programmet. Jeg hadde heller ikke endring i symptomer. Han ba meg slutte antiparasitt programmet etter 2 måneder. Så da gjorde jeg det. Og tenkte ikke så mye mer over parasitter. Muligens antok jeg at jeg nå ikke hadde parasitter siden jeg hadde vært på dette programmet. Jeg tror Biamonte ikke ønsket å ha meg på antiparasitt programmet over en lengre periode fordi han var redd for at bakterifloraen i tarmen skulle forstyrres. Kanskje trodde han at det ikke var mer parasitter. I etterkant synes jeg han kunne mye om candida, men ikke så mye om parasitter.

WELCOME TO THE BIAMONTE CENTER FOR CLINICAL NUTRITION.
30 DAYS PARASITE CLEANSE. THIS PROGRAM MAY NEED TO BE REPEATED 3-4 TIMES. PLEASE READ WHAT TO EXPECT TO EXPECT FROM “PHASE 0”, THESE REACTIONS MAY OCCUR. NOTE: PART ONE AND TWO ARE STARTED TOGETHER AND CONTINUED TOGETHER FOR 30 DAYS. PLEASE INCLUDE 2-4 OZ OF RAW PUMPKIN SEEDS IN YOUR DIET FOR THE DURATION OF THE CLEANSE.

PART ONE:

PHASE 0 ON EMPTY STOMACH:

 1. PARASRCUB CAPS OR 6N1 CAPS OR POWDER 4-6 CAPS 2-3 TIMES A DAY OR 6N1 POWDER (IF YOU ARE CONSTIPATED OR TEND TOWARD CONSTIPATION) AS DIRECTED.
 2. BIAMIN 7 CAP 2-3 TIMES A DAY (Biamon er diotamaceous earth)
 3. FROZEN CASTOR OIL CAP 4-7 CAPS 2-3 TIMES A DAY (FREEZE THEM 1ST, PUT THEM IN THE FREEZER FOR 2-3 DAYS)
 4. CANDILOOSENER 4CAPS 2-3 TIMES A DAY

PART TWO:

 1. Black Walnut Hull Tincture Extra Strength (MUST BE GREENISH IN COLOR)
  Day 1: (this is the day you begin) Take 1/2 tsp. Put it in 1/2 (half) cup of water. Sip it on an empty stomach such as before a meal.
  Day 2: Take 1 tsp in 1/2 (half) cup water same as above
  Day 3: Take 2 tsp in 1/2 (half) cup water same as above
  Day 4: Take 3 tsp in 1/2 (half) cup water same as above
  Day 5: Take 4 tsp in 1/2 (half) cup water same as above
  Day 6: Take 5 tsp.in, 1/2 (half) cup water same as above
  Day 7. Take 6 tsp in, 1/2 (half) cup water same as
  Day 8. Take 7 tsp in 1/2 (half) cup water same as
  Day 9. Take 8 tsp in 1/2 (half) cup water same as
  Day 10. Take 3 tsp in 1/2 (half) cup water same as
  Day 11-30 Contine 3 tsp in 1/2 (half) cup water same as
 2. Wormwood capsules (should contain 200-300 mg of wormwood): Day1: Take 1 capsule before supper (with water).
  Day2: Take 2 capsule before supper.
  Day3: Take 1 capsule before supper.
  Day4: Take 1 capsule before supper.
  Continue increasing in this way to day 14, whereupon you are up to 14 capsules. You take the capsules all in a single does (you may take a few at a time until they are all gone). Then you do 2 more days of 14 capsules each for day 15 and 16. From day 17 to day 30 take 4 caps per day in one dose on an empty stomach.
 3. Cloves Caps:
  Day1: Take 1 capsule 3 times a day before meals.
  Day2: Take 2 capsules 3 times a day.
  Day3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10: Take 3 capsules 3 times a day.
  Day11-30: Take 3 capsules all together.

Vi ser fra dette programmet at Biamonte benytter et Hulda Clark inspirert antiparasitt program. Jeg tror det ikke fungerte for meg rett og slett fordi det ikke er nok urter. Hadde vi doblet eller triplet styrken så kanskje noe hadde skjedd. Dette skjedde forøvrig 4 år senere da jeg prøvde Humaworm programmet, se nedenfor.

SIBO og to vannfaster

Jeg gikk på anticandida programmet til rundt 2015. Da var jeg frisk av candida og har ikke hatt tilbakeslag. Allikevel følte jeg meg ikke så bra på høsten 2016. Følte meg sliten, utbrent og at noe ikke stemte. Jeg fikk sparken fra en stor kunde da. Fortjent, fordi jeg var ikke i form og gjorde ikke en god jobb.

Jeg hørte foredrag med Allison Siebecker om SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth). Dette var på Digestion Sessions med Sean Croxton, en av de første summitsene jeg fulgte. Mer om SIBO her og her (siboinfo). Jeg lurte på om jeg hadde SIBO, tok en test, og den kom positiv tilbake. Planen var å gå på en SIBO diett. Jeg bestilte ingrediensene på internett. Dessverre ble pakken liggende i tollen i over en måned(!) Et alternativ til en slik diett er rett og slett å vannfaste. Jeg ble utålmodig og lei den norske tollen, droppet dietten og gikk istedenfor på en vannfaste. Jeg fastet fra og med 12/12-2016.

