Stoffskifte

Underaktiv skjoldbruskkjertel, thyroid.

På blodprøver har jeg vanligvis:

  • Høy TSH. Gjerne rundt 15. (ikke bra)
  • Normal fri T4 (ok)
  • Normal fri T3 (ok)
  • Homocystein noe høy (ikke bra)
  • Jern lav (ikke bra)
  • B12 bra (høy i intervallet) 19/11-2020: Nei sannsynligvis ikke bra. Jeg tar ikke B12 tilskudd. Så at B12 da er høy betyr at vevet ikke tar opp B12 fra blodet. Så her er det noe som ikke fungerer som det skal. Jeg er igang med å se på dette.
  • LDL ofte høy. (muligens ikke bra)
  • HDL normal. (ok)
  • Fri T3 i 24h urin: normal. Fri T4 i 24h urin: 5 ganger høyere enn normalt. Så her er det noe som skjer. Testet på KEAC laboratoriet i Nederland. Ingen av de to norske spesialistene jeg har vært hos, eller noen andre norske leger, har nevnt testing av skjoldbruskkjertel hormoner i urin. Jeg bare gjorde det helt på egenhånd.

Kanskje har jeg lav jern fordi jeg har parasitter og de stjeler mineraler og andre næringsstoffer. Lav jern kan igjen føre til hypothyroid (jmf lege Joakim Iversen).

Kanskje har jeg parasitter fordi jeg har kvikksølvforgiftning fra amalgam og fisk. Kvikksølv fungerer som et vitamin for parasitter, og gjøre også at immunsystemet fungerer dårligere. Og kanskje har jeg kvikksølvforgiftning pga gener og barndomstraumer. Barndomstraumer og andre negative påvirkninger kan gjøre at dårlige gener aktiveres. Jeg er eksempelvis heterozygous i c677t MTHFR genet. Kanskje kan barndomstrauer gjøre at den dårlige c677t varianten min aktiveres og at jeg dermed ikke metylerer så bra – noe som igjen kan føre til opphopning av tungmetaller, og dermed parasitter.

Jeg har målt temperaturen om morgenen og den er normal, stort sett 36,8 grader celsius i rumpa. En halv grad lavere i munnen. i pannen med ir termometer er det omtrent det samme som i munnen.

hvorfor er det ofte en sammenhenge mellom lav ferritin og hypo? her står det noe rundt dette selv om det ikke er godt forklart for min del fordi jeg har bra morgentemperatur https://www.forefronthealth.com/hypothyroidism-and-ferritin/

Jeg har utredet stoffskifte sommeren 2020 hos to norske spesialister, Joakim Iversen på Lysaker og Sara Hammerstad på Pilestredetspesialistene klinikken.

November 2020: skjoldbruskkjertel hormoner i urin hos KEAC i Nederland. Se innlegg om HPU (Hemopyrrolactamuria) og KPU (kryptopyrroluria). KEAC tror jeg har non-Hashimoto. Dvs en variant av Hashimoto der jeg har sykdommen men uten at det er detekterbare antistoffer.

three non tests that can test for hyppothyroid https://www.forefronthealth.com/alternative-thyroid-tests

thyroid schilddrüse