Under denne fasten var jeg innom Tveitanklinikken flere ganger og tok tarmskylling. Jeg var på Tveintanklinikken på dag 19 av vannfasten, 30/12-2016. En av disse dagene fikk vi ut en rar parasitt. Den var omtrent like stor som en femkrone og lå i en kveil. Både jeg og Olivia, som sykepleieren der heter, så den. Vi fikk dessverre ikke tatt noe bilde, den gikk rett ut i kloakken. Vanligvis føler jeg meg helt ok etter en tarmskylling. Ikke denne dagen. Jeg skulle på jobb etter tarmskyllingen. Dro til kontoret til kunden i Akersgata. Og følte meg etterhvert helt elendig. Så gikk hjem og gikk til sengs. Neste dag var jeg bedre, men det tok enda noen flere dager før jeg var helt ok. Det var en spesiell opplevelse. Jeg tok notater under fasten og det står jeg følte meg som “shit, times 10 or 20. I had a really bad strong taste in my whole digestive tract”.og ikke bare vann. Da jeg skrev loggen tok jeg ikke med denne dagen.

 • Day 20 – Friday december 30, 2017. Like yesterday. Today I went to the Tveitan clinick to have a professional colonic. During my session there was so much coming out – the nurse said it was fungi. Especially one thing was really big – it looked like a worm curled into a 270-degree circle. It was about two centimeters in diameter. After the session I went back to work. Soon I started feeling different – like shit, but times 10 or 20. I had a really strong, bad taste in my whole digestive tract. After a couple of hours I had a shower and went home, to go to bed. My night was similar to the other nights, however the feeling of dizzyness when arising to go to pee, and the bad feeling when actually peeing, was almost gone. Something happened during this colonic.
 • Day 21 – Saturday december 31, 2017. This morning I have a lot of gas. Seems like yesterdays colonics uncovered new bacteria and that they are now producing gas? I feel like shit – nauseus and just bad. This must be a Herxheimer reaction?
 • Day 22 – Sunday january 1, 2018. This morning I had a lot of gas. I feel like shit – nauseus and just bad.
 • Day 23 – 25. These days I felt gradually better. It seems like the worm that came out on day 19 made a big difference. It will be exciting to see if the progress is permanent once I break the fast. One new symptome is that I feel sore in and below the nose. I also have bad taste in my mouth all the time. I am still able to work, but try to limit it. On Wednesday I went to ABC Arkitekter and did real work, and it went well. I also freeze more – which I have done for the last 10 or 15 days.
 • Day 26 – Thursday january 5, 2018. This day there was minus 15 degrees Celsius outside. This is not a good weather to fast in. I drove my car to Aurskog to get the mail etc. I got really cold on my feet. I had a shower when returning and got warm again. In the evening I got cold and the night was terrible – I did sleep with windows closed, but still could not get warm. I did not sleep much. This day I had a small paint in my heart. Before going to bed I talked to Vassil. He said that pain in the heart is a sign potassium is running low. During the night I had pain in the heart, and decided to break the fast the next day.

På dag 26 av fasten fikk jeg smerter i hjertet. Jeg lurte på om dette var et signal fra kroppen om at jeg hadde fastet lenge nok og at det var på tide å gi seg. Jeg valgte å se det litt an. Neste dag var smertene der fortsatt. Dagen deretter var det dag 27, og ingen forandring. Etter å ha fastet 27 dager valgte jeg å bryte fasten på grunn av at smertene i hjertet ikke gikk over.

Jeg brøt fasten riktig på dag 1 og dag 2. På dag 3 presterte jeg å gjøre en feil – jeg spiste smeltet ost. Jeg følte meg ikke bra etterpå og jeg gjorde det riktige i en slik situasjon – jeg gikk tilbake til fasten. Så jeg fastet i 5 dager til, og deretter brøt jeg fasten igjen, denne gangen på riktig måte. Mer om vannfaste her.

Etter å ha brutt fasten riktig hadde jeg dager jeg var litt uforsiktig med hva jeg spiste og opplevde vannansamling i kroppen. Jeg følte meg bedre enn før fasten, men også at jeg ikke hadde fått fullt utbytte fordi jeg hadde vært uforsiktig i dagene etter fasten. Den 25. mars 2017 valgte jeg å gå på en ny vannfaste. Da var jeg restituert etter fasten over nyttår og det føltes greit å gjøre det hele på nytt.

Denne fasten var veldig lik den forrige.

 • Fra dag 24 følte jeg meg sulten.
 • Noen dager senere, rundt dag 27 (torsdag 20. april 2017) fikk jeg smerter i hjertet. Akkurat slik som på forrige fasten. På på nesten samme fastedag.

Denne gangen bestemte jeg meg for å overse disse smertene og bare fortsette fasten. Også under denne fasten tok jeg vannenema hver kveld.

På dag 28 fant jeg ut at man ikke skal bruke tannpasta under fasten når man pusser tennene. Så jeg sluttet med det. Og på dag 29 av fasten dukket det opp parasitter (ormer) i enemavannet. De var enkelt synlige med det blotte øye. Og de var iøynfallende – jeg så med en gang at enemavannet var forskjellig fra de andre dagene.

 • April 23.: The days at the beginning of this week I felt tired, especially in the evening. This was uncommon because normally I have good energy in the evening. I also felt hungry – every day. On Thursday I had a metallic feeling in the intestine when doing the enema. On Thursday, Friday, Saturday I had a ”feeling” in the heart. Sometimes there was short, sharp pain. I slept at Aurskog between Friday and Saturday. On Saturday morning (day 29) I seriously considered breaking the fast (because of the pain in the heart). However, I decided to keep going to see how things developed. I do enemas every day now, and and so I did on Saturday evening. And now, for the first time (at least I have not notices any before), I released worms. I could see them floating in the water in the bucket-toilet. They must be Ascaria Intestinal Roundworm – they look like the worms in the booklet ”Water Fasting” by Jennifer Thompson, [24]. I have taken pictures. Today (Sunday) I also had an anema. And out came more worms. The longest one was more than 30cm. I documented by taking pictures. Some worms float – or more accurate, parts of it floats, so you can see it in the water – and some sink, so you cannot see it without stirring up the water. Now I think the pain in the heart on Friday-Saturday was caused by the worms trying to get me to break the fast so they would not starve. I also think the feeling of hard tiredness the last week also comes from these worms. And I definitely think that the hunger feeling this whole week came from the worms trying to protect them selves from starving. Today (Sunday), after having began releasing worms, I have no more heart pain. I also do not have the hunger feeling any more. I am still tired but in a different way than during the week now it is more general tiredness and sleepiness throughout the day. I remember from my previous fast, during Christmas 2016 and January 2017, that around day 26 and 27 I felt pain in my heart. And that was the reason why I broke the fast at day 27. I should have kept fasting – like I do now.

Etter at ormene begynte å komme forsvant smertene i hjertet.

På dag 24 fikk jeg vondt i hjertet – akkurat slik jeg hadde fått på forrige fasten. På dag 29 kom det synlige parasitter (ormer) i enemavannet. Og smertene forsvant.

Her er noen bilder jeg tok av ormer som kom ut av meg da jeg gjorde vannenema de siste dagene av denne fasten.

Vannfaste dag 29, 22/4-2019. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 29, 22/4-2017. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Dette var de første ormene som kom ut. De neste dagene fortsatte det å komme orm hver gang jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 30, 23/4-2019. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 30, 23/4-2017. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 30, 23/4-2019. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Detalj.
Vannfaste dag 30, 23/4-2017. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Detalj.
Vannfaste dag 31, 24/4-2019. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 31, 24/4-2017. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Denne var diger, var 1cm i dameter.
Vannfaste dag 31, 24/4-2019. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Detalj.
Vannfaste dag 31, 24/4-2017. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Detalj.
Vannfaste dag 32, 25/4-2019. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 32, 25/4-2017. Parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 33, 26/4-2019. Parasitter (parasitt i biofilm?) som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 33, 26/4-2017. Parasitter (parasitt i biofilm?) som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 35, 28/4-2019. Parasitter (parasitt i biofilm?) som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 35, 28/4-2017. Parasitter (parasitt i biofilm?) som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 36, 29/4-2019. Enemabøtten og parasitter som kom ut da jeg tok vannenema.
Vannfaste dag 36, 29/4-2017. Enemabøtten og parasitter som kom ut da jeg tok vannenema. Ikke så godt å se så mye på dette bildet. Tror jeg kan skylde på at jeg var litt redusert etter å ikke ha spist på 36 dager.

Hva er årsaken til at jeg får smerter i hjertet på dag 24, at det kommer ormer ut på dag 29 og at smertene så forsvinner? Og at dette skjer på begge de to fastene. Parasitters mål er å overleve og å reprodusere. Det er kjent at parasitter kan endre adferden hos verten, blant annet ved å manipulere vertens hjerne. Et eksempel på dette er parasitten Toxoplasma Gondii (Toxo). Toxo har mus som vert og endrer vertens adferd slik at de mister frykten for katter. Parasitter lever på det verten spiser. Når jeg faster betyr det at heller ikke parasitten får mat. Tilslutt er den i ferd med å dø. Da prøver den å overleve ved å gi meg vondt i hjertet. Slik at jeg skal tro at jeg bør bryte fasten og begynne å spise igjen. På den første fasten lot jeg meg lure, brøt fasten og ingen parasitter døde. På den andre fasten lot jeg meg ikke lure, fortsatte fasten og noen dager senere begynte parasittene å dø.

Hvordan gir parasittene smerter i hjertet? Her er mine teorier:

 • Parasitten befinner seg i hjertet og påvirker hjertet mekanisk.
 • Parasitten befinner seg ikke nødvendigvis i hjertet. Parasitten manipulerer nervesystemet til verten slik at verten kjenner hjertesmerter.

I begge tilfeller er det logisk at smertene forsvinner når parsitten dør.

På denne siste fasten kom det ut døde ormer hver eneste kveld fra dag 29 til dag 36. Jeg brøt fasten på dag 37, så fasten varte i 36 dager.

Det var etter dette at jeg endelig forsto at jeg hadde et betydelig parasitt problem. Jeg forsto at jeg måtte finne ut hvordan man blir kvitt parasitter.

Jennifer Thompson og Humaworm

På slutten av fasten begynte jeg å planlegge en anti parasitt kur. Jeg leste en artikkel av Dr Axe som jeg ble inspirert av. Jeg bestilte Cloves, Wormwood, Black Walnut Hull, Oregano oil og Grapefruit Seed Extract på iherb. Noen dager etter å ha brutt fasten begynte jeg å ta dette.

Jeg fortsatt å undersøke hva man kan gjøre mot parasitter. En inspirerende side var Jennifer Thompson og Healthybliss. Hun hadde gjennomført en 40 dagers vannfaste og opplevd at det kom ut ormer fra dag 8. Hun anbefalte et urtebasert antiparasitt program fra Humaworm. Jeg endte med å kjøpe Humaworm “The EVERYTHING PACKAGE”. Dette var en stor pakke med med mange poser. Hver pose var en delkur, som varte typisk 2 eller 4 uker. Så begynte man på neste. Det hele skulle vare 1 år. Det var også en Humaworm urtete, som skulle hjelpe med å avgifte og få ut døde parasitter. Man skulle ta 2 kapsler om morgenen 1 time før mat, og 2 kapsler om kvelden. Og drikke deres detox te.

Jeg gjorde Humaworm i flere måneder. Det kom aldri ut noen synlige parasitter i avføringen. Og jeg merket ikke noen symptomatisk forskjell. Jeg skjønte etterhvert at doseringen rett og slett var for lav. Etterhvert tok jeg 8 kapsler istedenfor 2, og 3 ganger om dagen istedenfor 2 (så 24 istedenfor 4 kapsler/dag, en 6-dobling). Og jeg tok antiparasitt tilskudd fra iherb itillegg. Etterhvert kom det synlige, døde parasitter i avføringen.

Her er litt fra Jennifer Thompson kommentarfeltet:

Peder says, 31 May, 2017 at 8:42 am:
Hi, thank you a lot for an informative website and a very interesting ebook about your 40-day water fast. I completed a 27-day water fast around December-2016 and January-2017. I had colonics and I think I released a worm at day 21. Then, after less than 3 months “break”, I started a new water fast – this time it lasted 36 days, from end of March 2017 to the very last day of April 2017. This time I did not have colonics, but I did an enema at home every day. On day 29 I released worms – and this happened every day for the rest of the fast. On day 30 I released a worm that was 32 cm long (ascaris, I think). And on day 31 one that was 15cm long and 1cm (!) in diameter. Thereafter the worms got smaller. After spending a few days breaking the fast with juice, I started on an anti-parasite program – self-designed. A few weeks later I am on to a 1-year professional program, same as you mention in the ebook. However, you write that you released worms throughtout the fast. Afterwards, when on the antiparasite program, no more worms were released, and you take that as an indication that there are no more worms. However – would that not rather be an indication that the antiparasite program does not work? I just find it probable that there is a connection between the worms stopping and the breaking of the fast. For my part, I have experienced the same thing – worms when fasting, then no worms when going on the antiparasite program afterwards. I think the antiparasite program is not working. And that it needs a revision. Maybe I will double the dosages. Or add something. And I will definitely do another long water fast – in a year.

Jennifer Thompson says, 1 June, 2017 at 3:29 pm:
Dear Peder, Thanks for sharing your story, and well done on doing 2 long water fasts. No small feat there! That’s amazing. Now we have a community of people talking about worms being released during water fasts (ok just you and me so far, but sure to grow!).
You’ve raised some good questions about worms and what happens during an anti-parasite program. It’s my understand that the digestive enzymes will normally break down intestinal worms during a parasite program, and therefore you won’t see them coming out unless in unique cases as when a piece of mucoid plaque comes out and a worm is wrapped around it. Also remember that the parasite program will also destroy eggs, which are microscopic.
During a water fast, the digestive enzymes are pretty much dormant and also the cleansing is so much more accelerated that there is no time to gently break anything down, rather is just comes out! If you were not doing the enemas, I don’t think any worms would come out and over time they would be broken down by enzymes.
The way I finally determined that I was free of worms was when I did another long water fast 2 years after the 40-day water fast. In that fast, I did 25 days on only water and during that time I did not see even one worm released. I did one enema every day. After that, I was able to conclude that the worms were gone. Mind you, in the 2 years in between I did a 30-day herbal parasite program every 90 days without fail.
I don’t think you need to double the dosage of the parasitic herbs. You may want to just try a few more parasite cleanses in the next year before your next water fast. Definitely let me know what happens!
All the best in health, Jennifer

Fra Humaworm:

Peder 27/6-2017: Hi, I am well into the program. Just one question: When do I use: RG’s Medicated Cream and Fast Help Formula. What is the purpose of these two items?
Humaworm: Peder, The RG’s Medicated Cream can be used anytime and the Fast-Help is used for sinus infections and colds or viruses and etc., only as needed.
Peder: Hi again, I like the program a lot. Just a couple of questions: 1) shoud the RG Medicated Cream be used only if I have a skin rash? Or should I just put it on my skin even if there is no rash? As a moisturizer? 2) What is the Limey Cleanse? I do not uderstand the word “Limey” – what does it mean?
Humaworm: Peder, The RG’s Medicated Cream can be used for Everything. The Limey Cleanse is for people who have lyme’s disease.

Humaworm pakken og programmet:

3 HUMAWORM Parasite Cleanses for adults
12 HuMana Teas (enough for 24 gallons)
1 Microscopic Parasite cleanse
1 No Cell Parasite Cleanse
1 Limey Cleanse
1 Mouth Sore Cleanse
1 Candida Cleanse
1 Kidney Cleanse
1 Lung Cleanse
1 Liver Cleanse
1 90 day in-between
1 colon cleanse
1 rg’s medicated cream
1 fast help formula
1 pain formula

The EVERYTHING CLEANSE is to be taken as follows:
HUMAWORM and HuMana Tea for 30 days
The Microscopic Parasite Cleanse with the tea for 15 days
The No Cell Parasite Cleanse with the tea for 15 days
The Limey Cleanse with the tea for 15 days
The Mouth Sore Cleanse with the tea for 15 days
The Candida Cleanse with the tea for 30 days
2nd HUMAWORM and tea for 30 days
The Kidney Cleanse and the tea for 15 days
The Lung Cleanse snd the tea for 15 days
The Liver Cleanse and the tea for 15 days
The Colon cleanse snd the tea for 30 days
TAKE ONLY THE TEA FOR TWO WEEKS
3rd HUMAWORM and the tea for 30 days
The 90 day In-Between Formula for 90 days with the tea
ALSO INCLUDED:
1 RG’s Medicated Cream
1 Fast Help Formula
1 Natural Pain Formula

To av posene fra Humaworm.
To av posene fra Humaworm. (Boksen i bakgrunnen er ikke fra Humaworm og er bare for at posene skal stå oppreist så de kan fotograferes)

Mine egne parasitt program

Under den siste fasten kom det ormer ut av meg hver eneste dag de siste dagene av fasten. Jeg brøt fasten etter 36 dager. Ikke på grunn av parasitter. Men fordi jeg begynte å få kramper i høyre ben, et tegn på kalium mange.

Etter fasten stoppet det å komme ormer. Det ville vært rart om alle ormerne var ute iløpet av akkurat disse siste fastedagene. Så min tanke er at dersom det ikke kommer ormer når jeg går på antiparsitt urter er det et tegn på at programmet ikke virker. Manglende endringer i symptombildet er også et tegn på at det ikke virker.

Jeg begynte å eksperimentere med antiparasitt urter og antiparasitt mat. En god kilde til informasjon om parasitter var The Parasite Summit med Jay Davidson.

Først gjorde jeg parasitt kurer rundt fullmåne. Jeg fikk herxheimer symptomer av det så det var noe som skjedde. Og jeg fikk endel symptomforbedring.

 • Wormwood (Krugers, bought at iherb)
 • Cloves (Krugers, bought at iherb)
 • Black Walnut Hull extract (Hulda Clark, bought at iherb). I had one bottle every morning for four days around full moon.
 • Grape seed extract (bought at iherb)
 • Allicin / allimed (hvitløks kapsler, originally a SIBO supplement)
 • Mimosa Pudica pulver (kjøpt på biopureus)
 • The Humaworm supplements in stronger dosages.

Mimosa Pudica pulver fra biopureus.com har vært veldig bra for meg. Da jeg begynte å ta det første gangen merket jeg forskjell med en gang:

 • Første gangen jeg tok det følte jeg meg “bloated” (uggen) i magen. Liknende følelse som da jeg har følt jeg har spiste for mye. Fordi parasitter ble irritert og trigget til å lage avfallsstoffer?
 • Plutselig behøvde jeg mindre søvn.
 • Jeg følte meg plutselig ikke sliten på dagtid.

Nå er jeg enda mer sikker på at jeg har parasitter:

 • Jeg har sett med egne øyne at de kommer ut av meg. Både under Biamonte candida programmet. Og under vannfasten.
 • Jeg har parasitt symptomer.
 • Jeg har opplevd at et riktig antiparasitt program virker.

Etter denne erkjennelsen tok jeg et avbrekk fra antiparasitt programmet på en uke. Da kom parasittene tilbake – med økt styrke. Så begynner man på et antiparasitt program bør man ha planlagt å fullføre. Ellers kan man gjøre vondt verre.

Jeg har så langt lært følgende:

 • Et antiparasitt program bør være kontinuerlig.
 • Jo mer urter, jo bedre.
 • Parasitter er mest aktive rundt fullmåne. Det kan være lurt å ta ekstra doser med antiparasitt urter da.
 • Det er lurt å ha to antiparasitt programmer, og så rotere mellom disse. For å hindre at parasittene blir immune til noen av urtene. Pass på at virkestoffene i tilskuddene ikke er de samme i de to programmene.
 • Noen antiparasitt tilskudd virker mekanisk (og ikke kjemisk). Eksempelvis diatomaceus earth. Disse kan brukes kontinuerlig. Behøver ikke rotere.
 • Jeg har forsøkt rotasjonsperioder på 7 dager, 14 dager og en måned. Jeg liker best 1 måned. Dette ble også anbefalt av Dr. Todd Watts. Og det faller sammen med parasittenes naturlige syklus. Det er jo omtrent 1 måned mellom hver fullmåne.
 • Urter og tilskudd kan være av god eller ikke så god kvalitet. Kvalitets tilskudd har mye bedre virkning. Så man må være bevisst når man kjøper.
 • Urter er ofte bedre enn medisiner. Jeg har forsøkt Vermox, standard medisinen mot parasitter, og ingenting skjedde – jeg ble hverken bedre eller dårligere.

s. 64

å begynne et antiparasitt program bør oppdagelsene tok jeg en R

tterhvert forsto jeg at jeg måtte gjøre en kontinuerlig antiparasitt kur. Ikke bare rundt fullmåne.

DENNE ARTIKKELEN ER UNDER ARBEID!

En måte å behandle SIBO er å gå på en diett som består av mat som ikke nærer disse bakteriene.

20191007bodyelectricsummit-day05-david-musnick-healing-brain-and-sports-injuries-with fsm-frequency-specific-microcurrent-and-pemf-pulsed-electromagnetic-field-sibo-leaky-gut-leaky-brain

kickbox> orket ikke trening

våknet alltid e 4 timer
. Mer om SIBO her. Jeg testet positivt for SIBO. og planen var å gå på en SIBO diett. Jeg kjøpte ingredienser til en slik diett på internett. Dessverre ble disse liggende usedOg lurte på om jeg hadde SIBO. Så jeg kjøpte en test på internett. Den var fra UK baserte Regeneruslabs. De benyttet igjen laboratoriet Quintron breathtracker i USA for selve analysen. Glukose testen var negativ for både metan og hydrogen. Lactulose testen var positiv for begge. Neste skritt var å gå på en SIBO diett. Jeg bestilte tilskuddene til denne dietten på internett. De ble liggende i tollen i månedsvis og tilslutt ble jeg så lei av å vente at jeg tok en vannfaste istedenfor. I desember-2016 og ut i januar-2017

Bytter parasitt program hver måned. Slik at parasittene ikke skal bli immune mot urtene jeg bruker. Dette er aktuelt for midler som virker kjemisk. For midler som virker mekanisk er det annerledes – parasittene blir ikke immune og man behøver ikke ha pauser. Et eksempel på dette er diatomaceous earth. Og muligens mimosa pudica seed. Mimosa pudica pulver tror jeg virker kjemisk. Jeg bar også Lomatian. Dette virker kjemisk. Men har hørt fra Jane Barlow fra Barlowherbs at man ikke behøver å ha pauser med denne urten.

Nå bruker jeg:

 • Garlic capsules extra strong allicin fra biopureus.
 • Grapefruit seed extract (dråpeform)
 • Olivenblad ekstrakt

På starten av hvert måltid spiser jeg fermenterte grønnsaker. Til maten spiser jeg rå hvitløksbåter. Og jeg tar litt diatomaceus earth som jeg blander i litt vann og styrter under måltidet. chlorella 40 tabletter.

Oppdatering 20/11-2019: for noen få dager siden var jeg hos VitaGeo på Smestad. De tok termografi bilder. Disse viste dårlig blodsirkulasjon overalt utenom akkurat mellom hjerne og hjerte. Altså et overlevelsesmønster. Med dårlig blodsirkulasjon i tarmen, lever osv blir immunsystemet mindre aktivet her (som ved en rotfylt tann). Fordi det er med blodet immun cellene og oksygen fraktes. Med dårlig blodsirkulasjon legger man derfor til rette for parasitter. Så å jobbe med dette er en god og viktig plan.

Jeg vil fremover også jobbe med galleblæren – forsøke å øke bile produksjon. Fordi dette er en viktig del av kroppens egne våpen mot parasitter.

https://www.deviantart.com/auraneurotica/art/Alien-130836258

Blodprøver og parasitter

Oppdatering idag 16. april 2021. Det er vanskelig å diagnostisere parasitter på bakgrunn av avføringstesten man får fra leger. Fordi disse testene er kronisk upålitelige. De kommer negative tilbake selv om man har parasitter.

Klinghardt snakker om at på blodprøver er det markører som indikerer parasittinfeksjon. Jeg tror det var omtrent:

 • Under middels verdi på hvite blodlegemer
 • Høye monocytter
 • Høye eller middels høy eosinofiler
 • mer?

Jeg har alle tre. I tillegg har jeg høy IgE. Belpomme sier det er en indikator for elsensitivitet. Jeg vet ikke om det også er en indikator for parasitter.

Yogurt med mimosa pudica

Oppdatering 28. april 2021: denne uken forsøker jeg en ny parasittkur. Lærte denne fra Klinghardt på siste torsdags update. Melkeprodukter er parasitters favorittmat. Da aktiveres de og kommer ut og spiser. Så jeg blander to toppede teskjeer mimosa pudica i litt yogurt. Og spiser dette. Tanken er at parasittene kommer ut for å spise yogurt. Og får i seg mimosa pudica samtidig og det tar livet av dem. Jeg har tatt denne yogurten to ganger om dagen i noen dager nå. Jeg har sovet dårlig og våknet opp med vondt i hodet. Jeg tolker det som at parasittene aktiveres av blandingen og at de produserer avfallsstoffer. Muligens som en del av at de tas livet av. Og at avfallsstoffene gjør at jeg får vondt i hodet. Det er omtrent som å våkne opp fyllesjuk, men uten alkoholen (wake up w hangover without the alcohol). Det er rundt fullmåne nå så det er midt i den verste parasitt tiden. Jeg er litt forstoppet. Når jeg fåt gått på do så har det til tider vært som en ekstra lettelse. Så det tolker jeg som at parasitter dør og kommer ut. Jeg har ikke lett etter parasitter i avføringen så vet det ikke ved selvsyn.

Referanser

 • Nexus, the alternative new magazine. Juni-Juli 2019, Vol. 26, No. 4. “Toxoplasma gondii. a parasite with the ability to change behaviour.” Edite from a conversation with Robert Sapolsky, 2009.
 • Bildet i tittelen i denne artikkelen: https://www.deviantart.com/auraneurotica/art/Alien-130836258

13 thoughts on “Parasitter”

 1. Du er utrolig sterk, og utholdende som har stritt med dette så lenge..
  Har selv et par år bak meg med så mye redsel og frustrasjon at jeg vet ikke helt hvordan jeg skal løse dette..
  Min erfaring med helsevesenet er et skrekk kapittel jeg ikke trodde kunne skje her til lands i vår tid.

  Ble veldig glad over å komme over artikkelen , så tusen takk! Skal finkjemme den og se om jeg klarer å finne noe å prøve ut. Det tror jeg !

  De beste ønsker til deg, håper du blir kvitt alle snart..

  1. Hei, takk for kommentar. Ja jeg har hatt parasitter lenge. Det vanskligste var egentlig å finne ut at det var parasitter som var hovedproblemet – det skjedde for meg i 2017. Har jo skrevet litt om det ovenfor. Men det er også vanskelig å bli kvitt selv når man vet hva problemet er. Jeg jobber fortsatt med dette. Det går litt opp og ned men jeg lærer hele tiden og det tror jeg er helt sentralt. Norsk helsevesen har vært til usedvanlig lite hjelp, både offentlig og privat. Men folk er forskjellige og det jeg gjør er ikke nødvendigvis riktig for en annen person. Jeg har skrevet endel om parasitter allerede på denne bloggen. Blant annet mange innlegg fra isommer og ihøst da jeg tok kaffe enema (coffee enema) og det kom ut mye ting – jeg har forsøkt å dokumentere både det som kommer ut og hva jeg gjorde for å få det ut. Innlegget ovenfor er litt halvferdig men jobber med dette, må bare ha tiden. Så det kommer mer. Hvis du tror du har parasitter selv og vil ha noen innspill fra meg på dette får du bare ta kontakt. Gjerne her i kommentarfeltet, så kan andre lese det også.

  1. Vannenema er en enkel form for tarmskylling man kan gjøre hjemme. Du behøver en “enema bag”. Denne har en slange som går ut av den med en klype så man kan regulere hvor mye vann som kommer ut, og et sluttstykke. Det er bilde av den her på bloggen – søk på kaffeenema og coffee enema. Man fyller enemabaggen med lunkent vann (kroppstemperatur). Og så sluttstykket opp i rumpa. Og så slipper man sakte vann inn i tarmen. Man kan holde vannet inne så lenge man vil. For eksempel 10 eller 20 minutter. Og så går man på do og slipper ut vannet. Det er lurt å ta to enemaer rett etter hverandre når man først er igang fordi det første tømmer tarmen for avføring og det er fint å ta ett etter det når tarmen er tømt.

   Jeg spiser en type paleo diett med mye grønnsaker. Og har ikke endret på det. Men jeg har lagt til endel antiparasittis mat – gresskarkjernefrø, papaya og papayafrø etc. Melk og melkeprodukter er noe av det beste parasitter vet så jeg er litt forsiktig med det. Og jeg spiser aldri sent. Mitt største måltid er frokost eller lunch. Jeg spiser ikke etter klokken 16. Det siste måltidet på dagen er ofte rundt klokken 15 og gjerne vegansk fordi det er lettere fordøyelig. Parasitter er mest aktive om natten og derfor er det ikke lurt å spise sent fordi det går utover søvnen. Jeg tror parasittene forstyrrer søvnen dersom man spiser sent.

  1. Hei, jeg er ikke kvitt de enda. Med et antiparasittisk urteprogram kan man redusere de. Jeg har vært på et slikt program i 3 måneder nå i sommer (det er en post om det her på bloggen den er ikke helt ferdig men det kommer). Og da skjer det noe. Men når man går av programmet kommer de sakte men sikkert tilbake. Så det er en komplisert sak. Hvorfor kommer de tilbake? Sannsynligvis fordi de liker mitt “miljø”. Jeg tror den grunnleggende årsaken for min del er barndomstraumer. Dette gir opphav til et ikkeoptimalt utviklet nervesystem (og kanskje andre avvik også, muligens i immunsystemet direkte). Nervesystemet kontrollerer immunsystemet. Jeg lurer på om bestemte svakheter i mitt immunsystem gjør at de trives så godt hos meg. Generelt har jeg et godt immunsystem. Men ikke mot parasitter, kan det tyde på.

 2. Tænk👍 Jeg genkender din historie lige præcis med dårligt velvære og nu senest her i sidste uge med fuldmåne og meget ondt ved hjertet 🫀Jeg nød stærk rom med kogende vand 🥃 og så fik jeg smerter ved brystet ❗️og der røg en lang snøre (parasit… måske) ud med afføringen (jeg har foto)

 3. Hei du, tror du at det er mulig at det som kommer ut av deg ikke er parasitter, men “liningen” på innsiden av magesekken/tarmsekken? så bildene, men er ikke noe lege, så selvom det tilsynelatende kan se ut som en parasitt, kan det kanskje bare være et produkt av sterk endring av dietten?

  1. Hei, takk for kommentar. Jeg tror det som kommer ut er en blanding av parasitter og biofilm. Dette stemmer med utseendet. Og symptomer. Parasitter og andre mikroorganismer lever ofte inni biofilm. Jeg har også lest at hud og slim fra innsiden av tarmen kan komme ut, slik du foreslår. Er åpen for at det kan være tilfelle. Men bevisene så langt peker mot parasitter og biofilm. Kanskje kommer det slim også. Dessverre er det ingen leger eller laboratorier i Norge som er istand til å si noe om dette.

 4. Kanskje de siste ingrediensene er kjærlighet, fred og trygghet, tilgivelse, Instinktivt har jeg spist mye urter, grønntfôr, krydder osv som er godt for immunforsvaret, og er veganer. Jeg har spist vanlig, typisk norsk kost. Og har vært plaget av kronisk slitenhet og utbrenthet mye i livet. Jeg har observert at kostvanene våres starter allerede i mors mage. Våres første bånd/relasjon til både åndelig næring og føde begynner inni mors mage og med morkaken. Jeg tenker at hvis de fleste av oss har en utfordring her i livet, så kan det lenkes tilbake igjen til våres første erfaring med mat, kost, mor, relasjon, våres fysiske kropp, mors fysiske kropp, amming, osv. back to basicks. Hvordan er våres relasjon til dette? Også selvfolgelig fødsel. Også ser vi nok på alle former som skaper problemer i vårt system, i våres kropp, uansett hva det er som skaper sykdom og forstyrrelser, enten det er parasitter, covid, eller andre ting. Dette, tror jeg er en prøvelse på hvor dypt kan du møte deg selv og gi deg selv trygghet, kjærlighet, støtte, tilgi, osv. Det samme får da parasitten. De fortsetter vel kanskje å komme tilbake igjen fordi de vil også bli elsket. Merkelig teori. Men jeg ser det i mennesker som har parasitter i seg som sliter med angst, f.eks, eller depresjoner. De kommer tilbake igjen til meg, fordi jeg er på healingen veg, og lærer meg dette å tilgi og elske meg selv akurat som jeg er. Dyp aksept for at vi kan være noen komplekse skapninger alle sammen. Kanskje det kan være noe i dette? Vi alle vil bare bli elsket, uansett hvem. Mens man tar alle disse urtene og preparatene for å få det ut. Skader ikke å prøve. Jeg er opptatt av den helhetlige helsen, å alt henger sammen på en eller annen måte. De som gir oss mest utfordringer her i livet er også våres lærere til å lære noe mer om oss selv. Kanskje traumer og parasitter har en sammenheng? Mor og far kjærliget. Våres første bånd vi har. Min omgangs krets har blitt betydelig mindre av all endring på kosten. Behovet er ikke der. Jeg klarer å fylle og møte mest av mine egne behov. Helsen har blitt betydelig bedre, og jeg er mye roligere av meg. Jeg observerer og blir mer og mer bevisst, og lærer alltid noe nytt på denne vegen. Stå på! Du har gjort det bra! Tusen takk for din erfaringer og studier. Viktig informasjon det her. 😊🙏💗

 5. Også selvfølgelig grensesetting for energier og parasitter og andre som ikke er velkommne inn igjen. kan kanskje være et viktig steg her tror jeg også. 🤔 styrke ens egne grenser for hva og hvem som kan slippe inn i våres kropp og omgivelser. I hvertfall så jobber jeg med dette også. Ser at det har en positiv effekt for meg i hvertfall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *